Goede ideeënEten en DrinkenGezondheid en FitnessVoeding

Wat Zijn de Symptomen Van Tekort aan magnesium?

Het is moeilijk om deze aandoening te diagnosticeren, omdat de symptomen van magnesiumtekort meestal niet voorkomen in bloedtesten. Slechts 1 procent van magnesium in ons lichaam wordt gevonden in de bloedbaan. Ook voegen de meeste artsen geen magnesiumanalyse toe aan testen. Het is dus moeilijk om te weten of we een magnesiumtekort hebben.

Veel mensen die in geïndustrialiseerde landen zoals de Verenigde Staten wonen, denken dat ze een magnesiumtekort hebben. Maar heel weinig mensen weten ervan. Het is vermeldenswaard dat magnesiumtekort vele ziekten kan veroorzaken .

Symptomen van magnesiumtekort

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam na water, zuurstof en essentiële voedingsstoffen. Omdat het verantwoordelijk is voor de regulering van alle drie voor de ontwikkeling van het lichaam, kan worden gezegd dat het een belangrijkere plaats heeft dan calcium, natrium en kalium.

Een van de meest voorkomende symptomen van magnesiumtekort is overmatige dorst en elke dag veel water drinken of vloeistoffen . Dit komt omdat je lichaam niet in staat is om de benodigde voedingsstoffen uit voedsel te halen en dit tekort uit te drukken door meer vocht nodig te hebben.

Wat Zijn de Symptomen Van Tekort aan magnesium?

Magnesiumtekort kan slaapcycli verstoren, stress verhogen en atletische vaardigheden verminderen. Symptomen van magnesiumtekort beïnvloeden meer dan iets anders de kwaliteit van leven. De eerste symptomen zijn bijna te onmerkbaar. Er treden dan ernstiger symptomen op, zoals pijn in de benen, voetpijn of spierpijn.

Naarmate symptomen van magnesiumtekort ernstig worden, treden aandoeningen op als gevoelloosheid, contractie en frequente tintelingen . In geval van overmatig magnesiumtekort kunnen coronaire spasmen, persoonlijkheidsverandering en abnormale hartslag worden waargenomen.

Magnesiumtekort kan alle organen in ons lichaam beïnvloeden, vooral spieren. Om deze reden kan intense pijn, spanning, samentrekking of spasme optreden. Symptomen zoals aandoeningen van het kaakgewricht, hoofdpijn en strakke compressie van de borst om ademhalingsproblemen te veroorzaken, kunnen ook worden gezien.

Constipatie, menstruatiekrampen, spasmen bij het plassen, slikproblemen, angst voor licht, overgevoeligheid voor stem, aantasting van het zenuwstelsel, slapeloosheid, angst, paniekaanval, hyperactiviteit, agorafobie, PMS, tintelingen en spiercontracties behoren ook tot de symptomen van magnesiumtekort.

Magnesiumtekort kan hart- en vaatstelsel, aritmie, hartkloppingen , pijn op de borst (angina), slagaders spasmen, hypertensie en doorzakken van de mitralisklep veroorzaken.

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Het lichaam heeft magnesium nodig om al zijn functies volledig uit te voeren. Cellen overleven dankzij magnesium. Vereist voor het werk van magnesiumenzymen. Het synthetiseert eiwitten, koolhydraten en vetten.

Het speelt ook een belangrijke rol in de energieproductie. Kortom, magnesiumtekort heeft de kracht om alle systemen in het lichaam te beïnvloeden. Water met veel magnesium kan dit tekort overwinnen.

Het is ook vermeldenswaard dat het tekort aan dit mineraal diabetes kan veroorzaken. Sommige onderzoeken tonen aan dat patiënten met magnesiumtekort meer vatbaar zijn voor problemen die kunnen optreden bij de productie van bloedsuiker.

Wat Zijn de Symptomen Van Tekort aan magnesium?

Hoe kan ik magnesium aan mijn dieet toevoegen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 300 milligram voor mannen en 280 milligram voor vrouwen. Zwangere vrouwen zouden 350 milligram moeten consumeren. Magnesium wordt aangetroffen in noten (amandelen, cashewnoten, walnoten, enz.) En peulvruchten (zoals erwten).

Een magnesiumrijk dieet kan zijn:

Ontbijt: Thee met magere melk en twee sneetjes volkorenbrood / toast
Snack: 10 noten of 10 amandelen
Lunch: Een kopje rauwe spinazie, 120 gram natuurlijke tonijn en 1 kopje gekookte volkoren rijst. Een lichte taart met twee gehakte walnoten als dessert.
Snack: Magere melk, granen en een appel
Snack: 2 handenvol rijst of havermoutkoekjes met een handvol rozijnen.
Diner: Salade van kipfilet, snijbiet, tomaat en komkommer. Een half kopje aardbeien als dessert.

Wat Zijn de Symptomen Van Tekort aan magnesium?

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button