ReisfotografieReizenReizen nachtleven

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon

Als je nog nooit foto’s van Havasupai-watervallen hebt gezien, scroll dan naar beneden op deze pagina en bereid je voor om deze plek toe te voegen aan je bucketlist voor reizen. Dit geheime (maar niet zo geheime) paradijs van watervallen bevindt zich in de Grand Canyon, Arizona. De Grand Canyon zelf is een geweldige plek, maar de watervallen van Havasu Creek zijn de kers op de taart.

Als je in het turkooisblauwe water van Havasu Creek zwemt en het gebrul van de watervallen in je oren galmt, krijg je het gevoel alsof je in de film Avatar zit. Laten we deze adembenemende woestijnoase van dichterbij bekijken en kijken wat we kunnen opgraven.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon

Wandelen in Havasupai

Vergunningen

Allereerst is er maar één manier om Havasu Creek legaal te bezoeken : je moet een vergunning hebben. Er is geen andere optie – geen vergunning, geen toegang. En probeer niet binnen te sluipen. Je komt nooit voorbij een van de vele dienstdoende rangers.

Er zijn twee manieren om een ​​vergunning te krijgen, en beide zijn ongelooflijk moeilijk. U kunt een plaats op de camping of in de Lodge reserveren. Helaas proberen ongeveer een miljoen andere mensen elk jaar reserveringen te maken en de capaciteit van de camping is slechts ongeveer 350 personen plus 24 kamers in de Havasupai Lodge. Doe de wiskunde. Kortom, uw kansen om een ​​vergunning voor Havasupai te krijgen, zijn ongeveer hetzelfde als het winnen van de loterij.

Reservering van de Havasupai-camping . Campingreserveringen voor het hele kalenderjaar beginnen op 1 februari om 8.00 uur Arizona Time op de www.havasupaireservations.com website. Houd er rekening mee dat de vergunningen meestal in de eerste paar uur uitverkocht zijn, dus maak een paar dagen eerder uw account aan en wees vóór 8 uur online.

Hoe de Havasupai Lodge-vergunning reserveren? Lodgereserveringen gaan in de verkoop op 1 juni en kunnen alleen telefonisch worden gemaakt (928-448-2111 en 928-448-2201). Wees voorbereid op honderden telefoontjes. Zoals ik al eerder zei, speel je in feite de loterij, dus hoe meer ’tickets’ je hebt, hoe groter de kans dat je wint.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon

Neerkijken vanaf de top van Havasu Falls

Hoe kom je bij Havasu Creek Falls?

Laten we aannemen dat je ‘de loterij gewonnen’ hebt en nu je vergunning hebt gekregen om de Shangri-la van watervallen te bezoeken. Gefeliciteerd, je bent een gelukkige klootzak en nu is het tijd om je voor te bereiden op je avontuur.

Allereerst moet je daarheen rijden, en het goede nieuws is dat je Route 66 moet nemen. Ja, die Route 66. De beroemde, iconische en absoluut adembenemende Main Street van Amerika ! Na enige tijd langs deze weg te hebben gereden, slaat u af naar Indian Road 18 en volgt u deze tot u de parkeerplaats Hualapai Hilltop bereikt. Deze parkeerplaats is de plaats waar de trailhead is. Een snelle tip: de laatst mogelijke plek om je gastank te vullen of wat eten of water te kopen, is Peach Springs Airport op Route 66, dus mis het niet.

Er zijn twee manieren om vanaf de parkeerplaats op de heuveltop naar de Havasupai-watervallen te gaan: een route voor de luie en een voor de meer avontuurlijke.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Uitzicht op het pad dat naar de Havasu-watervallen leidt vanaf de parkeerplaats Hualapai Hilltop

Als je lui bent (of gezondheidsproblemen hebt of reist met jonge kinderen), kunt u een helikoptervlucht nemen, die $ 85 per persoon per enkele reis kost. Stap in de helikopter in het gebied onder de parkeerplaats van de trailhead. Het is vermeldenswaard dat het niet mogelijk is om te reserveren: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je moet dus in principe inchecken bij het ophaalpunt en wachten op je beurt. Vluchten beginnen om 10.00 uur, maar zijn er minstens twee of drie uur van tevoren om zeker te zijn van een plaats. Houd er ook rekening mee: de helikopter werkt alleen op donderdag, vrijdag, zondag en maandag.

Een andere, meer populaire optie is wandelen . Zoals ik al eerder zei, begint het pad op de parkeerplaats van Hualapai Hilltop. Ik zou aanraden om daar de avond ervoor aan te komen en in je auto of tent te slapen, zodat je ’s ochtends vroeg aan je wandeling kunt beginnen. Hoe eerder je begint, hoe gelukkiger je zult zijn. De temperatuur kan tijdens de zomermaanden oplopen tot 46 ° C (115 ° F), dus tenzij je geboren bent in de Sahara, wil je niet midden op de dag wandelen.

Als je niet in goede conditie bent, kun je overwegen om een ​​muilezel te huren om je tassen te dragen. Muildieren moeten van tevoren worden gereserveerd en u kunt dit online doen . Het is vrij kosteneffectief, vooral als u de kosten deelt met de andere mensen in uw groep. Maar voordat je je definitieve beslissing neemt, kijk eens naar deze site .

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Groep wandelaars die naar Havasu Falls gaan

Het pad zelf is moeilijk te bewandelen en, afhankelijk van je conditie, kan het overal van 4 tot 7 uur om te eindigen. Het eerste deel gaat van Hualapai Hilltop naar het Supai-dorp en is 13 kilometer lang. Wanneer je het dorp bereikt, moet je inchecken op kantoor, waar je een polsbandje krijgt dat je altijd moet dragen. In het dorp vind je een winkel en een restaurant waar echt lekker eten wordt geserveerd. Let wel, misschien is het eten eigenlijk niet zo lekker, misschien komt het gewoon omdat alles smaakt naar de hemel na 13 kilometer wandelen. Na een bezoek aan het dorp is er nog 3 km lopen naar de camping.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon

Muildieren op weg naar de trailhead

Hiking To Havasu Falls Map

Watervallen van de Havasu Creek

Havasu Falls is waarschijnlijk de bekendste van de Havasupai-watervallen, maar het is niet de eerste die je tegenkomt tijdens je wandeling. Er zijn vijf grote watervallen van Havasu Creek, de een nog mooier dan de ander. Je beweegt je door de watervallen in de volgende volgorde: Upper en Lower Navajo Falls, Havasu Falls, Mooney Falls en Beaver Falls.

Upper Navajo Falls (of New Navajo Falls) zijn de eerste die je bereikt nadat je het Supai-dorp hebt verlaten op weg naar de camping. De watervallen bevinden zich langs de hoofdweg en het vereist een beetje klimmen, maar het is zeker een bezoek waard. Lower Navajo Falls (of Little Navajo Falls) ligt 0,15 mijl (0,24 km) onder Upper Navajo Falls en is ongeveer 9 meter hoog, met een groot zwemgat. Tot 2008 was er maar één Navajo-waterval, maar dat jaar werd Havasu Creek door een modderstroom omgeleid, waardoor twee nieuwe watervallen ontstonden, maar dat is geen slechte zaak – twee is altijd beter dan één.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon

Prachtige Navajo-watervallenZwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Navajo-watervallen

De volgende op je reis is het hoogtepunt van de reis – Havasu Falls . Gelegen op slechts een kwart mijl voor de camping, het is de meest gefotografeerde waterval in Havasupai, en terecht. Maar zelfs de beste afbeeldingen kunnen niet worden vergeleken met het gevoel dat u zult ervaren wanneer u dit natuurwonder voor het eerst met eigen ogen ziet. Het is heel erg verleidelijk om alles gewoon te laten vallen en daar voor altijd te blijven. Ik zou zeker aanraden om naar de camping te gaan, je koffers af te geven en terug te komen voor een goed bezoek.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Havasu Falls
Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Op de top van Havasu Falls

Bijna zo pittoresk als Havasu Falls is het nabijgelegen Mooney Falls . Het is de hoogste, krachtigste en misschien wel de meest spectaculaire waterval van Havasupai. Om de kracht van deze watervallen volledig te ervaren, moet je met kettingen en ladders naar de bodem van Mooney klimmen. Als je hoogtevrees hebt, zal het niet erg prettig voor je zijn, maar het is niet zo erg als veel internetaccounts doen voorkomen.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Mooney Falls, Grand Canion
Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Klimmen naar Mooney Falls

Last but not least is Beaver Falls , een reeks watervallen die nog moeilijker te bereiken zijn dan Mooney Falls, maar de wandeling is een uitstekend avontuur met ladders, richels en prachtige uitzichten. Je zult ook meerdere keren door middel van diep water moeten waden, dus waterschoenen zijn een must.

Naast de watervallen kun je ook de samenvloeiing van Havasu Creek en de Colorado River bezoeken, een indrukwekkende en boeiende plek waar het blauwe water van Havasu Creek de bruine Colorado River ontmoet.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Beaver Falls

Zwemmen in de Havasu Falls

Kun je zwemmen in Havasu Falls? Ja, ja en ja. Deze geweldige watervallen zijn niet alleen een lust voor het oog, je kunt er in zwemmen, drijven en duiken. Mijn advies? Neem een ​​vlotter mee. Er is geen beter gevoel dan langs de kreek te drijven of te ontspannen in een van de zwemgaten bij deze prachtige watervallen.

Upper en Lower Navajo Falls zijn een goede plek om je zwemervaring te beginnen. Geen van beide is zo druk als de andere watervallen in het gebied en beide hebben mooie zwembaden om in te ontspannen. De bovenste watervallen zijn groter (50 ft of 15 m) en hebben een geweldige plek waar je door de grot achter de waterval kunt zwemmen. De lagere watervallen hebben een waterval van 9 meter hoog die uitmondt in een perfect zwembad. Beide Navajo-watervallen zijn relatief kort en veel mensen springen in het water vanaf de omringende rotsen, ondanks het feit dat klifspringen niet is toegestaan ​​en gevaarlijk kan zijn. Als je het toch gaat doen, zorg er dan voor dat het water vooraf diep genoeg is (en kom niet huilen als je je schedel openbreekt of een been breekt).

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Mooney Falls

Havasu Falls is waarschijnlijk de beste waterval om te zwemmen. Het is veel krachtiger dan de Navajo-watervallen, maar nog steeds volledig zwembaar en zelfs niet-zwemmers kunnen daar genieten van het verfrissende water. Er is een groot zwembad van ongeveer 1,8 m diep. Het beste is dat je achter de watervallen kunt zwemmen en de geheime hoeken van de kliffen kunt verkennen.

Het water van Mooney Falls voelt een beetje koeler aan omdat het daar schaduwrijker is. Maar toch is het zwemmen geweldig, met meerdere zwembaden en gaten om in te drijven en erin te springen. Bovendien hebben ze een heel leuk touwtje om van te slingeren.

De viervoudige trapsgewijze Beaver Falls heeft prachtige zwemgaten tussen elk van de vier druppels. Je kunt zelfs van de ene val naar de andere springen of erachter klimmen.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Zwemmen in Mooney Falls

Beste tijd om Havasu Creek te bezoeken om te zwemmen

De watertemperatuur van Havasu Creek is het hele jaar door ongeveer 70 ° F (21 ° C), dus perfect om te zwemmen. In maart of eind oktober is de ervaring misschien niet zo prettig. Tijdens deze maanden is het weer buiten relatief koud – ongeveer 40-70 ° F (5-21 ° C). Dus als uw prioriteit zwemmen is, zou u waarschijnlijk tussen april en oktober moeten bezoeken. Houd er rekening mee dat juli en augustus het hoogseizoen zijn, dus bereid je voor op wat drukte. Dat is ook wanneer het erg heet wordt. De temperatuur kan 46 ° C (115 ° F) bereiken, wat geweldig is als je gewoon in het water drijft, maar niet zo koel om te wandelen.

Dingen om te weten

Als je daar naar Havasupai gaat zijn enkele regels die u moet kennen. Zoals ik al zei, is klifspringen daar niet toegestaan. Ook geen honden, geen afval en geen alcohol of drugs. Drones zijn ook verboden. Ook is er ’s nachts geen wandelen en niet wandelen tijdens een overstroming.

Als je het geluk hebt om Havasu Falls te bereiken, zou deze informatie je moeten helpen om het meeste te halen uit wat bijna zeker de reis van je leven zal zijn.

Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Havasu Creek
Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Dichterbij Beaver Falls
Zwemmen Onder De Havasu Watervallen in De Grand Canyon
Mooi zicht op de watervallen van Havasu

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button