Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Wat is Garen Voor Breien? | Plezier.net
BorduurwerkBreien en haken

Wat is Garen Voor Breien?

Als u van breien houdt, moet u regelmatig voorraden garen aanvullen. Tegenwoordig kan het in online winkels – dit bespaart tijd en geld. Bovendien is het gemak van het kopen van garen op internet duidelijk: u kunt kiezen wat u nodig heeft, direct op het werk of thuis, zittend op de bank. En de prijzen zijn lager dan in een gewone winkel, dus dit is ook een mooie kans om te besparen. Voorheen kon u zich vertrouwd maken met prijzen, achterhalen wat garen is, voorbeelden bekijken, beschrijvingen lezen en pas daarna een bestelling plaatsen.

Liefhebbers van breien weten dat de kwaliteit van producten grotendeels wordt bepaald door de kwaliteit van het garen. We bieden alleen garen van hoge kwaliteit, gemaakt door de beste binnen- en buitenlandse meesters. Hier vindt u alle soorten garens – zomer, half seizoen, verschillende kleuren en de beste kwaliteit. We hebben letterlijk alles om te breien – kameelgaren, merinowol, alpaca, viscose, mohair, angora, kasjmier, zijde, katoen, linnen. Het assortiment is enorm, waardoor je bijna elk idee kunt implementeren, zodat gebreide kleding er luxueus en duur uitziet. En dit alles tegen betaalbare prijzen.

Soorten garen

Geïnteresseerd in velen – wat is garen voor breien? Er zijn veel soorten, hier zijn de meest voorkomende:

1. Katoen

De kleuren en de kwaliteit zijn heel verschillend, dus katoenen garen kan worden gebruikt voor het breien met patronen. Vanwege deze eigenschappen neemt katoenen garen op de huidige mode een leidende positie in. Door kwaliteit is de katoenvezel verdeeld in gewoon draad, glanzend, melange, zijdeachtig. De belangrijkste eigenschappen van katoengaren zijn alkalibestendigheid, hygiëne, het vermogen van gebreide producten om te “ademen”.

2. Fantasie

Dit is een gemêleerd garen dat is verkregen door het mengen van natuurlijke vezels met gemetalliseerde synthetische draden met verschillende texturen. Dergelijk garen wordt voornamelijk gebruikt voor het breien van originele, voortreffelijke dingen.

3. Glanzend garen

Het is gemaakt van acryl en viscose garens. Je kunt het aan het hoofdgaren toevoegen, wat het product een zilveren of gouden effect geeft.

4. Rayon

De belangrijkste eigenschappen van een dergelijk garen zijn zachtheid, elasticiteit en glans. Het komt echter vrij vaak voor dat verwante zaken erg uitgerekt zijn.

5. Gevormd

Dit is een speciaal spinnendraad. Verkrijg het door vezels van verschillende kleuren en eigenschappen te mengen, maar ook gemaakt met behulp van speciale technologieën. Zo worden natuurlijke, gemetalliseerde en synthetische vezels gemengd om mooie garens te verkrijgen.

6. Vlas

Vlasgaren wordt als het meest duurzaam beschouwd. Breisels nemen vocht goed op en drogen sneller dan wol of katoen. Zelfs bij hoge temperaturen zit het vlas niet en krimpt het niet. Vlasproducten hebben de voorkeur boven katoenen artikelen, vooral bij hoge temperaturen. Vlas is moeilijk te bleken en te verven, dus de meest voorkomende kleur is natuurlijk, grijsbeige.

7. Zijde

Houdt perfect warm. Sterk, goed geschilderd en niet vervormd. Breisels nemen vocht goed op.

8. Wol

Natuurlijk breimateriaal verkregen door het scheren van schapen. Het slaat warmte goed op, is hygroscopisch, wist het verschil tussen lichaams- en luchttemperatuur. Aan garen worden vaak kunstmatige draden toegevoegd. Merinowol is erg zacht, irriteert de huid niet en wordt daarom vaak gebruikt voor het breien van kinderkleding.

Er zijn veel soorten garen. Nadat u vertrouwd bent geraakt met de informatie over wat garen is, wat de voor- en nadelen van verschillende soorten zijn, kunt u gemakkelijker het juiste materiaal voor uw idee kiezen. En onze online ijzerhandel helpt je om het zonder veel tijd te vinden.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button