Goede ideeën

Wat Zegt Je Slaaphouding Over je Persoonlijkheid?

Je slaaphouding kan veel zeggen over je persoonlijkheid, gewoonten en zelfs zorgen. Er zijn veel verschillende slaapstijlen. U kunt de betekenis van elk van hen in het onderstaande artikel verkennen.

Wat zegt je slaaphouding over jou?

Je kunt veel over zijn persoonlijkheid zien door te analyseren hoe een persoon slaapt . Natuurlijk moet je de tijd nemen om dit te doen.

Je lichaam profiteert van deze rust tijdens het slapen. Ook herstelt en verfrist je geest zichzelf.

Hoewel er veel slaapposities zijn, zijn ze ingedeeld in 6 hoofdposities (elk met veel kleine variaties).

Als resultaat van lang onderzoek is de relatie tussen slaapstijl en de persoonlijkheid van mensen duidelijk geworden. Lichaamstaal maakt deel uit van ons leven en manifesteert zich tijdens het slapen. Bovendien heeft elke positie implicaties voor uw gezondheid.

6 Slaaphouding

Foetuspositie

Deze slaaphouding is, zoals de naam al aangeeft, de positie waarbij u uw knieën naar uw borst trekt en op uw zij ligt. Het dankt zijn naam aan de positie van baby’s in de baarmoeder.

Soms bevindt de arm zich in de foetushouding onder het kussen. Het is de meest voorkomende slaaphouding die mensen innemen.

In het eerder genoemde onderzoek heeft 41% van de 1.000 ondervraagde personen deze positie gekozen. Het aantal vrouwen dat deze positie kiest, is tweemaal het aantal mannen.

Wat betreft de informatie die hij geeft over persoonlijkheid, verschillende variaties hebben verschillende betekenissen. Boven slapen betekent bijvoorbeeld dat je een intensievere relatie kunt hebben, evenals gevoeligheid en emoties.

Deze mensen zijn misschien verlegen wanneer ze een nieuw iemand ontmoeten, maar ze kunnen later ontspannen. Ze zijn vrij goed, liefdevol en emotioneel bang om gekwetst te worden.

Positie “knuppel”

In deze positie ga je weer liggen, maar je benen zijn verenigd en recht en de rug bevindt zich ook in een vlakke positie. Je handen zijn meestal aan de zijkanten van je lichaam. Je kunt een hand onder het kussen leggen of uitstrekken.

Slechts 15% van de mensen in het onderzoek in kwestie gaf de voorkeur aan deze positie. Mensen die op deze manier slapen zijn rustige en angstige mensen zonder grenzen.

Ze zijn erg sociaal, ze kunnen goed overweg met de meeste mensen en voelen zich goed als ze in een groep zitten. Ze vertrouwen anderen en hebben een nogal onschuldig karakter.

Wat Zegt Je Slaaphouding Over je Persoonlijkheid?

“Melancholie” (Verlangen) of “Luidspreker” Positie

Uw handen zijn voor u uitgestrekt en er kan één onder het kussen liggen. Je rug is rechtop, maar je benen zijn licht naar voren gebogen.

13% van de deelnemers aan het onderzoek sliep op deze manier. Als dit je slaaphouding is, heb je misschien een complexe persoonlijkheid.

Mensen die in deze positie slapen, kunnen cynisch en sceptisch zijn, ook al zijn ze vriendelijk en uitgesproken .

Ze nemen hun beslissingen rustig, maar ze zijn erg koppig in hun beslissingen en er is niets dat je kunt doen om van gedachten te veranderen. Ondanks dit kunnen ze hele goede vrienden zijn.

 

Soldaat Positie

Hertsen of schouderbreedte uit elkaar, armen gestrekt naar de zijkant van het lichaam (in contact met het lichaam) en de persoon in deze positie slaapt op zijn rug. Er werd vastgesteld dat slechts 8% van de respondenten op deze manier sliep.

Als dit je slaaphouding is, ben je waarschijnlijk een rustig en kalm persoon.

Bovendien zijn degenen die slapen in de militaire positie niet erg emotioneel en houden er niet van zichzelf naar voren te schuiven.

Ze houden niet van “middelmatigheid” en ze hebben zeer hoge doelen. Ze zijn loyaal en beschermen hun families en geliefden. Ze geven om hun banden met anderen.

Wat Zegt Je Slaaphouding Over je Persoonlijkheid?

“Vrije val” of buikligging

Deze naam wordt passend geacht omdat de persoon uit de hemel is gevallen. Het is een buikligging en het hoofd kijkt opzij.

Een of beide handen liggen onder het kussen en boven het hoofd. 7% van de ondervraagden sliep zo.

Deze mensen zijn erg druk, sociaal en dapper. Bovendien zijn het gevoelige mensen. Ze hechten veel belang aan vrijheid en houden er niet van om bevelen op te nemen. Ze zijn ook niet veroordelend.

Positie “Star” / “Sea Star”

Deze positie is het tegenovergestelde van het bovenstaande omdat de persoon op zijn rug ligt en zijn armen gedeeltelijk of volledig rond het kussen liggen en zijn benen half gebogen of recht zijn.

Het is de favoriete positie van 5% van de mensen die deelnemen aan het onderzoek. Mensen die in de “ster” -positie slapen, zijn betere luisteraars dan andere mensen. Ze zijn goede vrienden en altijd klaar om anderen te helpen. Ze geven echter vaak de voorkeur aan het middelpunt van de belangstelling.

De posities waarop de persoon ligt (de foetus, boomstronk en melancholie) zijn de gezondste van de zes getelde posities.

Volgens de artsen moet je opzij liggen om geen druk uit te oefenen op je hart en andere vitale organen.

We raden u vooral aan rechts te liggen. Sommige boeken suggereren om ’s nachts terug te keren naar de andere kant . Op deze manier lig je aan de ene kant van de nacht en de andere aan de andere kant, en de druk die je op je organen uitoefent, zal minder en evenwichtig zijn.

Twee posities op de rug (ster en soldaat) kunnen ervoor zorgen dat u ’s nachts moeilijk slaapt. Dit veroorzaakt ook snurken of soortgelijke ademhalingsproblemen. Deze posities veroorzaken ook zure reflux.

Ten slotte is de naar voren gebogen enkele positie (vrije val) goed voor de spijsvertering, maar voor sommigen is het de minst geprefereerde positie omdat het teveel druk uitoefent op vitale organen.

Afbeeldingen gebruikt met toestemming van Tony Alter, David Goehring, Betssssy, Joi Ito en Timothy Krause.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button