Gezondheid en Fitness

Hoe dodelijk is corona virus?

Ze verklaarden dat er momenteel alleen een noodsituatie voor China is en dat ze zo snel mogelijk zullen stoppen zonder zich naar andere landen te verspreiden.

We wilden u informeren over wat dit virus is, dat de hele wereld heeft grootgebracht, en of het ons beïnvloedt …

Laten we eerst kijken hoe het begon …

De Chinese regering heeft aangekondigd dat bijna 600 mensen ziek zijn geworden en 17 zijn overleden. Het eerste verlies deed zich voor op 31 december. De uitbraak verscheen voor het eerst in Wuhan, China, en werd ook gezien in landen zoals Zuid-Korea, Japan, Taiwan, Thailand, Saoedi-Arabië en Vietnam.

Hoe dodelijk is corona virus?

Dus wat is het Corona-virus?

Corona is een virus dat de luchtwegen aantast. Coronavirus is een type virus dat in de longen voorkomt en meestal in de dierenfamilie voorkomt. In feite zijn er 7 bekende variëteiten, waaronder de 2019-nCov die we tegenwoordig horen. en SARS. Deze twee virussen, waar we het over hadden, veroorzaakten een dodelijke uitbraak in 2002 en 2003, met 8098 ziekten en 774 doden. Maar het coronavirus in Wuhan is nog nooit eerder gezien.

Hoe dodelijk is deze ziekte?

Ambtenaren weten het nog niet. Het aantal besmette mensen is ongeveer 600 (wat kan zijn toegenomen), en het aantal mensen dat stierf is 17, deze aantallen kunnen eigenlijk worden gebruikt om te schatten hoe dodelijk de ziekte is. Momenteel is het sterftecijfer voor gevallen 3%. Dit betekent dat slechts 3% van de mensen die besmet zijn met het coronavirus sterven. Het is echter niet mogelijk om een definitief resultaat te krijgen, omdat precies hoeveel mensen ziek werden of dit aantal zal toenemen. Er is maar één ding bekend, als patiënten eerder een ziekte als 2019-CoV hebben gehad, neemt hun sterftecijfer toe wanneer ze dit virus krijgen.

Hoe is de uitbraak begonnen?

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan het virus zich hebben verspreid via de Hua Nan Seafood Market in Wuhan. Volgens zijn gissingen is het mogelijk overgegaan van een dier op de markt naar een mens. Het virus verspreidt zich meestal wanneer een corona-dragend dier en een mens in contact komen. Ebola was bijvoorbeeld besmet met vleermuizen, MERS-kamelen en SARS met musk-katten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button