BorduurwerkBreien en haken

Zomer Haak en Breigaren Kenmerken Naar Keuze

Gebreide kleding is niet alleen een trend voor de winter. In de zomer is er onder fashionista’s veel vraag naar delicate kanten blouses en jurken, gebreid of gehaakt. Je kunt zo’n schoonheid met je eigen handen creëren – handgemaakte gebreide kleding kost veel geld. Om zelfstandig items van de zomergarderobe te breien, moet je de juiste draad kiezen. Wat moet het garen zijn voor zomerbreien?

De belangrijkste eigenschappen van zomergaren

Om het eindproduct niet alleen mooi, maar ook comfortabel te maken, moet breigaren aan een aantal eisen voldoen:

 • Hoog ademend vermogen. In de zomer moet de huid ademen, dus het is belangrijk om een ​​natuurlijk materiaal te kiezen dat lucht doorlaat.
 • Goede hygroscopiciteit. In de hitte heeft het lichaam het vermogen om vocht af te geven, en kleding moet het opnemen, terwijl het droog blijft.
 • Gebruik in de zon – draden mogen niet vervagen.
 • Sterkte, onderhoudsgemak, slijtvastheid – deze eigenschappen zijn relevant voor elk type kleding, inclusief gebreide kleding voor de zomer.

Er zijn verschillende soorten garen voor zomerproducten die aan deze eisen voldoen.

Haak en brei katoengaren voor de zomer

Natuurlijke vezels verkregen uit katoenen bollen zijn een van de meest populaire materialen voor de productie van zomerkleding. Katoen heeft hoge hygiënische eigenschappen:

 • kleding ademt;
 • het materiaal neemt vocht goed op;
 • dergelijke producten worden gekenmerkt door een hoge slijtvastheid;
 • katoen is goed gewassen en vervaagt niet in de zon;
 • katoenen artikelen onderscheiden zich door uitstekende thermoregulatie-indicatoren;
 • van de tekortkomingen van het materiaal moet een grote mate van krimp worden opgemerkt.

Om het katoenproduct te bewaren, moet u de zorgaanbevelingen volgen.

Linnengaren voor zomerartikelen

Linnengaren is niet minder populair dan katoen voor het breien van zomergarderobe items. Natuurlijke vezels hebben een uitstekend ademend vermogen en hygroscopiciteit. Daarnaast is vlas de meest duurzame vezel voor garen. Het heeft een uitstekend vermogen om warmteoverdracht te reguleren, op te warmen bij koud weer en een aangename koelte te geven in de hitte. Zomergaren voor het haken en breien van linnen is zeer duurzaam, heeft een lange levensduur, is gemakkelijk te wassen en zit niet. Het nadeel van dit materiaal is het hoge kreukvermogen, maar dit is niet essentieel voor gebreide artikelen.

Natuurlijk zijdegaren

Zijdedraden worden verkregen als resultaat van de activiteit van de zijderups, en de fabricage ervan begon in het oude China. Dankzij de hoogste eigenschappen van het materiaal is het productieproces lange tijd een goed bewaard geheim gebleven. Tegenwoordig wordt het beste garen voor zomerbreien gemaakt van zijden draden:

 • zijde heeft uitstekende thermoregulatie, uitstekende koeling in de hitte;
 • dergelijke kleren ademen;
 • de hoogste mate van hygroscopiciteit;
 • eenvoud bij het verlaten.

Bij het breien van zomerkleding van zijden garen, moet u rekening houden met het ontbreken van deze draden – ze zijn erg uitgerekt, dus het breien moet strak zijn, het wordt aanbevolen om in eerste instantie een ding kleiner te maken met een paar maten.

Viscose voor zomerbreien

Een ander veelgebruikt materiaal voor gebreide kleding in een zomergarderobe is viscose. Dit is een synthetische vezel gemaakt van cellulose. Viscose laat het lichaam ademen, neemt zweet perfect op, is zacht en voelt prettig aan en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Zomergaren voor het breien en haken van viscose vereist zorgvuldig onderhoud: u kunt dergelijke producten alleen met de hand wassen, nooit knijpen en draaien. Viscose wordt vaak toegevoegd aan katoengaren, waardoor de optimale combinatie van hygiëne en prestaties wordt bereikt.

Nu weet je van welk garen zomeritems meestal gebreid worden. Ongeacht welke versie van zomergaren u kiest, het is belangrijk om de juiste zorg voor elk type garen te onthouden, en dan zal stijlvolle handgemaakte gebreide kleding voor het zomerseizoen u verrassen en anderen verbazen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button