Gezondheid en Fitness

Wat zijn de symptomen van een zonnesteek?

Wat zijn de symptomen van een zonnesteek? Manieren om een ​​zonnesteek te voorkomen

De temperatuur die plotseling stijgt met het begin van de zomer, heeft een negatieve invloed op enkele van de complicaties van het lichaam. Deskundigen waarschuwen voor bepaalde tijdsintervallen, vooral gedurende de dag. De kans op een zonnesteek neemt toe tijdens het uitgaan tijdens deze uren. Dus wat zijn de symptomen van een zonnesteek? We hebben diegenen onderzocht die nieuwsgierig zijn naar een zonnesteek die vaak in de zomermaanden zal voorkomen.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan langdurig en intens zonlicht en hitte, stijgt de snelheid van warmte plotseling. Naarmate de hittesnelheid toeneemt, verhogen zweetklieren de vloeistofproductie, zodat organen niet worden beschadigd. Het probeert de lichaamstemperatuur in evenwicht te brengen. Hoewel deze situatie beschermend lijkt, reguleert het de gezonde complicaties van het lichaam. Vooral tussen 12.00 en 14.00 uur ’s middags zijn de zonnestralen steiler. Deskundigen waarschuwen dat mensen met chronische ziekten, ouderen en kinderen niet buiten mogen zijn, vooral niet op deze uren. Mensen met een zwakke immuniteit wordt aangeraden om ’s ochtends of’ s avonds uit te gaan Experts geven belangrijke waarschuwingen voor een zonnesteek, die ernstige dodelijke ziekten veroorzaakt zoals een hartaanval en hersenbloeding. Bovendien, in het geval van een zonnesteek die de vochtbalans van het lichaam verstoort; Bouwvakkers, bakkers, glazers, maar ook vakantiegangers en mensen die buitensporten beoefenen, lopen ook gevaar.

Wat zijn de symptomen van een zonnesteek?

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN SUN SHOCK?

Verhoogde zonnebrand op de huid,

Zwakte en ernstige duizeligheid,

Verhoogde spierkrampen, spasmen in armen en benen,

Slaperigheid, sufheid en bewustzijnsverlies

Afname van het zweten,

De lichaamstemperatuur is verdubbeld of verdubbeld,

Misselijkheid, braken en flauwvallen

– Het manifesteert zich met symptomen zoals blauwe plekken van de huidskleur.

Wat zijn de symptomen van een zonnesteek?

VOORZORGSMAATREGELEN TEGEN ZONSCHOK

Kies bij warm weer ervoor om witte en katoenen dunne kleding te dragen.

Pas op dat u niet uitgaat tussen 11.00 en 14.00 uur wanneer de zonnestralen loodrecht op de wereld staan. Als u echter naar buiten gaat, draag dan een hoed, paraplu en zonnebril.

Verhoog het waterverbruik. Maar gebruik geen erg koud water. Omdat het risico op griepinfecties toeneemt bij warm weer.

Blijf weg van het werk met veel lichamelijke activiteit of doe het ’s avonds.

Blijf uit de buurt van vette koolhydraten en zure dranken tijdens uren van hoge temperatuur.

Neem een ​​warme douche en wissel regelmatig uw ondergoed.

Als de temperatuur hoog is, is het handig om fruit en groenten met een hoog vloeistofgehalte te consumeren.

Wat zijn de symptomen van een zonnesteek?

EERSTE HULP TEGEN ZONSCHOK

De eerste actie die moet worden ondernomen in het geval van een hitteberoerte, is een koudwatercompressor. Suikerhoudend of zout water kan worden gegeven aan een bewusteloze patiënt. Om krampen te voorkomen, moeten de armen en benen worden gemasseerd met ijspakken. Koud water in de nek van de patiënt gieten en tegelijkertijd munt snuiven helpt zowel om te ontspannen als om te ontspannen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button