BorduurwerkBreien en hakenDoe-het-zelf projecten

Workshop Over Het Maken Van Pompoensachets

Toch ruiken we de eerste sensaties van een seizoenswisseling. Je moet het zelf meer dan eens hebben gezegd: het rook in de herfst. Vandaag bieden we je aan om met iedereen te delen: wat betekent de geur van de herfst voor jou persoonlijk. En om alle familieleden en vrienden de geur van de herfst te geven, zullen we vandaag met u aan de herfstinterieurinrichting werken – we zullen met onze eigen handen een schattig pompoenvormig zakje maken.

Wat is een zakje? Simpel gezegd, dit is een geurig kussen. En wat je herfstgeur ruikt, is aan jou om te beslissen. Voor het kussen kunt u uw favoriete geuren bereiden: etherische oliën, droge aromatische kruiden en zelfs natuurlijke kruiden.

Om een ​​pompoensachet te maken, heb je nodig:

  • Een rechthoekige flap van stof met een lengte van ongeveer tweemaal de breedte. De flap is niet erg groot – niet meer dan 20×40 cm Dichte stoffen zijn het meest geschikt: bijvoorbeeld fleece, flanel, dun vilt of dunne vacht.
  • De draden die bij uw stof passen, zijn dun en dik.
  • Handnaalden en / of naaimachine.
  • Schaar.
  • Vulling.
  • Smaakstof.
  • Verschillende decoraties.

Om te beginnen, bereidt u de stof voor. Vouw de lange rechthoek dubbel, met het gezicht naar binnen gericht, en naai de korte zijden aan elkaar.

Naai vervolgens een van de lange zijden met een zeldzame lijn (als u op een typemachine naait) of met een kleine “voorwaartse naald”. De draad hoeft niet te worden vastgemaakt. Wanneer de lijn is voltooid, moet de draad worden getrokken zodat de onderkant van onze pompoen in een strakke knoop wordt verzameld en de draad met sterke knopen vastbindt.

Doe een beetje vulling op de bodem van de resulterende tas.

Leg nu smaak in het midden van de pompoen. Het kunnen gedroogde bloemen of kruiden zijn, vanillestokjes, kaneelstokjes, geurige granen of kleine rijst gedrenkt in een paar druppels aromatische etherische olie.

Vul de blanco met de vulling van het sachet naar boven, zodat een deel ervan naar buiten kijkt.

Verzamel de rand van de pompoen en rijg hem in een strakke knoop. Bevestig en knip de draad af. Je zou een afgeplatte bal moeten krijgen met twee poolknooppunten.

Nu moet deze bal de vorm hebben van een pompoen. Gebruik hiervoor een dikke naald met een dikke draad om het blanco sachet van de ene dichte knoop naar de andere te doorboren en de middelpunten met elkaar te verbinden. Omcirkel de pompoen met dikke draad, verdeel hem eerst in vieren en dan in achtsten.

Workshop Over Het Maken Van Pompoensachets

Nou, eigenlijk is je pompoen klaar. Het blijft alleen om het te versieren. Je kunt een staart aan de pompoen bevestigen (genaaid of geweven met de macrametechniek), of je kunt de middelpunten van de pompoen versieren met twee knoppen. Bovendien kunt u andere versieringen op het elegante zakje naaien of lijmen: gestikte folders van dikke stof of vilt, kralen, kralen, hangers.

Workshop Over Het Maken Van Pompoensachets

Herfst interieur is klaar! Nu geeft deze geurige pompoen je een aantal maanden een romantische herfststemming!

We brengen ook een artikel onder de aandacht met de ideeën van schattige ornamenten gemaakt van vilt en ritsen, die zeker originaliteit aan je afbeelding zullen toevoegen en kleuren aan winterdingen zullen toevoegen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button