Dieet

Wat is het juiste moment om te wegen?

Wat is het juiste moment om te wegen? Hoeveel dagen vóór de menstruatie moeten worden gewogen? Na het sporten ...

Voor een nauwkeurige gewichtsregistratie in het dieet, moet u ervoor zorgen dat u het juiste moment krijgt om te wegen. Het verschil in gewicht in de ochtend en avond, dat zelfs overdag kan verschillen, kan uw motivatie verminderen of vergroten. Dus waarom gebeurt dit? We hebben de gemaakte fouten bij het wegen op een rijtje gezet en de punten waar u op moet letten. Is het oké om jezelf te wegen na het eten? Gewichtstoename bij wegen na het drinken van water …

Een van de fouten die vrouwen die willen afvallen vaak maken, is dat ze bijna elke dag worden gewogen. Het verschil in weegresultaat tussen de dag ervoor en erna kan bij de persoon wat vraagtekens zetten. U kunt bijvoorbeeld zien dat u de vorige dag 1 kilo bent afgevallen, maar de volgende dag 500 gram bent aangekomen. Veel factoren zoals slapeloosheid, spr, medicatiegebruik, het naderen van de menstruatie, kunnen zelfs de gewichtsverandering gedurende de dag beïnvloeden. Het lichaam beschermt zichzelf eerst in een gezond en uitgebalanceerd voedingsprogramma dat wordt toegepast na onregelmatige voeding. Daarom is het heel normaal om 1-2 kilo aan te komen. Het is erg belangrijk dat u de juiste tijd opvangt tijdens het wegen, omdat u hierdoor van streek raakt als u op verkeerde en ongeschikte tijden wordt gewogen en deprimerende cijfers ziet. Als u zich afvraagt ​​wat uw gewicht tijdens een dieet of in uw normale leven is, zijn er enkele punten waar u op moet letten voor nauwkeurige meetresultaten. Dus waar moet bij het wegen rekening mee worden gehouden?

WAT IS DE BESTE WEEGTIJD? WAT MOET WORDEN OVERWOGEN OM HET JUISTE RESULTAAT OP DE SCHAAL TE ZIEN?

Wat is het juiste moment om te wegen?

Als u wilt weten hoe uw gewicht klopt, kunt u het beste meten op een lege maag na het ontwaken in de ochtend en, indien mogelijk, met een groot toilet. Hoewel het meer wordt aanbevolen om naakt te zijn tijdens het wegen, is het niet verkeerd bij de metingen die met ondergoed worden gedaan. Het is belangrijk dat het juiste resultaat regelmatig wordt gewogen, één of twee keer per week op hetzelfde tijdstip.

WANNEER NIET WEGEN? WAAROM GAAT DE WEEGSCHAAL VERKEERD?

Wat is het juiste moment om te wegen?

WEGEN NA HET ETEN VAN EEN MAALTIJD:

Je huidige gewicht zal een paar kilo meer zijn na het eten, waardoor dit het verkeerde moment is om te wegen. Het bloedvolume neemt toe met het te consumeren voedsel. Aangezien zoute maaltijden die worden geconsumeerd, de neiging hebben om dorst te houden, kunnen verkeerde resultaten worden gezien.

WEGEN NA SPORTEN:

Na 1 uur sporten, verhoogde u uw gewicht met veel enthousiasme en merkte u een afname van uw gewicht op. Dit kan in de eerste plaats als een spannende ontwikkeling worden gezien. De belangrijkste kwestie die hier echter over het hoofd wordt gezien, is dat uw lichaam water geeft tijdens het sporten, daarom is de reden voor het verloren gewicht het water dat tijdens het sporten wordt gegooid.

WEGEN NA DRINKWATER:

Als u water drinkt, neemt het gewicht in uw lichaam toe en kan het gewicht verkeerd zijn.

WEGEN IN DE PERIODE:

Hormoonverschillen, die tijdens de menstruatie door hormonen toenemen, veroorzaken oedeem. Daarom zal zwelling de overhand hebben, vooral in de buikstreek.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button