Gezondheid en Fitness

Wat is een lente-allergie? Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

Wat is een lente-allergie? Wat zijn de symptomen van een lente-allergie? Hoe te beschermen tegen lente-allergie?

Met de komst van oktober begon het weer kouder te worden. Terwijl het onkruid in de velden begint te groeien, komen de pollen die zich verspreiden via de neus het sinuspad binnen. Het hier afgezette stuifmeel zorgt ervoor dat de haarvaten uitzetten. Het veroorzaakt ook ziekten. Dus wat is een lente-allergie? Wat zijn de symptomen van lente-allergie en is er een behandeling? Hier zijn de antwoorden op de vragen:

Lenteallergie begint meestal in maart en duurt tot juni. Het wordt echter van tijd tot tijd ook bij mensen gezien tijdens de overgang naar de winter. Over het algemeen wordt de allergische aandoening veroorzaakt door pollen ook gezien tegen veranderende luchtdruk en gevoeligheid voor de zon. Bij mensen die gevoelig zijn voor dergelijke situaties, wordt het immuunsysteem geactiveerd. Het besef dat het lichaam in gevaar is, veroorzaakt ziekten in de ogen, neusklieren en luchtwegen als gevolg van de reactie van het immuunsysteem. Lente-allergie, die zich manifesteert met symptomen als kortademigheid, tranen, slaperigheid, constant niezen en verlies van eetlust, wordt door veel mensen genegeerd. Lenteallergie, een aandoening die moet worden behandeld, komt echter voortdurend terug. Lente-allergie treedt op wanneer de haarvaten in de ogen en neus uitzetten onder invloed van omgevingsfactoren. Het wordt bij de mensen ook wel hooikoorts of pollenallergie genoemd. Wanneer de lente-allergie voortschrijdt, veroorzaakt het ziekten zoals conjunctivitis in de ogen, allergische rhinitis in de bovenste luchtwegen, astma in de longen en eczeem in de huid.

Wat is een lente-allergie?  Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

ZIEKTEN VEROORZAAKT DOOR LENTE ALLERGIE

Verstopte neus en vergroting van neusklieren zijn de meest voorkomende aandoeningen bij voorjaarsallergie. Pollen die de neusholtes binnendringen en zich in de klieren nestelen, veroorzaken congestie. De blokkering veroorzaakt continu niezen. Omdat de frequentie van niezen de bloedstroom en hartslag negatief beïnvloedt, veroorzaakt het schijnbaar kleine ongemak ernstige schade.

Het hoopt zich op in de longen met de verspreiding van stof en pollen met de wind. Astma treedt op met de ontsteking van de longen in de loop van de tijd. Met de obstructie van de bronchiën in de loop van de tijd, zijn er situaties zoals kortademigheid, plotseling wakker worden tijdens de slaap.

Wat is een lente-allergie?  Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

Allergieën die de neus en longen aantasten, hebben ook invloed op de oogkanalen. De oogziekte die allergische conjunctivitis wordt genoemd, kan zo ver gaan dat ze gezichtsverlies veroorzaakt als ze niet vroegtijdig wordt behandeld. Het manifesteert zich met symptomen zoals gezwollen ogen, constant tranen en jeuk bij het ontwaken uit de slaap.

Een van de meest voorkomende aandoeningen is het ervaren van hoofdpijn die lijkt op de symptomen van sinusitis en migraine. De basis van de hoofdpijn die wordt ervaren tijdens het allergische proces is echter het onvermogen van de lichaamsdruk om de veranderende weersomstandigheden bij te houden. Dit veroorzaakt niet alleen hoofdpijn maar ook oorpijn. De oorzaak van de pijn wordt ervaren wanneer het interne en externe zuurstofverschil de luchtwegen onder druk zet doordat de lichaamstemperatuur niet is voorbereid op de veranderende luchttemperatuur.

Wat is een lente-allergie?  Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN LENTE ALLERGIE?

Intraoculaire roodheid, jeuk en tranen

Ogen die gevoelig zijn voor licht en oren die gevoelig zijn voor geluid

Temperatuurverschil in het lichaam

Gebrek aan eetlust en constant moe voelen

Meer dan 5 niest in één keer

Verhoogde pijn op de borst en hart

Tinnitus

Loopneus en constant hoesten

Wat is een lente-allergie?  Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

WAT IS HOOIKOORTS?

Hooikoorts, die allergische rhinitis wordt genoemd, blokkeert de sinuskanalen en verhindert het ademen door de neus. Symptomen vergelijkbaar met die van verkoudheid worden gezien. Omdat hooikoorts niet door een virus wordt veroorzaakt, heeft het geen directe invloed op het immuunsysteem. Het beschadigt het lichaam echter indirect. Omdat de verstopte neuskanalen niet voldoende lucht innemen, kan het lichaam niet genoeg zuurstof leveren en kan de opgehoopte lucht niet uit het lichaam worden verwijderd. Dit veroorzaakt hoofdpijn, vermoeidheid, koorts, loopneus, aangezichtspijn.

Wat is een lente-allergie?  Wat zijn de symptomen van een lente-allergie?

HOE LENTE ALLERGIE BESCHERMEN?

Vruchten met vitamine A, C, E en D moeten tijdens deze maanden vaak worden geconsumeerd.

Gesloten ruimtes moeten constant worden geventileerd en degenen die in gesloten ruimtes werken, moeten vaak ademen.

In airconditioners moet een pollenfilter worden gebruikt.

Kleding mag niet buiten worden gedroogd tijdens de middag- en avonduren wanneer er veel stuifmeel aanwezig is, of moet grondig worden geklopt bij het verzamelen.

Het waterverbruik moet in deze seizoenen worden verhoogd tot 3 liter.

Er moet aandacht worden besteed aan hand- en gezichtsreiniging.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van loopneus?

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button