Gezondheid en Fitness

Wat is de ziekte van Brucella?

Wat is de ziekte van Brucella? Wat zijn de symptomen van brucella en is er een behandeling?

De ziekte van Brucella, die in ons land over het algemeen voorkomt in Oost-Anatolië en in Zuidoost-Anatolië, is een van de ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt overgedragen bij dieren met het brucellosevirus en de daarvan verkregen melk. Met brucellose besmette dieren en mensen die hun voedsel consumeren, worden ook op deze manier overgedragen. Dit veroorzaakt problemen zoals vermoeidheid en botpijn. Dus wat is de ziekte van Brucella? Wat zijn de symptomen van brucella?

Brucellose veroorzaakt door het brucellosevirus wordt meestal overgedragen op ons immuunsysteem via het vlees en de melk van dieren zoals koeien, geiten en schapen. Omdat deze ziekte, die zich manifesteert met gewrichtspijn, andere ziekten als symptoom nabootst, hebben experts lange tijd moeite met diagnosticeren. Deze ziekte komt vaker voor in de lente en zomer. De groep van 15 jaar heeft een hoge kans om deze ziekte te krijgen. Mensen in dorpen lopen het risico deze bacterie op te lopen in plaats van mensen in de stad. Bovendien verhogen yoghurt en verse kaas gemaakt van melk die niet op hoog vuur is gekookt, ook het risico op het vangen van bacteriën.

Wat is de ziekte van Brucella?

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN DE ZIEKTE VAN BRUSELLA?

Ernstige pijn in de rug, taille, knieën en enkels,

Eetlust en gewichtsverlies door eetstoornis,

Bewustzijnsverlies na onredelijk zweten en koorts,

Word ’s nachts niet plotseling wakker met zweet

Pijn in de kniebotten,

Indicatie dat symptomen zoals braken en diarree de ernst van de ziekte verhogen,

Hart-, milt-, lymfe- en leververgroting behoren tot de ernstigste symptomen.

Wat is de ziekte van Brucella?

VAN WELKE VOEDSEL KOMT BRUSELLOSE VANDAAN?

Het is een infectie die op mensen wordt overgedragen via melk en zuivelproducten die zijn verkregen van dieren zoals runderen, schapen en geiten en hun producten. De ziekte, ook wel bekend als schapenziekte, kaasziekte onder de mensen; Hoewel het vaker voorkomt in de regio’s Oost- en Zuidoost-Anatolië in ons land, wordt het in alle regio’s waargenomen.

Wat is de ziekte van Brucella?

HOE WORDT BRUSELLA-BEHANDELING UITGEVOERD?

Medicamenteuze behandeling wordt gestart om deze bacterie die lange tijd in het menselijk lichaam leeft, te verminderen of te vernietigen. Antibiotische behandeling wordt toegepast op de ziekte van Brucella die in de eerste fase wordt gediagnosticeerd. Zo worden bacteriën binnen drie maanden uit het lichaam verwijderd. Dit voorkomt dat de bacteriën chronisch worden. Wanneer brucellose-bacteriën echter niet vroegtijdig worden gedetecteerd, kan dit hartaandoeningen en neurologische aandoeningen veroorzaken. De behandeling wordt toegepast op basis van zowel de ziekte van Brucella als andere ziekten die zich ermee ontwikkelen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button