Gezondheid en Fitness

Wat is een hernia en waarom?

Wat is een hernia en waarom? Wat zijn de symptomen van een lumbale hernia? Hoe voorkom je een hernia?

Lumbale hernia, een van de belangrijkste moderne ziekten, komt vrij vaak voor. Lumbale hernia, die wordt gezien bij 2 op de 4 mensen in de samenleving, veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen als het wordt genegeerd. Het heeft ook een negatieve invloed op de kwaliteit van leven van de persoon. Er wordt vaak gezegd dat het risico om te leven met overgewicht toeneemt. Dus wat is een lumbale hernia en waarom? Voor jou is alles wat je je afvraagt ​​over lumbale hernia in het nieuws:

Lumbale hernia, die vaak wordt ervaren door baliemedewerkers en huisvrouwen, moet in een vroeg stadium worden gediagnosticeerd en behandeld. Een vroege diagnose is erg belangrijk bij deze ziekte, omdat het moeilijk te herstellen is naarmate de botleeftijd ouder wordt. De uitstroming van het vocht in de wervelkolom als gevolg van het wegglijden van de twee schijven als gevolg van een plotselinge impact of een onevenwichtige beweging veroorzaakt een lumbale hernia. Als gevolg van deze situatie ervaart de persoon eerst gevoelloosheid en verlies van gevoel in zijn armen en benen. Behandelingen bij deze ziekte duren maximaal 6 weken na de vroege diagnose. In sommige onderzoeken kan overgewicht ook lumbale hernia en plotselinge bewegingen veroorzaken. Het ruggenmerg kan worden beschadigd doordat het gewicht het lichaamsgewicht naar beneden trekt. Het veroorzaakt niet alleen schade aan het ruggenmerg, maar ook aan de botten. Daarom herinneren experts eraan dat de persoon, volgens de leeftijds- en lengte-index, zeker op zijn / haar gewicht moet letten. Bovendien raden deskundigen voor deze aandoening, die vaak voorkomt bij zwangere vrouwen, zeker de hulp van een gespecialiseerde arts aan.

WAT IS NEK HERNIA? WAT VEROORZAAKT NEK HERNIA EN IS ER BEHANDELING?

Wat is een hernia en waarom?

Wat zijn de symptomen van een lumbale hernia?

Het eerste symptoom is hevige pijn tussen heup en middel

Verlies van gevoel in been- en armbewegingen na verloop van tijd

Pijn en krampen ervaren tijdens rugbewegingen

Zenuwpijn tijdens beenbeweging

Verhoogd verlies van gevoel in het lichaam

Het drop-foot-syndroom ervaren tijdens overbelasting tijdens het lopen

Moeite met zitten

Heb een constant verlangen om te gaan liggen

Verliezen van blaas- en darmcontrole worden zelden ervaren. Wanneer dit gebeurt, betekent dit dat de hernia zeer ernstig is.

HOE WORDT HERNIA GEDIAGNOSE?

De aanwezigheid van een hernia is niet alleen afhankelijk van de symptomen, dus de specialist heeft lichamelijk onderzoek en MRI nodig. De bron van de pijn wordt gevonden met symptoomtesten. Tegelijkertijd wordt tijdens het neurologisch onderzoek gecontroleerd of de persoon gevoelloosheid ervaart als gevolg van een hernia. Vooral de reflexsituatie in de knie en voet wordt waargenomen. Bij spiertesten wordt het gevoel gemeten met een elektrisch onderzoek. Lumbale hernia wordt gediagnosticeerd met de methode om het been omhoog te brengen. Ga op uw rug liggen en til uw been recht omhoog, als er hevige pijn in de knieschijf is, is er kans op een lumbale hernia.

WAT IS MAAG HERNIA? Wat veroorzaakt een maaghernia en wat zijn de symptomen van een maaghernia?

Wat is een hernia en waarom?

HOE HERNIA TE VOORKOMEN?

Een operatie wordt uitgevoerd wanneer de persoon moeite heeft met bewegingen van het hele lichaam. Hiervoor worden echter medicatie en fysiotherapie toegepast. Deskundigen bevelen aan dat deze patiënten meestal rust nodig hebben. Dit geldt voor medicatie om extra pijn te verlichten. De zenuwaandoening die een lumbale hernia veroorzaakt, wordt gecontroleerd. Of deze aandoening zal terugkeren na de behandeling of niet, wordt onthuld tijdens zenuwtherapie. Er is ook een algemene misvatting over een hernia. Dat wil zeggen, mensen met een hernia zouden gedurende lange tijd niet moeten oefenen. Deskundigen raden echter aan dat patiënten met een hernia regelmatig oefeningen doen in fysiotherapie.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button