BorduurwerkBreien en haken

Zijdeoppervlak Of Chinees Borduurwerk Met Zijden Draden

De geboorte van borduurwerk met zijden steken was verplicht in China. Het was China dat ons deze subtielste kunst gaf. Geborduurd door ambachtslieden verliezen schilderijen niet de helderheid van kleuren, de sterkte van het materiaal en het uiterlijk gedurende tientallen jaren. Werken zoals wijn, hoe ouder ze worden, hoe duurder experts schatten.

En daar zijn redenen voor. Zijde is het enige natuurlijke materiaal waarin micro-organismen nooit starten. Het is even licht als duurzaam. Maar u moet er heel voorzichtig mee werken: als de naald tijdens het borduren niet strikt loodrecht in de stof komt, maar onder een hoek, zal hij zeker strakker worden, wat onaanvaardbaar is in Chinees borduurwerk met zijde.

Om dezelfde reden negeren de vakvrouwen de borduurring, omdat de stof van de foto gemakkelijk te beschadigen is. Om met zijde te werken, wordt een brancard gebruikt, waarop de stof zeer strak wordt getrokken en met een veter wordt vastgezet. De situatie met de keuze van naalden is ook het geval: het is noodzakelijk om zeer dunne naalden te kiezen om de delicate stof te beschermen tegen grote gaten, die bijna niet te verbergen zijn.

De techniek van Chinees zijdeborduurwerk met stiksels is in staat om elke beweging, elke verandering in de toon van de afbeelding te weerspiegelen, dus zijde is, als geen ander materiaal, geschikt voor dit type kunst, met flexibiliteit, flexibiliteit en veerkracht. Voordat u met draden gaat werken, moet u de kwaliteit van hun kleur controleren. Maak de strengen nat met water en wikkel ze stevig vast met een witte doek. Deze bewerking wordt afzonderlijk uitgevoerd voor elke kleur die u wilt gebruiken. Als de witte stof na twee uur niet is veranderd, kunt u beginnen met borduren, wetende dat het toekomstige beeld niet zal vervagen en niet zal vervagen.

Zijdeoppervlak Of Chinees Borduurwerk Met Zijden Draden Het belangrijkste ornament, rijk aan satijnborduurwerk met zijdedraden, waren bloemknoppen, planten, vlinders, vogels, katten, tijgers. Meesterwerken die uit de naald van de naaldvrouwen tevoorschijn kwamen, verschijnen voor de kijker als een natuurlijke bloem waarvan de bloembladen de zon weerspiegelen, of als een pluizig katje dat beweegt en van het canvas wil springen.

Dergelijke effecten worden bereikt met een unieke borduurtechniek met zijden steken. Steken van verschillende lengtes en diktes worden willekeurig aangebracht zonder zich aan het systeem te hechten, wat het mogelijk maakt om elk haar zo geloofwaardig mogelijk te borduren, om het beeld zo volumineus, zo realistisch mogelijk door te geven, zodat het licht op dezelfde manier als in de natuurlijke omgeving in de zijdevezels kan worden gereflecteerd. Hiervoor gebruiken de vakvrouwen meer dan 100 soorten steken, evenals de techniek om ze in borduurwerk te leggen.

Schilderijen gemaakt met de Chinese borduurtechniek met stiksels met zijden draden moeten uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden, maar zorg ervoor dat u zich in een geventileerde ruimte bevindt, omdat de producten moeten ademen. Daarom worden zijden schilderijen gemaakt door Chinese ambachtsvrouwen nooit onder glas geplaatst.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button