Gezondheid en Fitness

Wat is lymfekanker (lymfoom)?

Wat is lymfekanker (lymfoom)? Wat zijn de symptomen van lymfekanker en is er een behandelmethode?

Het lymfoomsysteem verwijdert ziektekiemen die het lichaam binnendringen zonder de gezondheid te schaden. Als gevolg van schade aan dit systeem treedt echter lymfekanker op. Dus, wat is lymfekanker die optreedt bij lymfoom waarbij organen zoals milt, thymusklier en beenmerg betrokken zijn? Wat zijn de symptomen en is er een behandelmethode? Alles wat onbekend is over lymfekanker, vindt u in het detail van het nieuws.

Lymfeklieren, die deel uitmaken van het immuunsysteem, zijn effectief in het beschermen van het lichaam tegen geïnfecteerde cellen. Er zijn ongeveer 600 lymfeklieren in ons lichaam. Ook de lymfeklieren op plaatsen zoals oksels, lies, buik, borst, onder de kin en nek voorkomen de uitzaaiing van tumorcellen. De schadelijke cellen worden echter niet schoongemaakt door een vervorming in het systeem en dit heeft na verloop van tijd een negatief effect op de gezondheid van het lichaam. In latere tijden veroorzaakt dit kanker. Elke vervorming die optreedt in dit systeem, dat de gezonde werking van hormonen ondersteunt, manifesteert zich met enkele vaste tekenen in het lichaam. Lymfatische kanker, waarvan de exacte oorzaak onbekend is, wordt veroorzaakt door een defect in de genetische structuur van witte bloedcellen. Deze situatie, die het lichaam onbeschermd maakt, veroorzaakt in feite veel andere ziekten dan kanker. Pars, de 8-jarige zoon van het beroemde model Ebru Şalı, stierf aan deze kanker.

Wat is lymfekanker (lymfoom)?

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN LYMFKANKER?

Plotseling zweten dat ’s nachts optreedt

Frequente koorts en bijbehorende hoofdpijn

Kanker in de lymfe in de nek, kortademigheid

De hele tijd moe zijn

Lage pijngrens van het lichaam

Gewichtsverlies in korte tijd

Lage weerstand tegen ziekten

Symptomen zoals een zware geur van het lichaam geven aan dat het lymfestelsel is aangetast en kanker.

Wat is lymfekanker (lymfoom)?

HOE KOMT LYMFKANKER OP?

Lymfziekten en kanker zijn aandoeningen die na elkaar optreden. Dit komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. De kans om ervaren te worden neemt toe met een zwak immuunsysteem of de bijwerkingen van sommige medicijnen. Bepaalde infecties veroorzaken deze situatie. Chronische lymfatische leukemie is de meest voorkomende vorm van kanker in lymfeklieren die bijna elk deel van het lichaam aantasten. Deze vorm van kanker komt voor in het bloed en het beenmerg. Het wordt veroorzaakt doordat het bloed van de patiënt zichzelf niet kan vernieuwen. De enige manier om van de ziekte af te komen, is door bloedcellen te vervangen door een beenmergtransplantatie. Bovendien is een andere veel voorkomende aandoening zwelling in de keel, wat duidt op kanker in de lymfeklieren.

Wat is lymfekanker (lymfoom)?

BEHANDELINGSMETHODE VAN LYMFKANKER

Over het algemeen diagnosticeren specialisten kanker als gevolg van het lichamelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd als gevolg van de bovenstaande symptomen. Het wordt echter aan enkele tests onderworpen om erachter te komen waarom en waar. Behandelingsmethoden zoals bloedonderzoek, beenmergonderzoek en biopsie zijn de belangrijkste. Bovendien wordt zwelling van de lymfeklieren gedetecteerd na beeldvormende tests.

De 5 meest Voorkomende Soorten Kanker Bij Vrouwen

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button