DierenHuis Dieren

Werken Zwangerschapstests bij Mensen voor Honden?

Zwangerschapstests bij mensen werken niet voor honden vanwege hun hormonale zwangerschapsteller die alleen bij mensen wordt gevonden. Terwijl mensen in staat zijn zwangerschap te detecteren door thuis te testen met behulp van urine als zwangerschapsstift, kunnen honden aan de andere kant alleen worden getest met meer substantiële middelen zoals echografie en röntgenfoto’s.

Het is heel normaal dat fokkers en hondeneigenaren enthousiast raken over het nieuwe vooruitzicht van zwangerschap bij hun huisdier. Toch zoeken velen manieren om te detecteren of een hond zwanger is om een ​​snellere reactie te bieden.

Honden zijn niet op dezelfde manier gebouwd als mensen vanwege verschillende hormonen. Momenteel zijn er geen vrij verkrijgbare tests waarmee honden de zwangerschap kunnen bepalen aan de hand van een urinemonster. Daarom is dit een van die gevallen waarin geduld veel helpt bij het bepalen van nauwkeurige metingen.

Zwangerschapstests bij mensen kunnen niet werken voor honden

Wanneer mensen zwanger zijn, produceren ze een specifiek hormoon genaamd Humaan choriongonadotropine of HCG . Let op het trefwoord ‘menselijk’. Zwangerschapsstokken thuis testen de urine bij mensen specifiek voor dit hormoon. Dit is hoe mensen in staat zijn om snelle en nauwkeurige resultaten te verkrijgen.

Omdat honden dit hormoon niet produceren , kunnen ze niet op zwangerschap worden getest door middel van urinetests. In feite produceren honden over het algemeen geen specifiek ‘zwangerschapshormoon’ zoals mensen dat doen. Honden produceren echter meer progesteron en dit is de oorzaak van veel verwarring bij veel hondeneigenaren.

Zijn er zwangerschapstests voor honden?

Ja, er zijn manieren waarop honden nauwkeurig kunnen worden getest op zwangerschap. Vrouwelijke honden hebben misschien niet het voordeel van een snelle respons voor zwangerschapsdetectie zoals mensen, maar dat betekent niet dat ze zijn vrijgesteld van testen.

Volgens de American Kennel Club kan een dierenarts een zwangerschap in uw teef ongeveer 28 dagen in de zwangerschap detecteren. Dit wordt gedaan door middel van zeer veilige en vertrouwde maatregelen via een palpatie in de buik of een echografie. Bovendien kunnen honden ook een bloedtest krijgen om de zwangerschap te bepalen. Geen van deze testmethoden moet thuis worden gedaan, maar altijd in een professionele omgeving door een vertrouwde professional.

Relaxin-zwangerschapstests voor honden

Terwijl een zwangerschapstest bij mensen zal controleren op het hormoon humaan choriongonadotropine in de urine, zal een zwangerschapstest bij vrouwelijke honden testen op het relaxinehormoon . Relaxin is het hormoon dat wordt gemeten door zwangerschapstests bij honden. Relaxin verschijnt normaal ongeveer drie tot vier weken na het begin van de zwangerschap. Dergelijke tests zijn meestal uiterst nauwkeurig.

Werken Zwangerschapstests bij Mensen voor Honden?
Relaxin is het hormoon dat wordt gemeten door zwangerschapstests bij honden.

Echter, in tegenstelling tot mensen waarbij een eenvoudig urinemonster nodig is en de resultaten bijna onmiddellijk zijn, vereisen deze relaxatietesten bloed. Noch zijn deze examens noodzakelijkerwijs zo eenvoudig als de gemiddelde teststokken thuis die mensen behalen. Voor de test om de zwangerschap bij vrouwelijke honden te meten, moet u bloed afnemen en vervolgens het bloed scheiden van het serum / plasma.

Testsets voor het detecteren van zwangerschap bij honden zijn online te vinden en te bestellen voor levering aan huis. Maar geen enkele hondenfokker of hondenbezitter bezit de apparatuur thuis om deze tests daadwerkelijk uit te voeren en nauwkeurige testresultaten te ontvangen, omdat bloedmonsters vereist zijn. Dit is precies waarom het raadzaam is en ten zeerste wordt aanbevolen om uw huisdier naar een dierenarts te brengen en haar professioneel te laten controleren. Zorg dat de zwangerschap van uw hond wordt bevestigd door betrouwbare testmethoden te gebruiken, zoals een echografie buikscan of een röntgenfoto.

Palpatie

Een andere vorm van testen gebeurt via palpaties. Dit is wanneer een persoon voelt voor de baby’s op de buik van de moeder. Dit kan alleen worden gedaan tussen de dagen van 28 en 35 en mag niet thuis worden gedaan om letsel te voorkomen. Vanaf dag 45 kan een vrouwelijke hond een röntgenfoto ondergaan om zwangerschap te detecteren. Dit zijn uiterst betrouwbare tests en bieden ook meer informatie dan echografieën. Tijdens een röntgenfoto kan een dierenarts bepalen hoeveel puppy’s er in het nest zitten.

Naast het voordeel om te weten hoeveel puppy’s zich in de baarmoeder bevinden, kan een röntgenonderzoek ook helpen bij het controleren van de botstructuur van de puppy’s. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat uw dierenarts uw teef opnieuw wil testen aan het einde van haar zwangerschap, ongeveer tussen een week of twee voordat ze te wijten is. Dit is vaak een geweldig idee, omdat het helpt de resultaten van de vorige test te bevestigen en u cruciale aanbevelingen geeft over wat u kunt verwachten tijdens de werpfase.

Wees je bewust van valse zwangerschappen

Het is belangrijk om de nauwkeurigheid te controleren, omdat veel honden kunnen ervaren wat bekend staat als een pseudozwangerschap of valse zwangerschap , waarin ze veel van dezelfde symptomen van zwangerschap vertoont, maar is niet echt zwanger. Het beste examen om te testen is de echografie. Het is volkomen veilig en maakt gebruik van geluidsgolven die beelden maken van de binnenkant van de baarmoeder van de hond. Deze middelen kunnen u echter niet vertellen hoeveel puppy’s zich in de baarmoeder bevinden.

Is progesteron een indicator voor zwangerschap bij honden?

Vaak nemen mensen ten onrechte aan dat een teef zwanger is vanwege hogere niveaus van hormonen in haar systeem, namelijk progesteron. De waarheid is echter dat vrouwelijke honden van nature hogere niveaus progesteron produceren gedurende twee maanden na de stadia van de hittecyclus. En dit is ongeacht of het teefje is gefokt of niet. Daarom zijn de niveaus van progesteron bij een vrouwelijke hond geen indicator voor zwangerschap, noch zou het een factor moeten zijn bij het bepalen van veranderingen in het hormonale systeem van de vrouw.

In het ideale geval moeten fokkers en hondeneigenaren eerst zoeken naar de gemeenschappelijke tekenen van zwangerschap, die meestal pas verschijnen als de teef minstens drie weken zwanger is. Zoek op dit punt naar de “normale” symptomen van een zwangerschap zoals:

  • ochtendmisselijkheid,
  • vergroting van de tepels en
  • plotselinge drastische veranderingen in energieniveaus.

Ook een andere manier waarop veel dierenartsen controleren op zwangerschap is door een buikcontrole . Om echter echte, nauwkeurige resultaten zonder fouten te krijgen en er zeker van te zijn dat uw teef zwanger is, is het tijd om uw hond mee te nemen voor een echt examen. Breng uw hond naar uw dierenarts en laat haar testen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button