Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Wat is plasma en hoe wordt immuunplasmatherapie uitgevoerd? | Plezier.net
Gezondheid en Fitness

Wat is plasma en hoe wordt immuunplasmatherapie uitgevoerd?

Wat is plasma en hoe wordt immuun plasmatherapie uitgevoerd? Degenen die plasma kunnen doneren ...

Een van de behandelingen tegen het coronavirus, dat de hele wereld heeft getroffen, was plasmatherapie. Wij hebben diegenen die nieuwsgierig zijn naar deze behandelmethode, die in ons land is gestart, voor u onderzocht. Het wordt overgedragen op mensen die zijn behandeld met plasma van mensen die de ziekte hebben overleefd. Hiervoor is bloeddonatie vereist. Dus hoe wordt immuunplasmatherapie gedaan? Wie kan plasma doneren?

Plasmabehandeling werd voor het eerst toegepast tijdens de SARS-epidemie van 2003, 2009 H1N1 Influenza, 2012 Mers-virusuitbraken. Tegenwoordig heeft de plasmatoepassing, die is gebruikt voor coronavirus, positieve effecten gehad, vooral voor het beloop van patiënten in de behandelfase. Deze methode, die positieve resultaten heeft in onderzoeken uitgevoerd in Amerika, wordt ook in ons land toegepast. Hiervoor vroeg de Rode Halve Maan degenen die de ziekte hadden overleefd om bloed te doneren. Plasmatherapie wordt gedefinieerd als “passieve immuniteitsoverdracht” gegeven aan ziekenhuispatiënten als gevolg van virusinfectie voor therapeutische doeleinden. Met andere woorden, bloed van mensen die de ziekte hebben overleefd, wordt in de behandelingsfase aan patiënten gegeven, waardoor de weerstand van het lichaam tegen het virus toeneemt. Het immuunsysteem begint antilichamen aan te maken tegen virussen. Deze antilichamen blijven echter niet resistent tegen virussen die erg sterk zijn. Plasmacellen van overlevenden zijn sterker dan het coronavirus. Plasma B-cellen of plasmocyten produceren sterkere antilichamen tegen dit virus waartegen ze resistent worden. Plasmacellen worden vanaf de geboorte in het lichaam aangetroffen. Het is verrijkt met ingenomen vitamines en mineralen. Het draagt ​​bij aan de ontwikkeling door andere lichaamscellen te beschermen. Het wordt in vloeibare vorm in het bloed door het hele lichaam aangetroffen. Daarom kan het gemakkelijk worden verkregen door bloed te doneren. Dus wanneer de ziekte wordt overgedragen van het slachtoffer op de persoon die de ziekte bestrijdt, kan het de grond voorbereiden voor een snel herstel.

HOE IS IMMUUNPLASMABEHANDELING?

Het proces waarbij het bloed van herstelde patiënten wordt overgebracht naar patiënten in kritieke toestand voor de behandeling van een coronavirusepidemie, wordt immuunplasma genoemd. Dankzij de antistoffen in het bloed van mensen die de ziekte hebben overleefd, wordt de weerstand tegen het virus verhoogd. Het proces werkt als volgt; Plasma’s in de immuniteit van een patiënt die de ziekte heeft overleefd, stellen antilichamen in staat om het virus gemakkelijker te versterken en te bestrijden. Deze plasma’s in het bloed worden als bloed overgedragen aan de patiënten die worden behandeld. Het probeert de immuniteit te versterken. Dit is echter geen eenvoudig proces. Omdat de juiste donor geen andere ziekten zou mogen hebben. Daarom ondergaat het enkele tests. Net als bij bloeddonatie vult de persoon het formulier in. De juiste worden zoveel ingenomen als de patiënt nodig heeft door de methode die aferese wordt genoemd. Het proces duurt in totaal 45 minuten.

Wat is plasma en hoe wordt immuunplasmatherapie uitgevoerd?

WIE KAN PLASMA DONEREN?

– Degenen die ouder zijn dan 18 en 60 jaar

– Bij vrouwen die niet zwanger zijn geweest, die geen miskraam of abortus hebben gehad

– Hij moet eerder een coronavirusbehandeling hebben gehad en volledig hebben overleefd

– Bij degenen die 2 dagen na coronavirusbehandeling negatief testen op coronavirus

– Het kan worden ingenomen bij mensen die 14 dagen zijn behandeld.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button