Eten en DrinkenGezonde recepten

Wat is sumak zuur? Hoe maak je sumak zuur thuis?

Volgens onderzoek voegt sumak, een van de gezondste kruiden ter wereld, smaak en een aparte smaak toe aan maaltijden. We hebben voor u de meest besproken en nieuwsgierige vragen over sumakzuur gemaakt van sumak voor u opgezocht. Wat is sumak zuur? Hoe maak je thuis sumak zuur? Waar wordt sumakzuur gebruikt? Alle antwoorden staan ​​in ons artikel.

Sumac, wiens Latijnse naam Rhus Coriaria is, is te vinden in verschillende regio’s van ons land. “Kleurstof sumak” ook gekend als. De bladeren van de sumakplant, die groeit in India, Zuid-Europa en Anatolië in het noorden van het Arabische schiereiland, worden in de zomer verzameld en in trossen gedroogd. Sumac, dat al sinds de oudheid wordt gebruikt in de medische sector, de leer- en kleurstofindustrie, wordt ook gebruikt als een zure specerij die een unieke smaak aan gerechten toevoegt. Sumac Sour is zelfs een zeer praktische smaakstof die je kunt kiezen om thuis heerlijke maaltijden te maken. Er is ook het sumakzuur, dat onlangs in overvloed wordt geconsumeerd in de regio Oost-Anatolië. Sumakzuur, gemaakt van de sumakplant, die lid is van de pistachefamilie, is een dikke saus. Dankzij deze zure vloeistof, die een functie heeft die de smaak van maaltijden verbetert, vooral bij gebruik in vleesgerechten, kunt u heerlijke maaltijden bereiden, zelfs als u geen andere kruiden in uw maaltijd gebruikt. Dus hoe wordt sumak zuur thuis gemaakt? Laten we samen leren …

Wat is sumak zuur?  Hoe maak je sumak zuur thuis?

U vindt kant-en-klare exemplaren op de markten of u kunt ze zelf thuis bereiden met een eenvoudige formule.

SOUR SOUR RECEPT

U kunt profiteren van ons zeer praktische recept om thuis sumakzuur te maken. Maar als je het thuis maakt, moet je vooral voorzichtig zijn met het gebruik van zure sumak, anders wordt je sumaksaus zoet.

Doe 10tal sumakblaadjes in een grote kom, voeg voldoende water toe om het af te dekken en laat het even staan. Giet dit water af, bewaar het op een andere plek en giet weer water over de bladeren van de plant. Herhaal dit proces totdat alle zure essentie van sumak is verwijderd en combineer het gefilterde water. Giet dan wat bloem en water en wacht tot het bezinksel bezinkt. Nadat het meel volledig naar de bodem is gezakt, neemt u het resterende heldere water in een grote glazen pot en sluit u de mond met behulp van kaasdoek zodat er geen lucht in komt. Laat uw potten een paar dagen in de zon weken. Als je moeite hebt met het maken van poedervormig sumakzuur, kun je een paar stenen sumakwater koken voor een dikkere consistentie.

Wat is sumak zuur?  Hoe maak je sumak zuur thuis?

WAAR GEBRUIK JE SUMAK?

Hoewel het meestal als specerij wordt gebruikt, kun je de zure saus ook gebruiken in alle gerechten waar je sumak gebruikt. Je kunt sumakzuur gebruiken in de gevulde vulling met sumakzuur. Hoewel het een saus is die je gemakkelijk in veel vleesgerechten kunt gebruiken, is het een smaak die je vaak wel kunt gebruiken in de lokale smaken van de Adana- en Maraş-streken.

Wat is sumak zuur?  Hoe maak je sumak zuur thuis?

U kunt sumakzuur gebruiken om een ​​aangenaam aroma in de mond achter te laten buiten de maaltijden. Je kunt de sumak zelfs in poedervorm koken met wat water en het als mondwater gebruiken nadat je het hebt laten rusten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button