Gezondheid en Fitness

Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn?

Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn? Bilirubine hoogte en laag ...

De stof bilirubine, die wordt onthuld als resultaat van de urinetest, is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Deze stof in de lever zorgt ervoor dat bloedcellen gemakkelijk worden afgebroken en wordt via de spijsvertering uit het lichaam uitgescheiden. Als het echter hoog of laag is, kan het ook een voorbode zijn van ziekten. Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn? We hebben degenen die nieuwsgierig zijn naar de bilirubine-stof voor jou onderzocht.

Om de vitale activiteit van het lichaam uit te voeren, heeft het enkele stoffen, mineralen en vitamines nodig. Een van hen is bilirubine. Deze stof in de lever ondersteunt de afbraak van rode bloedcellen. Deze geelgekleurde stof wordt na het proces via de vertering uit het lichaam uitgescheiden. De bilirubinesubstantie die in de galblaas wordt opgeslagen, geeft kleur aan de ontlasting. Met de urinewegtest wordt het bilirubinespiegel onthuld. Het lage gehalte van deze stof kan een teken zijn van sommige ziekten. Gal, lever, bloedarmoede en neonatale ziekten worden opgespoord volgens de resultaten van bilirubine. Een nadelige complicatie in de lever of galblaas heeft invloed op het gehalte van deze stof. De lever en galblaas worden meestal beschadigd door onjuiste voeding. Als de bilirubinespiegel in het bloed stijgt, veroorzaakt het geelzucht. Indirect bilirubine in de lever wordt omgezet in verschillende stoffen voor het functioneren van cellen. Indirect bilirubine lost niet op in het bloed en is steviger. Direct bilirubine wordt echter afgebroken in water. Wanneer indirect bilirubine zich ophoopt in gal, veroorzaakt dit buikpijn en obstipatie. Daarom raden experts aan om veel water te consumeren. Het is vooral gunstig voor patiënten met lever- en galblaasbeschadigingen om dagelijks 3 liter water te consumeren.

Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn?

HOEVEEL MOET HET BILIRUBINE-NIVEAU ZIJN?

Het bilirubinegehalte is afhankelijk van leeftijd en geslacht. Vooral bij vrouwen is dit niveau meestal hoog. De reden is dat de kans op bloedziekten bij vrouwen groot is. Bij de urinetest moet het geconjugeerde, dwz directe bilirubinespiegel tussen 0,3 mg dL liggen. Het niveau van totaal bilirubine, dat met bloed wordt afgebroken, kan echter oplopen tot 1,9 ml dL.

Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn?

BILIRUBIN HOOGTE

Het hoge bilirubinegehalte in het bloed veroorzaakt huidproblemen. Bovendien veroorzaakt het geelverkleuring van de ogen. Hoge niveaus van bilirubine geven ook aan dat het niveau van rode bloedcellen hoog is. Dit maakt de weg vrij voor een vergrote milt, een toename van het aantal gemuteerde cellen in de galblaas en ontstekingsziekten. Hoog bilirubine, dat bij vrouwen gewoonlijk een urineweginfectie veroorzaakt, manifesteert zich met symptomen zoals anorexia, braken, verandering in lichaamstemperatuur en buikpijn. Het hoge urinegehalte is meestal ook vrij donker. Tijdens mijn ontlasting is er een overmatige geur.

Wat is bilirubine en wat moet het bilirubinegehalte zijn?

LAAG BILIRUBINE

Lage bilirubinespiegels veroorzaken niet zo hoge ernstige problemen. Er kan echter een situatie zijn in het functioneren van de lever. Sommige deskundigen benadrukken dat laag bilirubine vatbaar kan zijn voor hartaandoeningen omdat het de bloedspiegels beïnvloedt. Overmatig nicotinegebruik verlaagt de bilirubinespiegel. Bovendien wordt vitamine C niet voldoende afgebroken als de bilirubinespiegel laag is. Het is in ieder geval handig om een ​​specialist te raadplegen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button