Goede ideeënGezondheid en Fitness

Wat Veroorzaakt Zwelling van De Vingers?

Het is je minstens een keer overkomen: je begint plotseling spanning en lichte zwelling in je vingers te voelen. Soms zwelt het zelfs zo op dat je je ring niet van je vinger kunt halen. Soms merk je op een gewone dag of tijdens een wandeling dat je vingers gezwollen zijn . Dus wat veroorzaakt zwelling van de vinger?

Er zijn verschillende redenen voor klassieke vingerzwelling. In dit artikel leggen we de redenen voor zwelling van de vinger uit.

Gewoonlijk is de reden voor de zwelling in een deel van uw lichaam de ophoping van vocht als gevolg van ontsteking in dat gebied. Je vingers zijn een van de meest intensief werkende delen van je lichaam.

De reden voor de ophoping van lichaamsvloeistoffen in dergelijke gebieden is vaak een slechte bloedcirculatie, maar deze redenen kunnen soms symptomen zijn van andere ziekten die u kunt voorkomen. Het is nuttig om deze symptomen te kennen.

Oorzaken van zwelling van de vinger Wat Veroorzaakt Zwelling van De Vingers?

1. Slechte bloedcirculatie

Overmatige cholesterol, hoge of onevenwichtige bloeddruk De oorzaken zorgen ervoor dat het bloed dat van uw hart naar uw longen reist met hogere druk en sneller wordt gepompt, waardoor het bloed in uw bloedsomloop zich zeer sterk naar het lichaam verspreidt.

Dus je wordt meer en sneller moe. Deze dichtheid in het borstgebied veroorzaakt een drukverschil in de puntgebieden van uw lichaam, vooral in uw vingers. Je handen worden koud en je vingers zwellen omdat het bloed dat naar je vingers komt onder hoge druk komt maar niet kan terugkeren, waardoor de vloeistof zich ophoopt en zwelling in het gebied veroorzaakt.

2. Overgewicht

Overgewicht of overgewicht zijn veranderingen in uw lymfestelsel, waardoor lichaamsvloeistoffen zich ophopen in uw handen en voeten. In deze gebieden wordt zwelling gevoeld, u hebt bijvoorbeeld geen schoenen en u voelt tintelingen in uw uitpuilende vingers .

3. Zwelling als gevolg van carpaal tunnelsyndroom

Als u uw handen heeft Carpaal tunnelsyndroom , is vochtophoping normaal vanwege de druk op de mediane zenuwregio, die gevoelloosheid, koude rillingen en zwelling van de vingers in uw handen kan veroorzaken.

4. Allergische reactie

Soms kunnen vreemde stoffen in contact komen met uw lichaam. Ons lichaam geeft ook histamine af in het bloed om zich tegen deze stoffen te verdedigen. Dit kan soms leiden tot vochtophoping en een opgeblazen gevoel op uw vingers. In een dergelijk geval moet anti-histamine worden ingenomen.

5. Infectie

Infectie, wonden van microben enz. gebeurt wanneer het ons lichaam binnenkomt via openingen. Soms is een kleine snee of kras hiervoor voldoende. Een van je vingers begint te zwellen en doet pijn. Soms wordt het zachte weefsel in een regio geïnfecteerd en wanneer het het bot bereikt, kan het ook hoge koorts veroorzaken.

6. Reumatische gewrichtsontsteking of korte reuma (reumatoïde artritis)

De veroudering en slijtage van uw gewrichten en weefsels hebben vaak eerst effect. Wat zijn de symptomen hiervan?

Leeftijd doet er niet toe bij reuma. Plots kunnen uw vingers beginnen te zwellen en verschijnt uitslag. Het is vaak pijnlijk – vooral ’s ochtends – en in dit geval kan het zijn dat je vingers hard en stijf zijn en moeite hebben met bewegen.

Wat moet er gedaan worden in geval van zwelling van vingers?

1. Preventie van tintelingen en vochtretentie (oedeem) Oefeningen Wat Veroorzaakt Zwelling van De Vingers?

U kunt vloeistofophoping en oedeem voorkomen door uw vingers te bewegen zoals in de bovenstaande afbeelding. Deze beweging verhoogt uw bloedstroom en zorgt voor de terugkeer van vloeistoffen die zich in het gebied hebben verzameld.

Om dit te doen, plaatst u gewoon uw duim steeds opnieuw op uw hand en laat u deze los. Zelfs een dergelijke eenvoudige beweging helpt de vochtbalans te herstellen.

Een andere zeer nuttige beweging is om je handpalmen bij elkaar te brengen en ze samen over je hoofd te tillen. Dit helpt ook de bloedcirculatie.

2. Gebruik van natuurlijke diuretica

Wat Veroorzaakt Zwelling van De Vingers?

Deze diuretische voedingsmiddelen Het vergemakkelijkt hun uitscheiding in de urine door naar de urine te gaan. Eerst moet u ten minste twee liter water per dag drinken.

Voeg natuurlijke diuretische ingrediënten toe aan uw dieet, zoals groene thee, selderij, wortel, tomaat, ui, aubergine, asperges, artisjok, waterkers, komkommer, spruitjes zoals sla enzovoort.

3. Evenwichtig, zoutvrij dieet

Wat Veroorzaakt Zwelling van De Vingers?

Verwijder zout uit uw dieet.

Als u een dieet met veel vezels en groenten heeft en u kunt kunstmatige vetten (margarine), conserveringsmiddelen en zout uit dit dieet verwijderen, helpt uw ​​lichaam snel te herstellen en uw bloedsomloop op een gezonde manier te reguleren U kunt oedeem en vochtophoping voorkomen, vooral voor , waardoor u kunt afvallen.

4. Drukhandschoenen

Als u nog steeds zwelling van de vingers heeft en dit probleem ongemakkelijk is, kunt u proberen drukhandschoenen te gebruiken die in de apotheek worden verkocht. Ze zijn erg handig in deze situaties. Door een passend drukniveau op uw handen en vingers uit te oefenen , vergemakkelijken ze de doorgang van overtollige vloeistoffen in het bloed.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button