Gezondheid en Fitness

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

Wat zijn de voordelen van brandnetel? Hoe wordt brandnetelthee gemaakt en waar is het voor?

Brandnetel, die bij huidcontact hevige jeuk veroorzaakt, heeft bij correct gebruik veel voordelen voor de gezondheid. We hebben vooral degenen onderzocht die nieuwsgierig zijn naar brandnetel, wat gunstig is voor het reinigen van vrije radicalen in het lichaam. Deskundigen raden meestal aan om het op de juiste manier te verzamelen en te drogen en als thee te consumeren. Dus wat zijn de voordelen van brandnetel?

Brandnetel, in de wetenschappelijke literatuur bekend als ‘Urtica dioica’, behoort tot de familie van meerjarige kruidachtige planten. Brandnetel, die al eeuwen in kruidentherapie wordt gebruikt, heeft veel voordelen voor de menselijke gezondheid. Brandnetel is stekend en jeukt bij aanraking met blote handen. Op het oppervlak van de brandnetel zitten dunne stekels, die in de lente groen worden. In deze doornen mierenzuur en histamine Wanneer de stoffen in contact komen met de huid, verstoren ze hier de mutatie van de cellen, waardoor jeuk en afstoten ontstaat. Brandnetel heeft fruit. Er wordt olie gewonnen uit deze vruchten, die op hazelnoten lijken. Deze olie wordt veel gebruikt in cosmetica en gezondheidszorg. Het vernieuwt de elastische structuur op het huidoppervlak en vertraagt ​​rimpels en veroudering. Flavonoïde verbindingen, minerale stoffen, luteïne en carotenoïde verbindingen in de inhoud van brandnetel helpen verzwakken door een diuretisch effect te vertonen. In oude samenlevingen werd het niet alleen in de traditionele geneeskunde gebruikt, maar ook als grondstof voor voedsel, thee en textiel.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BRANDNETEL?

Het verwijdert binnen een uur gifstoffen die de gezonde werking van het lichaam negatief beïnvloeden. Het vergemakkelijkt ook de spijsvertering door de darmflora in evenwicht te brengen.

Dit kruid bevat een oplosmiddel en een bijtende stof en voorkomt ernstige vitale ziekten door de vorming van steenzand in de blaas en de nieren te voorkomen. Het voorkomt ook infectie van de urinewegen.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

Brengt de bloedcellen in evenwicht dankzij de vitamine C en ijzer die het bevat. Het vergemakkelijkt de bloedsomloop door de bloedcellen te verhogen. Bovendien is het een zeer effectief kruid bij blessures. Omdat het de bloedcirculatie reguleert, vermindert het de snelheid van vasculaire occlusie en daaropvolgende hartaandoeningen.

Studies hebben aangetoond dat dit kruid een positief effect heeft op allergische aandoeningen. Het vermindert onkruidallergische cellen die extractcombinaties bevatten. Voor degenen die vaak allergische reacties ervaren, raden experts aan om een ​​glas van deze kruidenthee te drinken.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

Het is goed voor ademhalingsproblemen en allergische aandoeningen. Het vermindert het risico op ziekten zoals verkoudheid en griep, vooral bij seizoensovergangen.

Dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen vermindert het chronische spierpijn en is het zeer effectief bij de behandeling van jicht.

Het herstelt de weefsels in de botten omdat het veel mineralen en calcium bevat. Het vermindert de kans op botresorptie of botaandoeningen, die kunnen worden gezien bij gevorderde leeftijden. Daarnaast is het goed bij gewrichts- en spierpijn. Deskundigen bevelen het aan als een natuurlijke behandeling voor patiënten met reuma en artritis. Gekookte brandnetel in water voor gewrichtspijn wordt gemasseerd en op het pijngebied aangebracht.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

Het verhoogt de melksnelheid van vrouwen in de postpartumperiode. Het heeft ook een positieve invloed op de kwaliteit van moedermelk. Voor gebruik moet een specialist worden geraadpleegd.

Het voorkomt acne en acnevorming. Omdat het hoge antioxidanten bevat, vermindert het de misvormde cellen in de huid. Het heeft een anti-verouderingseffect tegen vlekken. Over het algemeen wordt het water als tonicum gebruikt. Daarnaast is het een belangrijke voedingsstof die haaruitval tegengaat. Het voorkomt de vorming van roos door de beschadigde cellen in de hoofdhuid te verminderen.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

HOE MAAK JE Brandnetelthee?

Laat een eetlepel gedroogde brandnetel 10 minuten in kokend water staan ​​en consumeer of gebruik het na het persen. Omdat brandnetel zijn vitamine- en mineraalwaarden niet verliest, kan het gemakkelijk worden geconsumeerd.

Wat zijn de voordelen van brandnetel?

IS ER SCHADE AAN NETING NET?

Het wordt niet geschikt geacht voor zwangere vrouwen om te consumeren omdat het de menstruatiecyclus beïnvloedt. Bovendien is het ook schadelijk voor vrouwen die borstvoeding geven om te consumeren. Omdat het de druk van het bloed kan verhogen, veroorzaakt het een hoge bloeddruk bij overmatig gebruik. Bovendien moeten degenen die bloedverdunners gebruiken wegblijven. Omdat de ingrediënten sterk zijn, is het voordeliger om een ​​specialist te raadplegen. Anders veroorzaken zelfs de gunstige eigenschappen ervan ernstige ziekten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button