BorduurwerkBreien en haken

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd

Traditioneel gebreide dingen worden als warm en dik ervaren, ontworpen om warm te worden in koude winters. Deze mening is onjuist: dit soort handwerk, zoals breien, is het hele seizoen! Een goed geselecteerd garen en de juiste techniek helpen bij het creëren van tunieken, lichte vesten, zonnejurken en vele andere dingen die ideaal zijn voor een hete zomer. Het zal er niet warm in zijn en het uiterlijk van dergelijke kleding onderscheidt je van de rest.

Zomer opengewerkte breien – een geweldige optie voor de hitte

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd De meest geschikte manier om zomerse dingen te maken is opengewerkte breien. Hiervoor worden dunne katoenen garens en speciale patronen gebruikt. Met deze methode wordt een grote verscheidenheid aan kledingstukken gemaakt:

 • tops;
 • overgooiers;
 • luchtige vesten en truien;
 • rokken;
 • enzovoort.

Opengewerkte gebreide tops en jurken zijn erg populair – dit is een veel voorkomend element in veel modeontwerpencollecties. Met de hand gemaakte dergelijke dingen worden zeer hoog gewaardeerd, dus waarom te veel betalen? U kunt de avond doorbrengen en zelfstandig een stijlvol opengewerkt dingetje maken dat het beste bij uw voorkeuren past.

Te bedenken dat visnet-dingen zeker romantisch en luchtig moeten zijn, is verkeerd. Zomers breien is het breedst voor uw verbeelding, zodat u zelfs de meest extravagante kledingstukken kunt maken.

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd

Zomer breien: wat kan er gemaakt worden?

Breien is de meest voorkomende ondersoort van dit handwerk, bij hem begint de breitraining meestal. Je kunt alles breien en een zomergarderobe is geen uitzondering. Om dit te doen, moet je dunne katoenen draden gebruiken, dan zal het ding het lichaam laten “ademen” en geschikt worden voor warm weer. De meest relevante items met betrekking tot breien voor de zomer:

 • gebreide truien;
 • tops;
 • lichte truien;
 • opengewerkte rokken en jurken.

Het meest voorkomende patroon voor zomerse breisels is de “mesh”. Naaldvrouwen gebruiken ook andere, meer complexe opengewerkte patronen en breipatronen.

Zomerhaken: laat je fantasie de vrije loop!

Voor luchtige zomerse dingen en visnet is het nog steeds beter om te kiezen voor haakwerk. Hiermee kun je met je eigen handen een jurk, top, blouse of zelfs een badpak van verbazingwekkende schoonheid maken! Naast de basisgarderobe-items kun je ook accessoires verbinden die goed passen bij kleding – gebreide tassen, riemen, hoeden enzovoort.

Gebruik de volgende tips en trucs om handwerk gemakkelijker en aangenamer te maken en het resultaat zelfs de stoutste verwachtingen overtrof:

 • hoe dunner de draad en haak, des te luchtiger wordt het product verkregen;
 • de dikte van de haak moet overeenkomen met de gekozen draad – kies een gereedschap dat twee keer zo dik is als garen;
 • voor het breien van complexe kantpatronen heb je een langere haak nodig;
 • het eindproduct kan worden versierd met zijden of satijnen linten – ze benadrukken de tederheid;
 • kleur is een belangrijk aspect van zomerse dingen; pure lichte kleuren benadrukken de lichtheid en frisheid van het kledingstuk. Wit is de koning van kleur voor zomerse breisels!

Een type vliegend haakwerk is filet breien. U kunt er meer over leren in ons artikel.

Draden voor zomerbreien: hoe kies je de juiste?

Om het product echt geschikt te maken voor het zomerseizoen, is het belangrijk om op twee aspecten te letten:

 • patroonkeuze – het moet geschikt zijn voor dunne draden;
 • keuze van garen.

Bij warm weer moet kleding zorgvuldig worden geselecteerd: het materiaal moet de huid tegelijkertijd beschermen tegen blootstelling aan zonlicht en laten ademen. De volgende soorten garen zijn het meest geschikt voor het breien van een zomergarderobe:

 • Katoen Dit materiaal heeft een hoog ademend vermogen en hygroscopiciteit, terwijl het vrij goedkoop is. Katoen is echter onderhevig aan krimp tijdens het wassen, dus het garen moet gemerceriseerd worden.
 • Lijnzaad. Dit materiaal is ook natuurlijk, het ademt en neemt zweet uitstekend op. Bovendien slijten artikelen van linnen garen niet en behouden ze perfect hun vorm. Linnen stoffen zijn erg kreukgevoelig, maar bij gebreide kleding is dit nauwelijks merkbaar.
 • Zijde. Natuurlijke zijde heeft unieke thermoregulerende eigenschappen en ziet er ook erg mooi uit.
 • Viscose Een dergelijk materiaal heeft hoge hygiënische eigenschappen, maar een viscoseproduct is gekreukt en zit tijdens het wassen.

De belangrijkste eigenschappen van draden voor het breien van een zomergarderobe zijn ademend vermogen en hygroscopiciteit. Om de prestaties te verbeteren, kunnen synthetische vezels aan het garen worden toegevoegd. Ze hebben geen invloed op de hygiëne van kleding, maken het sterker en helpen kreuken en krimpen te verminderen.

Lees hier meer over het kiezen van garen voor zomerbreien.

Product voorbeelden

Zomer gebreide rokken:

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd

Zomer gebreide kleding en accessoires:

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd

Gebreide trouwjurken:

Zomer Haken en Breien Opengewerkte Mode voor Altijd

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button