Goede ideeën

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

Zuurstofhoudend water, kan gunstig zijn voor uw huis, schoonheid of gezondheid dankzij de desinfecterende, whitening- en antiseptische eigenschappen . Lees verder om erachter te komen hoe u hiervan kunt profiteren.

Waterstofperoxide (H2O2) of beter bekend als zuurstofrijk water, u kunt het op veel plaatsen in uw huis gebruiken. Let er echter op dat u niet te veel gebruikt omdat dit een toxisch effect kan hebben. Met dit in gedachten, kunt u zoveel profiteren als u wilt, vooral desinfecterend en antiseptisch.

U kunt zuurstofrijk water in uw huis op verschillende gebieden of voor cosmetische doeleinden gebruiken, vooral voor uw haar .

Waar en hoe kan zuurstofrijk water worden gebruikt?

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

U kunt profiteren van de desinfecterende, whitening- en antiseptische functies van zuurstofrijk water in verschillende gebieden in uw huis. Sommige hiervan kunnen als volgt worden vermeld:

Wonden verwijderen

In huizen, scholen en veel klinieken wordt zuurstofrijk water gebruikt om kleine wonden te desinfecteren. Als u het voor dit doel gebruikt, raden we aan om 5 procent of minder waterstofperoxide te gebruiken. Voor kleine wonden is het voldoende om een ​​stuk katoen in dit mengsel te dopen en op de wond te leggen.

Kleding bleken

Om uw was witter te maken, kunt u zuurstofrijk water gebruiken in plaats van bleekmiddel . Week je wasserijen in het water dat je voor het wassen met een glas peroxide bereidt. Zuurstofhoudend water is ook zeer effectief voor het verwijderen van gedroogde bloedvlekken, giet gewoon een klein beetje over de vlek!

Voetschimmel

Voor gewone voet- en nagelschimmel raden we aan om een halve maat peroxide en een halve maat water te gebruiken. Leg je voeten ’s avonds een paar minuten in dit mengsel en droog ze vervolgens goed af.

Zweertjes in de mond en zweren

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

Zuurstofwater is een weinig bekende, effectieve en economische mondspoeling. Het is ideaal voor het reinigen van uw mond en veroorzaakt geen irritatie. Naast het desinfecteren van je mond, is het ook zeer effectief voor de behandeling van wonden en ontstekingen in je mond en keel.

We raden aan onverdund als behandeling te gebruiken. Breng direct aan op de bron van de infectie of pijn. Als je wilt, kun je het gebruiken door het met water te mengen en een paar minuten te gorgelen en uit te spugen.

Tanden bleken

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

U zult merken dat uw tanden beginnen te bleken kort nadat u peroxide begint te gebruiken voor mondwater!

De darmen zuiveren

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

Meng 220 gram 3% peroxide in 20 liter heet water, maar pas op dat u deze maat niet overschrijdt.

Klysma

Voeg voor het klysma 1 eetlepel 3% peroxide toe aan 1 liter heet gedestilleerd water.

Kleurveranderingen in de huid

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

Zuurstofwater kan u helpen om kleurveranderingen of littekens op uw huid te behandelen. Wanneer je het regelmatig gebruikt, kun je het effect binnen twee weken beginnen te zien! Breng aan op het probleemgebied met behulp van een stukje katoen, maar niet op het ooggebied, omdat dit irritatie kan veroorzaken.

Reiniging oksels

H2O2 is geweldig voor het reinigen en bleken van uw oksels, die van kleur veranderen als gevolg van deodorants . Het helpt ook ongewenste geurtjes te voorkomen.

Huis schoonmaken

Zuurstofrijk Water Voordelen en Toepassingen

Voeg 60 gram 3% H2O2 toe aan je afwasmiddel om je vaat helderder te maken! Meng gelijke delen azijn en 3% peroxide om je snijplank schoon te maken en vrij van bacteriën.

Meng tenslotte gelijkmatig warm water en 3% H2O2 om uw badkamer, wastafels en vloeren te desinfecteren.

Om je haar lichter te maken

Veel haarproducten en kleurstoffen bevatten waterstofperoxide. Zolang je voorzichtig bent en het niet overdrijft, kun je thuis waterstofperoxide gebruiken als een natuurlijke haaropener.

Meng een gelijke hoeveelheid water en 3% peroxide in een spuitfles. Maak je haar nat en breng dit mengsel aan op de gewenste gebieden. Scan en droog goed. Met deze applicatie ziet je haar er na verloop van tijd natuurlijker uit.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button