Gezondheid en Fitness

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee? Hoe moet het lichaam worden gereinigd?

Omdat de poelen en zeeën, die in de zomermaanden vaak de voorkeur hebben voor verkoeling, collectieve gebieden zijn, is de kans op ziek worden groot. Daarom benadrukken experts dat er op moet worden gelet of ze hygiënisch zijn of niet voordat deze gebieden worden gebruikt. Bacteriën die door het zwembad en de zee besmet kunnen worden, bereiden de bodem voor op ernstige ziekten. Dus wat zijn de ziekten die kunnen worden gevonden in het zwembad en de zee?

De algemene term voor het gezondheidsprobleem dat optreedt nadat de bacteriën zijn overgedragen vanuit het zwembad en de zee, is recreatieve waterziekten. Microben of chemisch water komen op verschillende manieren het menselijk lichaam binnen. Zwembaden en zeeën, die de voorkeur hebben om af te koelen naarmate de temperatuur stijgt, kunnen de menselijke gezondheid nadelig beïnvloeden. Het is vooral waarschijnlijk geïnfecteerd te raken door onrein zwembadwater. Deze bacteriën veroorzaken huid-, oor-, oog-, spijsverterings-, ademhalings- en hoofdaandoeningen. RSH, dat wil zeggen terugkerende waterziektes, kan de weg vrijmaken voor chronische ziektes. Deskundigen benadrukken dat er aandacht moet worden besteed aan de netheid van het gebruikte zwembad en dat werknemers in deze gebieden geen zieke mensen mogen laten zwemmen. Het zit ook vol met bacteriën die zich op het oppervlak kunnen ophopen, ook al is de zee getij. Deze plek waar mensen die niet goed opgeleid zijn hun urine achterlaten en ontlasting veroorzaakt ernstige spijsverteringsstoornissen. Deze bacteriën, die via mond en oor het lichaam binnendringen, vinden een leefruimte in de darmen en infecteren het lichaam intern.

WAT ZIJN DE ZIEKTEN DIE VANUIT HET ZWEMBAD EN DE ZEE KUNNEN WORDEN OVERGEDRAGEN?

DIARREE

De meest voorkomende ziekte is diarree. Diarree, veroorzaakt door bacteriën zoals Giardia en Shigella, komt veel voor bij kinderen. Het mengen van deze bacteriën met water bij ontlasting of urine vindt plaats wanneer water in de mond lekt en iemand anders infecteert. Als het niet vroegtijdig wordt behandeld, verliest het lichaam zijn functies door overmatig vochtverlies.

EXTERNE OORWEGINFECTIE

Het is de andere meest voorkomende ziekte na diarree. De ziekte die wordt veroorzaakt door het binnendringen van vuil water in het oor, veroorzaakt een ontsteking die van het binnenoor naar het buitengebied begint. De eenvoudigste manier om uzelf te beschermen tegen geïnfecteerde cellen, die sterk genoeg zijn om gehoorverlies te veroorzaken wanneer ze het trommelvlies bereiken, is door oordopjes te gebruiken.

OOGALLERGIE

Wanneer adenovirussen, die spontaan in ongezuiverd water voorkomen, met water in het oog komen, bezinken ze in de vloeistof in het oog. Het zorgt ervoor dat het oog ontstoken en rood wordt. Het kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen als het niet vroegtijdig wordt behandeld. Het manifesteert zich met symptomen zoals ernstige oogpijn en rood worden van het oog.

URINAIRE INFECTIE

Schimmelbacteriën die zich in het genitale gebied nestelen, bereiden hier de grond voor op een urineweginfectie. Het manifesteert zich met symptomen zoals brandend gevoel, jeuk en bloeding tijdens het urineren. Geïnfecteerde cellen blijven niet aan de oppervlakte, maar komen ook in het lichaam terecht. Het veroorzaakt ontstekingen in de urinewegen.

MOLLUSCUM CONTACT BACTERIAAL

Deze bacterie veroorzaakt wratten. Het is de meest voorkomende aandoening van de huid. Bacteriën worden zowel via water als via contact overgedragen. Omdat het zich waarschijnlijk verspreidt, verspreidt het zich niet alleen waar het in aanraking komt, maar ook naar andere regio’s.

HEPATIT A

Dit zeldzame virus is een virale infectie die de lever aantast. Het manifesteert zich met symptomen zoals buikpijn, geelzucht, vermoeidheid en misselijkheid.

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

HOE MOET HET LICHAAM SCHOON WORDEN?

OORREINIGING

Een van de meest voorkomende aandoeningen na het zwembad en de zee is oorontsteking. Water dat zich ophoopt in de uitwendige gehoorgang veroorzaakt een infectie in het binnenoor. Om dit probleem te voorkomen, moet het oor van binnen naar buiten worden gereinigd met een schone stok of doek. Tegelijkertijd kan het reinigingsproces worden gedaan door ontstekingsremmende druppels of olijfoliedruppels toe te voegen.

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

NEUS REINIGEN

Wanneer de neus niet wordt ontdaan van ziektekiemen, worden de sinuskanalen geïnfecteerd en geblokkeerd door de luchtkanalen. Zo komen naast ernstige hoofdpijn stoornissen zoals sinusitis en migraine voor. Om deze situatie te voorkomen, voegt u een theelepel zout toe aan een glas warm water na de zee en het zwembad en mengt u het goed. Snuif dan zachtjes aan het water met je neus en gooi het opnieuw.

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

OOGREINIGING

Het oog moet na het zwembad en de zee worden schoongemaakt om infectie te voorkomen. Na een algemene lichaamsreiniging met een bad, doe je warme theezakjes in je ogen en laat je 15 minuten rusten.

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

SPECIALE ZONE REINIGING

Het genitale gebied, ook wel de bikinilijn genoemd, is na het zwembad en de zee de meest geschikte plek voor infectie. Als je niet direct uit de zee en het zwembad wilt zonnebaden, loop dan niet lang in natte zwemkleding rond. Na een warme douche, nadat het genitale gebied grondig is gedroogd, trekt u uw kleren aan.

Welke ziekten kunnen worden overgedragen vanuit het zwembad en de zee?

ORAL, TANDHEELKUNDIG, MAAG EN DARM

Het gemeenschappelijke zwembad of de zee heeft ook een negatieve invloed op de mond- en tandgezondheid. Miljoenen schadelijke bacteriën komen ons lichaam binnen met het water dat tijdens het zwemmen wordt ingeslikt. Deze bacteriën hebben een negatieve invloed op veel plaatsen, van de mond tot de darmen. Het verhoogt het risico op infectie van tandwonden of kneuzingen. Het veroorzaakt een slechte adem. Het verhoogt ook de zuurgraad in de maag en veroorzaakt schade aan de slokdarm. Deze bacteriën, die de darmen bereiken, veroorzaken diarree. Om deze problemen te voorkomen, moet u na het zwembad en de zee gorgelen met zout water. Voor maag en darmen moet citroensoda worden geconsumeerd.

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Back to top button