Gezondheid en Fitness

Wat is Corona virus? Wat zijn Corona virus symptomen?

Wat is Corona virus?

Coronavirussen zijn slechts een van de virale factoren die infecties in de bovenste luchtwegen kunnen veroorzaken. Infectie is in veel opzichten niet te onderscheiden van seizoensgriep. Het heeft veel soorten. Het is een verzameling virussen die huisdieren, wilde dieren en boerderijdieren (zoals katten, vleermuizen en kamelen) kunnen infecteren.

Wat zijn Corona virus symptomen?

Vaak treden symptomen op van milde en matige infecties van de bovenste luchtwegen. Symptomen van de luchtwegen zoals koorts, hoofdpijn en keelpijn, loopneus, hoest staan op de voorgrond. De ziekte kan ook maag- en darmklachten veroorzaken zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn.

Hoe wordt het verzonden?

De ziekte komt meestal voor bij dieren. Het gaat zelden over van dieren op mensen en van mensen op andere mensen. Net als de seizoensgriep kan het zich verspreiden onder mensen door nauw contact, hoesten en niezen.

IS ER EEN BEHANDELING?

Er is geen medicamenteuze behandeling van de ziekte. Antibiotica zijn niet effectief tegen de ziekte. Rust, goed eten en thuisblijven zijn effectief in een korte periode van tijd.

WAT KAN GEDAAN WORDEN BESCHERMD?

Een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl zijn uiterst belangrijk om het immuunsysteem van het lichaam op een hoog niveau te houden. Regelmatige slaap, stress vermijden, sporten, hygiënevoorschriften volgen, roken en alcohol vermijden zijn hierbij belangrijk. Het is passend om een masker te dragen, de handen regelmatig te wassen, een zakdoek te gebruiken in geval van hoesten en niezen en raak het gezicht, de neus, mond en ogen op geen enkele manier aan na contact met vreemde oppervlakken.

Het wordt aanbevolen om wilde dieren te vermijden en vleesproducten te consumeren nadat ze grondig zijn gekookt. Zieke mensen en gesloten ruimtes zoveel mogelijk vermijden is een effectieve methode om te voorkomen dat zowel dit virus als andere ademhalingsvirussen worden overgedragen.

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button