Gezondheid en Fitness

Wat zijn de voordelen van boza en salep?

Wat zijn de voordelen van boza en salep? Voor welke ziekten zijn boza en sahlep goed?

Met het afkoelen van het weer namen salep en boza hun plaats in op de kraampjes. Boza en sahlep, onmisbare smaken van de wintermaanden, behoren tot de voedingsmiddelen die de immuniteit versterken. We hebben voor u diegenen onderzocht die nieuwsgierig zijn naar twee dranken die rijk zijn aan vitamines en mineralen die ze bevatten. Dus wat zijn de voordelen van Boza en saleb? Voor welke ziekten zijn boza en sahlep goed?

Boza, rijk aan ijzer, fosfor, niacine, natrium, vitamine A, B1, B2 en E, en mineralen, heeft veel gezondheidsvoordelen. Wanneer kaneel en geroosterde kikkererwten aan boza worden toegevoegd, worden de voordelen verdubbeld. Boza, gemaakt van gierstgriesmeel, water en suiker, is de oudste drank in de Turkse geschiedenis. Deze smaak verspreidde zich vanuit Centraal-Azië en verspreidde zich later naar landen als Kosovo, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Servië en Roemenië. Afgezien van gierstgriesmeel, wordt het ook gemaakt door het vergisten van het meel van granen zoals maïs, gerst, rogge, haver, tarwe, boekweit, kasseien, gernik, soms rijst en brood, zelden hennepmeel en berberis. Ibn Battuta, een Arabische reiziger naar Boza, noemde het aan het begin van de 14e eeuw als de meest gedronken drank in Turkse landen. Naast boza, dat in het Ottomaanse rijk werd gezien als een voorbode van de winter, was salep de meest geconsumeerde drank. Aan de andere kant is Salep, het tegenovergestelde van Boza, ontstaan ​​op de Balkan en verspreid over de hele wereld. Sahlep wordt geproduceerd uit een plant. De zaden in de wortel van de salepplant worden verzameld en gepoederd en gekookt met melk. Het wordt geconsumeerd door kaneel toe te voegen. Bovendien is sahlep de grondstof van ijs in de zomer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GEBROKEN EN VERKOOP?

BOZA

Het verhoogt de immuunweerstand van het lichaam. Vooral voor het immuunsysteem zorgt het voor een wonderbaarlijk effect.

Het verwijdert buikpijn, vooral na de maaltijd, zoals maagcontractie, brandend maagzuur en indigestie. Daarom is het gunstiger om het ’s nachts te consumeren.

Het wordt een beschermend schild voor het lichaam bij het bestrijden van infectieziekten die in de winter toenemen. Het biedt één-op-één voordeel voor constante hoest en keelpijn.

Wat zijn de voordelen van boza en salep?

Boza, dat dankzij de melk die het bevat ook een probiotische werking heeft, voorkomt de vorming van kankerverwekkende cellen in het lichaam. Dankzij het hoge calciumgehalte versterkt het de bot- en spierstructuur.

Zowel boza, kaneel als kikkererwten bevatten veel zuur. Deze zure stoffen ondersteunen de ontgifting van de darmen.

Het vermindert de mate van lijden aan stress- en depressiestoornissen door cellen in het zenuwstelsel te regenereren en het gelukshormoon te verhogen.

Een glas boza dat gedurende de dag wordt geconsumeerd, zorgt ervoor dat u overdag energiek kunt zijn en comfortabel kunt slapen.

ZALF

Het verlicht de pijnlijke borst en keel als gevolg van een infectie. Het is goed voor een droge hoest.

Het vergemakkelijkt de spijsvertering. Het vergemakkelijkt de ontlasting, vooral door het probleem van obstipatie te verminderen. Het brengt ook het niveau van de flora in de darm in evenwicht.

Wat zijn de voordelen van boza en salep?

Het reguleert de doorbloeding. Op deze manier verbetert het zowel de hartslag als de hersenfuncties. Het voorkomt ziektes zoals vergeetachtigheid door het geconcentreerde vermogen te vergroten.

Het regelt de lichaamstemperatuur. Het beschermt de immuniteit tegen ziekten.

Het vermindert de ernstige situaties die vrouwen ervaren tijdens hun maandelijkse menstruatie.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button