Moeder en Baby

Wat u Moet Weten over Urticaria Ziekte

Urticaria is een veel voorkomende naam bij netelroos, een van de meest voorkomende huidziekten in de samenleving. ziekte , die zich ontwikkelt met rood worden, gezwollen, jeukende uitslag, komt vaker voor bij mensen met allergische aandoeningen. Nauwkeurige diagnose en behandeling is belangrijk bij urticaria, wat wijst op vergelijkbare kenmerken met de symptomen van enkele ernstige problemen.Hospital Dermatology Department, gaf informatie over de ziekte van urticaria en de behandeling ervan.

Plotselinge jeuk kan chronisch worden

Er zijn twee soorten urticaria, acuut en chronisch. Uitslag op het acute beeld verdwijnt meestal binnen 15-20 minuten. Als de patiënt ’s morgens naar het ziekenhuis gaat, is er misschien geen litteken. Deze uitslag is echter soms jeukend waardoor de bezetting en het privéleven van mensen verstoord worden en problemen kunnen optreden. Urticaria die 6 weken is verstreken, kan chronisch zijn. Het kan mogelijk zijn om de uitslag in een korte tijd te elimineren, en de tijd zoals deze kan koppig zijn. Er kan voor worden gezorgd dat de patiënt zijn leven voortzet met antihistaminica.

Als de uitslag tussen de mond begint te verschijnen …

De uitslag veroorzaakt door urticaria is overal op het lichaam te zien, inclusief de hoofdhuid. Het belangrijkste is echter de orale en luchtwegen. In zo’n tabel komt de patiënt naar de eerste hulp met het ademhalingsprobleem. Bepaalde behandelingen worden aan de patiënt gegeven om comfortabel te ademen met een aantal adrenaline-achtige medicijnen. Het is niet mogelijk om deze toepassingen thuis te doen of te voorkomen. Daarom, als de uitslag zich verspreidt op het mondslijmvlies, dat wil zeggen rond de mond en lippen en er is een ademhalingsprobleem, moet een arts worden geraadpleegd zonder tijd te verspillen.

Stress speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ziekte

Urticaria, hoewel gebruikelijk bij personen met allergieën, kan ook worden gezien in de persoon zonder allergieën. Naast allergieën; het kunnen de eerste symptomen van schildklier, gastro-intestinale ziekten, collageenweefselziekten zijn. Een andere belangrijke reden voor urticaria is stress. Als een persoon uitslag op zijn lichaam heeft die rood, gezwollen, jeuken en dan verdwijnen, moeten ze onmiddellijk een arts raadplegen en uitzoeken waarom. Ziekten die urticaria kunnen veroorzaken, kunnen worden gedetecteerd door bloed-, urine- en fecale testen die bij de patiënt zijn afgenomen en er kan aanvullende behandeling aan de patiënt worden gegeven.

Psychologische ondersteuning bij de behandeling van urticaria met onbekende oorzaak

Behandeling met Urticaria is afhankelijk van de kwaliteit van de patiënt. Nadat de patiënt is gediagnosticeerd met acute en chronische urticaria, worden antihistaminica gebruikt als eerste behandelingskeuze. Als de aandoeningen blijven toenemen, kan de behandeling met steroïden worden gestart. Als er geen probleem is bij het onderzoek van de patiënt en het klinische beeld meer dan 6 weken is, wordt de diagnose ‘chronische idiopathische urticaria’ gesteld, waarvan de oorzaak onbekend is. In dit geval kan psychiater worden geholpen naast medische behandeling.

De behandeling mag niet worden gestopt wanneer het ongemak afneemt of overgaat

De behandeling met Urticaria is langdurig en geneesmiddelen mogen nooit worden achtergelaten “door te passeren”. Als medicijnen worden gebruikt en gedurende 3 dagen worden bewaard, kan urticaria ernstiger terugkeren. Om deze reden krijgt de patiënt vaak maandelijkse behandelingen en zelfs als hij hersteld is, krijgt hij te horen dat hij de behandeling niet mag stoppen en opnieuw medisch advies inwinnen. Als de symptomen verminderen, wordt de behandeling geleidelijk beëindigd vanwege een arts. maar als de kwalen nog steeds aanhouden, kan het proces 2-3 maanden of langer duren.

Urticaria-patiënten moeten stap voor stap opletten

– Allergene voedingsmiddelen die urticaria activeren, mogen niet worden geconsumeerd. vooral aardbeien, eigeel, hazelnoot, pinda, chocolade en zeevruchten moeten worden vermeden.

– De persoon moet de veranderingen in zijn leven heel goed noteren. Als de zeep, shampoo, actuele stoffen die in de huid worden gebruikt urticaria veroorzaken, moeten ze worden vermeden.

– Het wasgoed moet twee keer worden gespoeld om wasmiddelresten te voorkomen.

– Waterontharder mag nooit worden gebruikt bij het wassen van kleding.

– De huid moet alleen in het bad worden achtergelaten, zonder zakje of vezel.

– Mag niet aanwezig zijn in stoffige omgevingen voor ademhalingsallergenen.

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button