Goede ideeënGezondheid en Fitness

Wat Zijn Natuurlijke en Gezonde Zoetstoffen?

Er zijn te veel witte suiker in voedsel. Witte suiker biedt geen enkel voordeel voor uw gezondheid en kan bij langdurige consumptie gezondheidsproblemen veroorzaken. Er zijn natuurlijke en gezonde zoetstoffen die je kunt gebruiken in plaats van witte suiker.

Hoewel deze gezonde zoetstoffen je recepten zoeten, bieden ze je ook veel voordelen. Het wordt ook aanbevolen voor mensen met diabetes of overgewicht .

Wat weet u over de natuurlijke en gezonde zoetstoffen melasse, stevia, siroop en panela, een soort zoetstof gemaakt door suikerrietsap?

Gezonde zoetstoffen: bruine suiker of rietsuiker

Bruine suiker is een van de meest bekende alternatieven en is gemakkelijk te vinden in supermarkten. Omdat er geen geraffineerde suiker is, zoals witte suiker, bevat het nog steeds de vitamines (A, B1, B2 enz.) En natuurlijke mineralen van suikerriet of suikerbiet .

Maar hoe de bruine suiker die je koopt wordt bereid, is ook erg belangrijk; omdat er ook producten zijn, die een beetje melasse aan witte suiker toevoegen en van kleur veranderen en verkocht als bruine suiker.

We adviseren het gebruik van bruine suiker in desserts; omdat het een meer economische en gezondere optie is. Maar als je geen suiker wilt consumeren, zijn de andere gezonde zoetstoffen hieronder misschien nog beter voor jou.

Wat Zijn Natuurlijke en Gezonde Zoetstoffen?

Gezonde zoetstoffen: Panela

Panela is een zoetstof die wordt verkregen door het water van suikerriet te verdampen. Het wordt veel gebruikt in Latijns-Amerika. Net als honing heeft ruit een balsamico en slijmoplossend effect. Daarom is het zeer geschikt voor natuurlijke behandelingen.

Als u klachten heeft zoals verkoudheid, griep, keelpijn, kunt u het drinken door een beetje citroen en een pan toe te voegen aan warm water. Het bevat ook mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, koper, ijzer en fosfor 50 keer meer dan geraffineerde suiker .

Gezonde zoetstoffen: honing

Naast het 25 keer zoeten van suiker, heeft het een zeer goede smaak en is het zeer voedzaam. D is een fijn antibioticum en antiseptisch.

Het versterkt en kalmeert ook het lichaam , is laxerend, heeft een diuretisch effect en is antibacterieel. We raden u aan om elke dag een lepel honing te consumeren, door het toe te voegen aan sap, yoghurt of thee.

Het is heel belangrijk dat u onbewerkte en biologische honing consumeert, zodat u kunt profiteren van alle functies van honing. Je kunt ook wat honing aanbrengen om het te helpen genezen als je een plek hebt of het verbrandt.

Wat Zijn Natuurlijke en Gezonde Zoetstoffen?

Gezonde zoetstoffen: riethoning

Riethoning of melasse is afgeleid van suikerriet en wordt honing genoemd omdat het op bijenhoning lijkt. Maar het heeft een donkerdere kleur en een scherpere smaak.

Hoe donkerder de kleur, hoe meer functies deze heeft voor uw gezondheid. Omdat het rijk is aan mineralen en vitamines, wordt het vooral aanbevolen voor mensen, atleten en kinderen met problemen zoals bloedarmoede, vermoeidheid en stress.

Gezonde zoetstoffen: Stevia

Stevia is een van de wonderen van de natuur. Stevia is een zoetstof zoeter dan Paraguay, meer zoet dan witte suiker en heeft veel voordelen voor je gezondheid: Het verlaagt je bloeddruk, verbetert de tand- en tandvleesgezondheid en helpt de spijsvertering.

Stevia is ook ideaal voor mensen die op dieet zijn, omdat het geen calorieën bevat. is ook erg handig voor diabetici; omdat het de bloedsuikerspiegel niet beïnvloedt, kun je je bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen door drie keer per dag thee met stevia te drinken.

Om te profiteren van de eigenschappen van Stevia, kunt u poedervorm of de essentie ervan rechtstreeks aan uw drankjes toevoegen of de bladeren van de plant opeten.

Stevia heeft een karakteristieke smaak vergelijkbaar met zoethout, en als u niet wilt dat uw zoetstof een dergelijke smaak heeft, kunt u transparant gekleurd gezuiverd stevia-extract gebruiken.

Hoewel gezuiverd stevia-extract niet zo medicinaal is als normale stevia, kun je je eten en drinken nog steeds zoeten op een manier die de calorieën van suiker zoetstoffen zoals suiker of aspartaam ​​niet bevat.

Gezonde zoetstoffen: Agave Nectar

Agave nectar of siroop wordt verkregen van een cactussoort , heeft een honingachtige textuur en een zoete maar zachte smaak. Deze zoetstof is ook geschikt voor diabetici; vanwege de lage glycemische index moet het echter zonder overdrijven worden gebruikt.

Net als andere zoetstoffen die in dit artikel worden genoemd, heeft agavesiroop veel voordelen voor uw gezondheid. Zorg er alleen voor dat de agavesiroop die u ontvangt niet op hoge temperatuur wordt verwerkt en gekookt.

Het is ideaal voor het zoeten van thee, sappen, cocktails en dergelijke en als je wilt, kun je in veel recepten agavesiroop gebruiken in plaats van suiker. Houd in gedachten; Als u gezondheidsproblemen heeft, moet u uw arts raadplegen voordat u regelmatig voedsel gebruikt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button