Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Wat is fava en hoe maak je fava thuis? | Plezier.net
Eten en DrinkenGezonde recepten

Wat is fava en hoe maak je fava thuis?

Wat is fava en hoe maak je fava thuis? Het gemakkelijkste fava-recept

Fava, in de volksmond bekend als tuinbonenpasta, wordt eigenlijk gemaakt van veel peulvruchten. Fava, gemaakt met gepureerd voedsel zoals linzen en kikkererwten, is zowel gemakkelijk als op de tafels. De fava-smaak, die uniek is voor de regio Kreta, is tegenwoordig ook heel gebruikelijk. Als u uitgebreide recepten wilt bereiden voor presentatie, kunt u fava proberen.

Fava is een van de lekkerste vormen van gedroogde tuinbonen en kan in korte tijd worden bereid. Fava, die wordt gemaakt door gedroogde bonen te koken en te pletten, wordt geconsumeerd door olijfolie en dille toe te voegen, nadat de binnenste schil van de eiwitrijke tuinboon is verwijderd. Fava, dat in restaurants als aperitief wordt geserveerd, wordt veel gekookt, vooral in de Egeïsche en Griekse keuken. Fava, die een ietwat sappige consistentie moet behouden voordat ze wordt geserveerd, is een prachtig aperitief dat u aan uw overvolle gasten kunt serveren. Met de Ottomaanse overheersing van het eiland Kreta, die voldeed aan de olijfoliebehoeften van het paleis, begonnen de smaken daar hun plaats in de keuken van Istanbul in te nemen. De Kretenzers kookten vaak hun eigen maaltijden in hun nederzettingen en boden die aan aan de buren die kwamen om de buren te leren koken en ook om de verschillende kruiden en olijfolie die ze hadden verzameld te gebruiken. Zo kregen gerechten die uniek zijn voor de Kretenzer regio, zoals fava, hun plaats in onze keukens.

Wat is fava en hoe maak je fava thuis?

FAVA-RECEPT:

MATERIALEN

1 kopje gedroogde tuinbonen
1 middelgrote ui
2 suikerklontjes
Het sap van een halve citroen
Dille

Wat is fava en hoe maak je fava thuis?

FABRICATIE

Doe olijfolie in een kleine steelpan en verwarm deze.

Doe het water en de tuinbonen erop en kook het. U kunt water toevoegen terwijl u water trekt om het goed te laten koken. Vergeet ondertussen het zout niet.

Neem de olie en uien in een aparte pan en bak ze. Voeg de suikerklontjes en het citroensap toe aan de roze uien. Giet de peulen erover.

Pureer het mengsel tot het een aardappelpuree wordt.

Giet in een glazen bak en strijk glad. Zet opzij om af te koelen. Je kunt het in plakjes snijden en serveren met dille en olijfolie.

Eet smakelijk…

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button