Gezondheid van kinderen

Zeg niet dat melktanden iets nieuws vervangen

Hoewel kinderen niet genoeg aandacht kunnen besteden aan de mond- en tandgezondheid, bepalen de behendigheid, nieuwsgierigheid en ouderlijke houding van het kind de juiste plaatsing van de tandenpoetsgewoonte. Memorial Medical Center, afdeling orale en kaakziekten. Gaf informatie over het belang van melktandverzorging bij kinderen en gaf advies aan ouders.

Het ontwikkelen van de gewoonte van mondverzorging bij kinderen kan eenvoudiger en effectiever zijn dan bij volwassenen. Hoewel kinderen onvoldoende aandacht kunnen schenken aan de mond- en tandgezondheid, bepalen de behendigheid, nieuwsgierigheid en de houding van de ouders de juiste plaatsing van de tandenpoetsgewoonte. Melktanden bevatten meer organische stof dan normale tanden, dus ze rotten gemakkelijker en sneller.

Kinderen kunnen signalen zoals koude, warme tederheid en milde pijn, die vroeg in het tandbederf kunnen worden waargenomen, niet interpreteren en ze merken en klagen alleen wanneer de pijn ondraaglijk wordt. In dit geval zijn de cariës nu geavanceerd en brengt de kindertandarts zijn eerste bezoek met hevige pijn en angst, wat het begin is van een zeer moeilijk proces voor zowel tandartsen als ouders.

Laat uw kind de angst voor tandartsen overwinnen

Er is wijdverbreide angst voor tandartsen in onze samenleving. Een van de belangrijkste taken van ouders; om hun tandgezondheid te beschermen terwijl ze hun kinderen opvoeden en om hen te ondersteunen zodat ze met vertrouwen naar hun toekomstige leven kunnen gaan. Hiervoor is het erg belangrijk dat ze op de meest nauwkeurige manier worden geïntroduceerd bij tandheelkundige klinieken en tandartsen.

Geef je kind de gewoonte om ten minste te spoelen na het eten van suiker

Kinderen, vooral in de kleuterklas en de lagere schoolleeftijd, zijn niet langer thuis van ouders en verzorgers en worden gewone individuen in de menigte. Dit betekent dat kinderen suikerhoudend voedsel kunnen consumeren in de kantine van de kleuterschool of de lagere school. Het is OK voor kinderen om suikerrijk voedsel te consumeren, tenzij ze buitensporig zijn. Post-food gedrag is echter belangrijk. bijv. Het kind moet water kunnen drinken of zijn mond met water kunnen spoelen, zelfs als hij zijn tanden niet kan poetsen na elke inname van zoet voedsel. Dit kan gemakkelijk worden toegepast, dit zal de zuurgraad van de orale omgeving verminderen en de ontwikkeling van cariës voorkomen.

Kan cariës worden voorkomen?

De ontwikkeling van cariës is een complex mechanisme. Carieuze bacteriën; suiker, tijd en de structuur van de tand. De ontoereikendheid of afwezigheid van een van deze factoren voorkomt de vorming van cariës.

Tandbederf = bacteriën x koolhydraten (suiker) x gastheerfactor (tandstructuur) x tijd

In de tandheelkunde verlopen preventieve procedures precies in het licht van deze informatie en proberen ze in te grijpen in de vier hoofdfactoren in deze vergelijking. De gemakkelijkste manier om bacteriën en suiker uit de mond te verwijderen en de rotte vergelijking te verbreken, is door je tanden te poetsen. Op deze manier wordt de tijdfactor die nodig is voor de ontwikkeling van cariës geëlimineerd.

Tandenpoetsen bij kinderen moet beginnen in de kindertijd

Wanneer baby’s 6-8 maanden oud zijn (dwz wanneer de eerste tanden in de mond verschijnen), moet het tandenreinigen beginnen. Na het ontbijt en voor het slapen gaan is het gepast om de tanden (tenminste de kauwvlakken) af te vegen en schoon te maken door een schone kaasdoek of gaas nat te maken.

Het gebruik van tandenborstels moet worden gestart nadat de achterste tanden van het kind zijn verwijderd (gemiddeld 2,5 – 3 jaar). Het is heel moeilijk om een ​​techniek te hebben om tanden te poetsen bij kleuters. Wat belangrijk is op deze leeftijd is om het kind de gewoonte te geven tanden te poetsen, net als de gewoonte om handen te wassen. Wanneer kinderen hun tanden poetsen, poetsen ze vaak hun zichtbare of gemakkelijk toegankelijke gezichten. Om cariës te voorkomen, moeten de interfaces en kauwvlakken van de tanden echter veel beter worden schoongemaakt. Daarom hebben de ouders na het poetsen een goede controle.

Stel uw kind uiterlijk 5 jaar voor aan de tandarts

U dient uw tandarts te raadplegen bij het kiezen van tandenborstels en tandpasta voor kinderen. Een baby in de mond van 2,5-3 jaar oud die geen problemen in zijn mond heeft, krijgt zijn eerste afspraak met een tandarts en laat zijn tanden zien. Een manier om de vorming van cariës te voorkomen door de ontwikkelingsvergelijking van cariës te verstoren, is door de tandstructuur te versterken, die we ook de host-factor noemen.

Het is niet mogelijk om cariës te voorkomen tenzij voorzorgsmaatregelen worden genomen

Een vaccin of medicijn dat cariës volledig kan voorkomen is nog niet ontwikkeld. Sommige vulmaterialen worden tegenwoordig echter gebruikt om het aantal cariës te verminderen door de tanden te beschermen en te versterken. Het meest gebruikelijke gebruik hiervan is? Kloofafdichtmiddel? noemde het materiaal. Tandbederf begint meestal in de groeven genaamd “spleet bulunan op de kauwvlakken van kiezen en kiezen. Spleetafdichters, die deze goten bedekken, dat gebied van microben, voedselresten om lekken te voorkomen en het begin van rotte te voorkomen. Spleetafdichtingsmiddelen bevatten ook? Fluoride? ion draagt ​​ook bij aan de versterking van de structuur van de tanden. Deze procedure kan worden toegepast op alle kiezen, permanente kiezen en kleine kiezen vanaf de leeftijd van 6 jaar en ook op mensen met een hoog risico op cariës bij volwassenen.

Fluoride-toepassingen werken in de strijd tegen cariës

Een andere manier om cariës te voorkomen, is het vergroten van de weerstand van tanden tegen cariës. Deze weerstand wordt verkregen door actueel fluoride op de tanden aan te brengen.

Fluoride is een element dat tandbederf voorkomt en de structuur van de tanden versterkt. Fluoride komt zowel in tandpasta’s als in sommige voedingsstoffen voor. Kinderen verwaarlozen vaak hun tandenpoetsen en krijgen niet voldoende fluoride om hun tanden te helpen weerstand te krijgen tegen cariës. Hier is de professional? Actueel fluoride? aanvragen worden gedaan.

Professionele topische fluoridetoepassing is een methode die alleen door tandartsen kan worden gebruikt. Toepassing van fluoride op de plaats is veilig voor alle kinderen, niet alleen voor kinderen die gevoelig zijn voor verval. Op deze manier wordt voldoende fluoride op de tanden opgeslagen en wordt de structuur van de tanden versterkt en bestand tegen cariës. Actueel fluoride kan slechts eenmaal per 6 maanden effectief zijn. Breng uw kinderen hiertoe om de 6 maanden regelmatig naar de tandarts …

Cariës moet worden behandeld

Onbehandelde bladverliezende cariës leiden tot pijn, stank, kauwen, ondervoeding en een slecht uiterlijk. In deze periode moeten onbehandelde rotte tanden worden teruggetrokken en kunnen ze tandvervorming, kaakontwikkeling en algemene gezondheidsproblemen (reuma tot hartaandoeningen) veroorzaken wanneer ze niet worden verwijderd.

Omdat melktanden voor een kortstondige periode in de mond aanwezig zijn, worden ze vaak genegeerd door ouders, die zeggen dat deze tanden zullen veranderen. Er moet echter aan worden herinnerd dat cariës op de primaire tanden er niet voor zorgt dat het kind onaangename pijn ervaart die hij nooit zal vergeten, maar ook de permanente tandkiemen (zaden) die in de rij staan, beschadigen.

Bij kinderen is de eerste permanente tand de eerste maaltand die 6 jaar meegaat. Kinderen van 6 jaar zijn nog niet in staat om mondhygiëne heel goed te bieden, maar de eerste permanente tanden die kinderen in hun mond zullen gebruiken, zitten in hun mond. Dus de tanden van 6 jaar oud moeten als prioriteit worden beschermd? Gemengd gebit begint met de leeftijd van 6 en valt ook samen met gemengde voedingsperioden van kinderen. Tot later adolescentie, wat overeenkomt met de leeftijd van 12-13 jaar, en tegelijkertijd eindigt het gemengde gebit; moeder, vader moet de veranderingen in de mond van het kind volgen, moet eenmaal per jaar naar de tandarts gaan en elke nieuwe molaire tanden moeten worden aangebracht met splijtmiddel.

De belangrijkste doelen van preventieve tandheelkunde zijn de groei van een kind dat 12-13 jaar oud is zonder permanente cariës en zonder cariës totdat de adolescenten de puberteit overleven. Dus wanneer het kind volwassen wordt, zullen er geen kneuzingen in zijn mond zijn en de gewoonte van mondhygiëne is geregeld, de volgende bezoeken aan de tandarts zullen zijn voor onderzoek en glimlachen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button