Goede ideeën

Wat Zijn de Symptomen Van een Hartaanval Bij Vrouwen?

Symptomen van een hartaanval bij vrouwen kunnen verschillen van mannen. Je moet dus weten op welke tekenen je moet letten. Lees verder!

U moet zich ervan bewust zijn dat de symptomen van hartaanvallen bij vrouwen verschillen van die van mannen. Tegenwoordig neemt het aantal sterfgevallen als gevolg van hartaanvallen toe.

Deze symptomen verschijnen soms als vermoeidheid en pijn waarvan u de oorzaak niet kunt achterhalen. Voor uw gezondheid en veiligheid moet u hier meer ideeën over hebben.

Symptomen hartaanval bij vrouwen

Wat Zijn de Symptomen Van een Hartaanval Bij Vrouwen?

Vergeet het beeld van de man die zijn arm en borst vasthoudt tijdens een hartaanval. Volgens een nieuwe studie , gepubliceerd in British Columbia Journal, wordt ook gezien bij mannen met een hartaanval van 13,7%, terwijl dit bij vrouwen 19% is.

Symptomen van een hartaanval bij vrouwen zijn misschien niet zo duidelijk. Daarom wordt het meestal niet serieus genomen. We maken ons echter vaak meer zorgen over onze familieleden. Daarom is het handig om voorzichtig te zijn en de volgende tekens te bekijken .

1. Afdrukken op de ribbenkast

Soms kunt u een brand voelen die vermoeidheid in uw borst veroorzaakt. Het is normaal om dit toe te schrijven aan door stress veroorzaakte angst. Als u dit symptoom elke dag voelt, is het tijd om dit te controleren.

Bij mannen begint een hartaanval altijd met druk op de ribbenkast en verspreidt zich naar de arm, waardoor een tintelend gevoel ontstaat. Bij vrouwen is de druk echter gericht op de ribbenkast.

2. Ernstige pijn in de nek, rug en kin

Wat Zijn de Symptomen Van een Hartaanval Bij Vrouwen?

regionaal op de twee armen, op de rug , op de schouders, op de nek, Er kan pijn in de kin en bovenbuik zijn (boven de navel). Is het niet een beetje ingewikkeld?

Normaal worden dergelijke pijnen beschouwd als gewone pijnen of osteoporose die vrouwen vaak ervaren. Sommige vrouwen proberen echter de pijn te behandelen door het te mengen met ontstekingsremmende medicijnen.

3. Overmatige vermoeidheid en kortademigheid

Wat Zijn de Symptomen Van een Hartaanval Bij Vrouwen?

Een ding om in gedachten te houden is dat mannen sommige symptomen kunnen voelen tijdens overmatig gebruik van geweld. Tijdens het werken kan plotseling gevoelloosheid van de arm of kortademigheid worden ervaren.

De situatie is echter anders voor vrouwen. Vrouwen hebben meer kans op een hartaanval tijdens het slapen, zitten of rusten . De crisis kan individuen aanvallen die in rust zijn, in plaats van individuen die in beweging zijn.

Denk eraan, als u zich moe dan normaal voelt en abnormale pijn en druk in uw borst voelt, ga dan voor een controle. Als u te veel energie besteedt, kortademig bent en pijn in de borst ervaart tijdens het beklimmen van de trap, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Nog een herinnering: mannen kunnen flauwvallen terwijl ze hartproblemen hebben. Aan de andere kant is dit symptoom zeer zeldzaam bij vrouwen, en wanneer we de situatie opmerken, zijn we zeer verrast.

4. Buikpijn

Wat Zijn de Symptomen Van een Hartaanval Bij Vrouwen?

Een ander symptoom is een zwaar gevoel in de buik. Als u zich door alles wat u eet slecht voelt en reflux heeft, kan braken optreden.

Het is mogelijk om deze symptomen te verwarren met andere aandoeningen. Als u koud zweet terwijl u dit probleem hebt, is de aandoening waarschijnlijk een hartprobleem.

Bij een mogelijke hartaanval wordt u heel gemakkelijk moe , trilt uw lichaam en ervaart u intense buikpijn . Het grootste probleem voor vrouwen is dat ze deze symptomen verwarren met andere aandoeningen.

Maar houd er rekening mee dat als u zich moe dan normaal voelt en kortademig bent, u altijd uw arts moet bellen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button