Reizen

Witte nachten en dagen met een briesje: zomer in Sint-Petersburg

ENDeze ongelooflijke nachten (we bedoelen een paar korte weken van de Witte Nachten) en zonovergoten zomerdagen in Sint-Petersburg, badend in het licht van de heldere noordelijke zomer op hoge breedtegraden, hebben een bedwelmend effect. De lokale bevolking geniet overdag van de zon en terrasjes; Als de avond valt, vermaken ze zich op festivals, concerten en feesten.

In deze periode was Sint-Petersburg juist sprankelend, vooral in het Russisch vreugde van het leven (het plezier van het leven) kan zijn vruchten afwerpen radost zhizni Het is een onweerstaanbaar seizoen. De White Nights-festiviteiten beginnen eindelijk in het vroege voorjaar, in mei, wanneer de parken vol bloeiende bomen staan, en bereiken een hoogtepunt midden juni, wanneer de zon langzaam naar de horizon zakt en nooit volledig ondergaat. Hier zijn enkele tips over wat te doen in Sint-Petersburg, White Nights (en zomerdagen):

Veel plezier op New Holland Island

New Holland Island, het opvallende nieuwe groene gebied en het creatieve centrum van de stad, werd al snel een populaire bestemming voor kunstenaars, lokale bewoners en toeristen. Laten we eens kijken wat je hier kunt doen: je kunt openluchtconcerten bijwonen, een belangrijk zomerevenement, de creatieve keukens van coole cafés verkennen, deelnemen aan yogasessies op het gazon, je tekenvaardigheid verbeteren in schetslessen, bladeren door vloerinstallaties, rondhangen bij moderne tentoonstellingen in het paviljoen, af en toe filmvertoningen en U kunt de seminars bijwonen en zelfs tafeltennissen of bowlen.

Witte nachten en dagen met een briesje: zomer in Sint-Petersburg

Maak een wandeling door de tuinen en ga zonnebaden langs de rivier de Neva

Wandelen over de schaduwrijke paden van de Zomertuin, versierd met klassieke witmarmeren sculpturen en rustgevende fonteinen, die zijn ontworpen voor aangename wandelingen in de bijzonder onbewuste zomerdagen van Sint-Petersburg, kan een uitstekende Sint-Petersburg-ervaring bieden. Mikhailovsky-tuin net achter het Russisch Museum; Een andere geweldige optie is met Marks Field, die een prachtige schaduw biedt van enorme bloeiende seringen. Koken in de zon aan de Neva-kant is ook een typische ‘Piter’-situatie, zoals sommige Russen de stad liefkozend noemen. De muren langs de rivier van Peter en Paul Fortress zijn een favoriet onder zonaanbidders.

Ontdek je innerlijke ijsbeer

Het Ladogameer, de bron van de Neva, ligt op een korte treinrit van de stad en is een favoriete zomerbestemming voor Petersburgers vanwege een bosrijke picknickplaats, kano-peddels en verfrissende duikplekken. Het Komarova-strand in de Finse Golf is een goede plek om midden in de zomer naartoe te gaan, en is geen Caribisch gebied, maar het kan een miljoen mijl verderop voelen in minder dan een uur van de stad. Hier kun je in het ijskoude Baltische water duiken en er een zeebriesje op zuigen. Werkelijk zo het is niet koud.

Witte nachten en dagen met een briesje: zomer in Sint-Petersburg

De hele nacht opblijven

Je moet dit minstens één keer doen tijdens het White Nights-seizoen. Als je midden in de nacht door de historische straten van de stad loopt, krijg je een gevoel van welzijn, denk je dat er meer tijd is om naar bed te gaan. Maar het zou leuk zijn om de avond te beginnen met een diner in een plaats als Terrassa, een openluchtrestaurant met een luchtig terras dat zijn naam waardig is. Dan kun je gaan dansen in een chique nachtclub als Dom Beat, of, als je gewoon naar de bar wilt, gewoon rondhangen in Dumskaya Street, waar de populairste drink- en muzieklocaties van Sint-Petersburg zijn.

Bekijk de Neva Bridges Open

Het zien van de opening van de gigantische bruggen over de rivier de Neva om nachtelijk bootverkeer mogelijk te maken, is het meest typerend voor de Witte Nachten. Je kunt het openen van bruggen bekijken vanaf de oevers langs de rivier of vanaf een boot. Als u te voet bent, is het natuurlijk belangrijk aan welke kant van de rivier u zich bevindt, omdat de metro om middernacht eindigt en de brug tot vijf uur open is, dus vervoer naar uw plaats kan een probleem zijn. Zelfs als je vastzit aan de verkeerde kant van de rivier, is er niets te doen, het is iedereen minstens één keer overkomen.

Zie de sterren in witte nachten

Traditioneel, midden in de zomer, zijn de podia stil terwijl Russische uitvoerende artiesten op vakantie gaan of op tournee gaan. Maar in het Mariinsky Theatre kun je van eind mei tot half juli de sterren van het zeer populaire White Nights Festival, opgericht door Valery Gergiev in 1993, zien tijdens verschillende opera-, ballet- en klassieke muziekuitvoeringen. Laten we ook niet vergeten dat er openluchtconcerten zijn die je overal in de stad kunt bijwonen.

Witte nachten en dagen met een briesje: zomer in Sint-Petersburg

Voel je als edelman

Net als in Europa zijn er kleine schattige zomerplaatsen in de stad, terwijl de adel in Rusland naar hun zomerpaleizen gaat om aan de chaos van de hoofdstad te ontsnappen. Als voorbeeld hiervan; Pavlosk Park, dat bebost is tot aan de paleispoorten, Poesjkin met het amberkleurige paleis van Catharina de Grote, Oranienbaum met zijn meer, park en historische landschappen en Peterhof met prachtige fonteinen en tuinen. Al deze plaatsen wachten op je om te verkennen, maar pas op dat je niet over de gepolijste balzaalvloer in het paleis glijdt!

Doe mee met de grootste viering van de stad

Het grootste van het White Nights-entertainment is de traditionele Scarlet Ships-show, die door meer dan 1 miljoen mensen wordt bijgewoond. Deze show, begeleid door muziek en vuurwerk, is een soort imitatie van piratenoorlogen op de rivier de Neva, en is een animatie van afbeeldingen uit een populair Russisch kinderboek. Misschien kan iedereen die bij de rivier zit getuige zijn van dit spektakel dat het beste de Witte Nachten symboliseert.

De 10 meest interessante watervallen van Europa

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button