Goede ideeënGezondheid en Fitness

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Stress is een situatie waarmee we elke dag te maken hebben, en wanneer deze chronisch wordt, nemen uw cortisol- en insulinespiegels toe. Dit verhoogt vaak de eetlust te veel. Dus het is niet wat je nodig hebt; je eet omdat je ervan geniet. In dit artikel zullen we u vertellen wat u kunt doen om gewichtstoename als gevolg van stress te voorkomen .

Toen onze voorouders geconfronteerd werden met stressvolle situaties, hadden ze te maken met het probleem van calorieverhoging en vetophoping in het lichaam; hun situatie was echter heel anders.

Toen ze geconfronteerd werden met een gevaarlijke situatie, gebruikten ze het “ontsnappingsmechanisme” dat ze ontwikkelden en had deze energie-accumulatie in een dergelijke situatie nodig.

Omdat we niet kunnen ontsnappen aan onze taken of verantwoordelijkheden, geven we onszelf vaak te eten voor een moment van plezier. We weten ook hoe ons lichaam ons waarschuwt om wat voedsel te eten, ook al heeft het geen voedsel nodig.

We moeten ook vermelden dat niet iedereen aankomt als hij gestrest is. Sommigen verliezen gewicht wanneer ze gestrest zijn. Een paar kilo aankomen is echter de meest voorkomende aandoening en is het begin van een gezondheidsprobleem waarbij u moet weten hoe u dit kunt voorkomen. Nu zullen we u erover vertellen.

Waarom komen we aan als we gestrest zijn?

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Stress is een waarschuwing die je lichaam geeft over dingen om je heen. Het rapporteert wat niet goed gaat en wat een gevaar voor u vormt. Het dwingt je dus op de een of andere manier te reageren.

Onze voorouders leefden in constant gevaar voor de dood en moesten manieren leren om dit gevaar op te sporen, te voorkomen en te overleven.

Vandaag heeft deze gevaarsituatie of stress niets te maken met dergelijke impulsen die meer fysiek zijn. De bron van stress is meestal psychologische factoren zoals familie, persoonlijke problemen en problemen in het bedrijfsleven.

Dus stress creëert zichtbare effecten in je lichaam en een van deze komt aan. We moeten oppassen dat we niet aankomen als gevolg van stress. Laten we het beter bekijken:

  • Het cortexgedeelte van de bijnier wordt gestimuleerd, wat leidt tot de secretie van het cortisolhormoon.
  • Het cortisolhormoon zorgt ervoor dat vet en glucose in het vetweefsel naar buiten komen en in het bloed terechtkomen.
  • Het insulinehormoon, dat verantwoordelijk is voor het transport van glucose in de bloedbaan naar de cellen voor opslag, blokkeert het cortisolhormoon om ervoor te zorgen dat het vet en glucose in het bloed beschikbaar zijn als energiebron voor de benodigde weefsels.
  • Verhoogt de activering van het sympathische zenuwstelsel, vooral bij mensen met diabetes, wat leidt tot obesitas bij mensen met stress .
  • Integendeel, heb je de neiging om vet en suikerrijk voedsel te consumeren, dat we ‘feel-good voedsel’ noemen. Deze voedingsmiddelen hebben een medicijneffect op je hersenen en hebben de neiging angst en stress te verlichten.
  • Vooral stress in de zakelijke omgeving en kant-en-klaar voedsel zijn gerelateerd. Het is gebruikelijk om dit soort junkfood te eten tijdens het werken.

Streef ernaar niet af te vallen van stress Gezicht

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

is de eerste methode om te proberen van stress af te komen. Hiervoor moet u weten hoe u stressvolle factoren kunt identificeren en hoe u het probleem op de juiste manier kunt aanpakken.

Bepaal wat u wilt sorteren en een balans in uw privéleven creëren . Dit zal je geleidelijk helpen de realiteit onder ogen te zien. Dit is het eerste wat je moet doen. Nu zullen we praten over wat u kunt doen om gewichtstoename als gevolg van stress te voorkomen.

Bepalen wanneer u echt wilt eten

 

Dus werk aan je honger. Je moet je hoofdmaaltijden in een bepaalde volgorde eten. Het ontbijt is een zeer belangrijke maaltijd en het diner moet altijd een beetje lichter zijn.

Het is heel gebruikelijk dat wanneer je gestrest bent je hersenen angst met voedsel moeten onderdrukken, het je vertelt te eten; omdat hij zal genieten en ontspannen.

Bepaal wanneer dit jou is overkomen. Voordat je gaat werken? Wanneer kom je thuis Bepalen wanneer het een manier is om deze situatie te controleren. Blijf uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen, suiker en vooral vet. Gebruik in plaats daarvan het voedsel dat we aanbevelen.

Voedingsmiddelen die stress verminderen

U zult misschien verrast zijn; er zijn echter voedingsmiddelen die u helpen uw stress te verminderen en uw gewicht onder controle te houden . Voeg deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk aan uw dieet toe.

Avocado

 Avocado, dankzij zijn rijke inhoud; helpt stresshormonen te verminderen, reguleert de bloeddruk en geeft een gevoel van verzadiging. Probeer één avocado per dag te eten. Je kunt het ’s middags consumeren of in je salades consumeren.

Groene thee

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Dankzij zijn antioxidanten zoals polyfenol, flavonoïde en catechine versnelt het de vetverbranding en het meest interessante, een ontstekingsstof die honger veroorzaakt voorkomt de productie ervan; versnelt dus het metabolisme.

Groene thee ontspant ook ontspant je lichaam en geest en reguleert de basisfuncties. U kunt maximaal 3 glazen per dag drinken. Je hoeft er zelfs geen suiker in te doen.

Blueberry

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Een andere grote antioxidant is bosbessen. Het is zeer nuttig voor het spijsverteringsstelsel, de nieren en de blaas . Bovendien is het zeer effectief in het verminderen van stress.

Walnoot

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Walnoot is de belangrijkste bron van omega 3. Omega 3 is een zeer nuttig vetzuur. Stimuleert de geest en verlaagt cholesterol. Geweldig eten dat kan worden geconsumeerd in snacks en stress vermindert.

Bruine rijst

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Bruine rijst is een geweldige bron van B-vitamines. Probeer zoveel mogelijk in uw dieet op te nemen. Je zult minder gestrest zijn wanneer je lichaam veel B-vitamines krijgt.

Donkere chocolade

Wat u Kunt Doen om Gewichtstoename Door Stress te Voorkomen

Het is zeer nuttig om een ​​donkere chocolade te eten met een cacaoverhouding van 70% -90% wanneer het verrassend maar gestrest is. Het verlicht vermoeidheid, is een bron van magnesium en het belangrijkste is dat het stresshormonen vermindert. Je kunt langzaam 60 gram per dag eten en ervan genieten.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button