DierenHuis Dieren

Wat Betekenen Hondengeluiden en Vocalisaties?

Net als bij mensen zijn vocalisaties en geluiden bij honden een manier van interactie en communicatie. Wat de dingen ingewikkeld maakt, is dat zeer verschillende stemgeluiden van honden erg op elkaar lijken, zo niet volledig identiek, voor ons mensen, maar toch tegengestelde dingen kunnen betekenen. Hondengeluiden worden uitgezonden door een huisdier om te worden begrepen . Zulke vocalisaties van honden kunnen worden gemaakt om bijvoorbeeld een ongewenste bezoeker bang te maken, of om amusement tijdens het spelen te tonen.

Als we voor het eerst iemand begroeten, zijn er, afhankelijk van de situatie, verschillende reacties en tonen die we mogelijk zullen gebruiken. Meestal onbewust. Als uw hond zich geïntimideerd of outschone voelt, of op een of andere manier wordt bedreigd door deze nieuwe persoon (hond of mens), kan zijn reactie angst, verlegenheid, angst of agressie en vijandigheid onderstrepen.

Hondengeluiden begrijpen

Historisch gezien werden honden gebruikt voor bewakingsdoeleinden, maar in de moderne samenleving wordt deze behoefte verminderd en daarmee het vermogen voor mensen om de boodschap die een hond probeert over te brengen net zo gemakkelijk te begrijpen als deze zich uitdrukt door vocalisatie.

Door te werken aan een begrip van waarom een ​​hond een bepaald geluid maakt, is het mogelijk om hun communicatie op een bijna menselijk niveau te verwerken. Het kost veel tijd, en wat met de ene hond is geleerd, verschilt met de andere, maar op de dag dat je begrijpt wat het geluid van je hond betekent, zul je tevreden zijn.

Het is het vermogen van het menselijk oor om veranderingen in toon waar te nemen en deze te verwerken, maar het is gemakkelijker voor ons om het met medemensen te doen dan met honden. We weten niet echt wat de woordenschat van een hond is of wat het equivalent is van een woord . Vaak, wanneer mensen hondgeluiden horen, gaat de toon of onderliggende context verloren, we concentreren ons gewoon op het geluid. En dat zouden we niet moeten doen!

Tweerichtingscommunicatie

Negatief gedrag en hondengeluiden lijken een feedback te zijn over de behoeften of emoties van een hond op dat moment; ze vereisen meestal een reactie, verbaal of gedragsmatig. Het is duidelijk dat het niet mogelijk is om rechtstreeks met een hond te communiceren, je kunt niet vragen of hij honger heeft en een antwoord verwachten. Een hond kan natuurlijk worden getraind om verbale commando’s te herkennen en bijvoorbeeld te reageren, te zitten of te blijven. Dit is echter puur reactie en herkenning, het is geen tweeweg verbale communicatie .

Sommige honden zullen simpelweg niet blijven zitten of bevelen gehoorzamen en door de afbraak van communicatie en leiderschap aan te pakken, is het mogelijk om deze hindernissen te overwinnen. Daarom is het tot stand brengen en begrijpen van tweerichtingscommunicatie met uw hond de eerste stap om slecht gedrag aan te pakken of eenvoudigweg te begrijpen wat uw hondgenoot u probeert te vertellen. Immers, totdat u het begrijpt, zal de communicatie in één richting ongetwijfeld doorgaan.

Lichaamstaal

Lichaamstaal, of het nu in je hond is of door jezelf wordt getoond, is belangrijk. Een hondengeluid tijdens een spelsessie betekent heel andere dingen dan hetzelfde hondengeluid met een zichtbaar bange hond. Honden gebruiken naast vocalisatie een rijke verscheidenheid aan lichaamstaalmethoden om een ​​boodschap over te brengen. Door deze lichaamstaal te begrijpen en uw communicatie te beantwoorden met behulp van een geschikte lichaamstaal, is het mogelijk om (in sommige gevallen, veel effectiever) met een hond te communiceren. Honden besteden veel meer aandacht aan non-verbale communicatie (volume, toon, gebaren, gezichtsuitdrukkingen) dan de uitgesproken woorden.

Wanneer u opdrachten geeft zoals zitten of blijven, negeert u vaak uw eigen lichaamstaal. Op verzoek van hondeneigenaren om hun lichaamstaal te overwegen, merken hondeneigenaren echter dat ze een commando aan hun hond kunnen doorgeven, zelfs in stilte, en het wordt onmiddellijk gehoorzaamd. Overweeg de twee factoren lichaamstaal en tonaliteit bij het bevelen van uw hond om te stoppen met blaffen, zitten of blijven.

Als u commando’s kalm, duidelijk en vastberaden zegt, terwijl u visueel kalm blijft (lichaamstaal), is uw hond veel waarschijnlijker om bevelen te gehoorzamen. Omgekeerd, als de roedelleider opgewonden is, hijgend naar adem na het rennen achter zijn hond aan of zijn lichaamstaal suggereert spelen, dan zal de hond minder waarschijnlijk positief reageren op het commando. Als je boos op je hond jaagt, denk je misschien dat je hond duidelijk je boosheid begrijpt, maar voor je hond ben je bezig met spelen, niet met een straf. Zet jezelf in de schoenen van je hond.

Verschillende soorten hondengeluiden

Hondengeluiden zijn er in verschillende tonen en soorten, van de bekende en gevreesde schors tot het speelse grommen, zonder het gezeur en het baying te vergeten. In dit gedeelte wordt uitgelegd wat de verschillende betekenissen zijn die aan elke vocalisatie van elke hond zijn gekoppeld en hoe u de situatie kunt ontcijferen om te proberen de exacte boodschap van uw hond te achterhalen.

Vocalisatie is de meest gebruikelijke methode voor interactie met dieren, waardoor we onze gedachten en gevoelens met elkaar kunnen communiceren. Mensen gebruiken het met mensen, honden gebruiken het met honden, mensen gebruiken hun stem met hun honden en honden gebruiken hun geluiden met mensen.

Blaffende hond

In Gemeenschappelijk hondengedrag uitgelegd , legt Cesar Millan gedetailleerd uit hoe de communicatie van interpreteert en onderzoekt de meest voorkomende redenen voor blaffen. Ze zijn veelvuldig en er is nog geen primeur:

  • Being verwend
  • Het ervaren van verveling
  • Lijden scheiding angst
  • Gevoel verwarring en angst
  • Als een waarschuwingsmethode

Voor het ongetrainde oor is deze schors een ergernis en zonder doel. Door de context te begrijpen zoals uitgelegd in de vorige paragraaf, is het mogelijk om de mogelijke redenen voor de schors te beperken en vervolgens elke reden één voor één te elimineren. Als je eenmaal weet waarom je hond blafte, kun je dienovereenkomstig reageren en werken aan het oplossen van het voorliggende probleem. Als de schors positief is, moet je er duidelijk anders mee omgaan: door het te laten gebeuren of door positieve versterking te gebruiken om het te stoppen.

Het belang van structuur in het hondenleven is aangepakt door vele commentatoren en specialisten. In het wild wordt een natuurlijke orde vastgesteld. Er is een leider van de roedel of alfamannetje die boven de andere honden in de roedel uitstijgt, soms door intimidatie of gevechten. Zonder deze leiderfiguur valt de structuur van de roedel uit elkaar en is het mogelijk om een ​​fallout-effect te zien, waarbij honden in de roedel tekenen van angst, stress en verwarring vertonen. Blaffen, zeuren of een van de andere geluiden die een hond kan maken, zijn allemaal reactie- en communicatiemethoden voor honden.

Waar komt deze structuur vandaan in de moderne thuiswereld waar mensen en dieren samenwonen? Er is geen roedel dat we kunnen zien, een persoon kan eigenaar zijn van één of tien honden, maar een gemeenschappelijke factor die door hondenexperts wordt benadrukt blijft, het is de taak van de roedelleider, in dit geval de mens, om te houden structuur en bestelling in zijn of haar roedel. Als deze bestelstructuur wordt verstoord, zullen de leden van de verpakking waarschijnlijk meerdere van de hierboven aangegeven tekens vertonen.

Grommen

Eigenaren zijn vaak in de war over de taal van hun hond en zien vaak ten onrechte een bedreiging wanneer de boodschap van de hond simpelweg speels en onschadelijk is. Het grommen is misschien even divers van betekenis als de schors . Als een hondengeluid, is grommen vaak zorgwekkender dan blaffen; dit komt omdat over het algemeen in de meeste hondenaanvallen, de feitelijke beet of sprong wordt voorafgegaan door een grommen. Maar maak je geen zorgen, grommen kan zoveel emoties en gevoelens overbrengen dat we het voor je afbreken.

Speels en plezier

Als kinderen spelen, doen ze dat dan in stilte? Iedereen die kinderen heeft weet dat dit vaak niet het geval is, dus waarom zouden we verwachten dat honden, voor wie spelen een belangrijk deel van het leven en ontwikkeling is, anders zijn. Hoe vaak beschrijft iemand zijn hond toch als een pelsbaby. Wanneer een hond gromt, is het belangrijk om goed te luisteren en zoals altijd de lichaamstaal te observeren.

Als uw hond laag gebogen is , is het gemakkelijk om tot de conclusie te komen dat agressie de gedachte in de voorhoede is. Door echter de tijd te nemen om te luisteren naar de tonaliteit van het gegrom en de omgeving te adresseren, is het mogelijk om het doel van het gegrom nauwkeurig te beoordelen. Grommen is heel gebruikelijk tijdens speeltijd bij honden en het moet niet worden gestraft. Het is volkomen normaal en honden doen het altijd onderling. Zulk grommen is ongeldig voor elke slechte intentie of bedreigende boodschap.

Wat Betekenen Hondengeluiden en Vocalisaties? Frustratie

Veel mensen melden dat hun hond probeert een vorm van troost te uiten wanneer ze verdriet uiten. Evenzo kan je hond echter tekenen van frustratie uitbeelden, zoals grommen, nadat hij getuige was geweest van menselijke frustratie. Wanneer een stel met een hond ruzie heeft, kan uw gedrag, hoewel indirect tegenover de hond, op de lange termijn nadelige gevolgen hebben, waaronder gedragsveranderingen die frustratie grommen kunnen omvatten. Natuurlijk zijn er veel redenen waarom een ​​hond door frustratie kan grommen. Misschien heeft een gebrek aan discipline geleid tot een defect in de structuur en begrijpt uw ​​hond niet de reden waarom u een stuk speelgoed hebt verwijderd, of de reden waarom u langere tijd uit blijft gaan.

Verwarring bij het binnenkomen of verlaten van uw thuisomgeving kan ertoe leiden dat honden in de war raken en lijden aan verlatingsangst . Lopen om energie te verdrijven is een geweldige manier om gedragsproblemen bij honden aan te pakken, maar als je direct de deur oplaadt na een wandeling zonder een voldoende rustperiode, kan je hond in de war raken. Het is belangrijk om te onthouden: “Ik kom snel thuis”, vertaalt zich niet direct in de hond. Zoals eerder vermeld met lichaamstaal, vermeld je een actie (thuiskomst) terwijl je weer de deur uit rent. Omdat uw vocalisatie en lichaamstaal in tegenspraak zijn, is het gemakkelijk te begrijpen waarom uw hond tekenen van verwarring en angst kan vertonen en begint te grommen als een middel om zich uit te drukken.

Onbekend dier of persoon

Is er een nieuwe persoon aanwezig wanneer uw hond gromt, wat een onbekende factor kan zijn? Inderdaad, een nieuwe persoon die aanwezig is, kan door uw hond worden verwerkt als een bedreiging, vooral met reddingshonden die een traumatisch verleden hebben gehad. In dit geval betekent de eerste grom niet noodzakelijkerwijs een dreigende aanval of dreiging.

Vraag in deze situatie de persoon om de kamer of mogelijk het huis uit te stappen, als tijdelijke maatregel om te bepalen of de hond zich vestigt. Natuurlijk kan een hond deze nieuwkomer zien als een vriend en potentiële speelkameraad of eenvoudigweg geuren identificeren die aan de vreemdeling blijven hangen. Door ook de tonaliteit aan te pakken en lichaamstaal te blijven beoordelen, is het mogelijk om de reden van de hond om te grommen te identificeren.

Door ook uw acties of lichaamstaal en die van de vreemdeling te veranderen, kan het mogelijk zijn om een ​​angstige of agressieve hond te kalmeren of een speelse hond te regelen als spelen op dat moment niet de gewenste reactie is.

Dreiging en agressie

Honden, onder andere dieren, hebben een extreem verhoogde zintuigen, in veel gevallen enorm superieur aan menselijke zintuigen. Wanneer uw hond gromt en de reden is geïdentificeerd als bedreiging of agressie, overweeg dan de potentiële dreiging. Rekening houdend met het verhoogde gevoel van een hond, is het niet ongewoon voor een hond om het zesde zintuig te gebruiken om potentieel gevaar en bedreigingen te detecteren. Wetenschappelijk is dit zesde zintuig niet veel meer dan dat de andere zintuigen van je hond veel acuter zijn dan die van zijn menselijke tegenhanger. Als de toon van het gegrom van uw hond vijandigheid of waarschuwing suggereert, moet u overwegen of het een herhaalde gebeurtenis is. Als dit gedrag niet vaak wordt weergegeven, is het verstandig om op uw hond te letten en de ’trigger’ van hun gegrom te vermijden.

Als dit agressieve grommen vaker voorkomt, tegen elke vreemdeling die u tegenkomt of tegen elk bewegend voertuig, is het mogelijk om een ​​patroon vast te stellen dat optreedt en het gedrag van de hond te herkennen is ongerechtvaardigd of althans in bepaalde omstandigheden, ongewenst.

In sommige gevallen kunnen eigenaren hun hond slaan of andere methoden van fysieke discipline gebruiken om ongewenst gedrag te voorkomen. Dit leert echter het hondengeweld en agressie en zorgt er ook voor dat de hond denkt dat de activiteit zelf slecht is. Door bijvoorbeeld een hond te slaan om te grommen, kan de hond mogelijk de melding krijgen dat grommen slecht is, niet grommen. Zoals bij elk gedrag, is het zelden altijd ongewenst. Fysieke discipline leert de hond vaak niet wanneer het gedrag ongewenst is.

Vechten

Vaak kan vechten grommen escaleren van een schijnbaar onschuldig stuk. Onervaren hondenbezitters worstelen vaak om het verschil tussen de twee te bepalen en wanneer deze escalatie zich voordoet tot een potentieel gevaarlijk niveau. Grommen is ook een methode voor promotie van bedreigingen. Als een hond gromt voordat hij bijt, is het redelijk om te zeggen dat er een waarschuwing is gegeven, al dan niet gerechtvaardigd.

In een artikel zegt Finnegan dat hondengrom vaak agressief wordt gebruikt om een ​​ruzie te voorkomen. Een goede agressieve grom kan de andere hond intimideren en elk mogelijk gevecht onschadelijk maken . Als de bedoeling van de hond geweld of directe agressie was, kon hij gewoon zonder waarschuwing aanvallen. Tijdens gevechten suggereert Fazio dat als een fataliteit de beoogde uitkomst voor beide honden is, deze snel zal worden toegediend, in veel gevallen in minder dan vijftien seconden.

Kijkend naar de roedelmentaliteit van honden, in het bijzonder wilde honden en historisch gezien, kan worden aangenomen dat grommen tijdens een gevecht een diffusiemethode is met behulp van intimidatie en angst-tactieken terwijl een hond probeerde zijn tegenstander terug te halen en zich te onderwerpen aan de autoriteit van de alfa of roedelleider.

Whimpering and Whining

Gefluister en gezeur kunnen optreden wanneer u lichamelijke pijn of hevige emotionele stress ervaart. En inmiddels weten we dat er een groot aantal redenen is waarom hondenstemmen moeten worden gemaakt, dus het is cruciaal om uit te sluiten dat pijn of emotionele nood het motief is achter het gejank of gejammer van een hond, vooral als het gedrag verschijnt plotseling en houdt aan.

Fysieke pijn en angst zijn zeker niet de meest voorkomende triggers van een jankende en jammerende hond. Onderzoekend de pakmentaliteit, wanneer één hond voorlegt, zullen ze meestal zeuren terwijl ze hun lichaamshouding veranderen. Buigen en het hoofd en de staart laten zakken terwijl zeuren, duidt op een daad van onderwerping .

Aanhoudend blaffen komt vaak voort uit gezeur dat niet werd gecorrigeerd of aangepakt. Tijdens kratentraining begint een hond bijvoorbeeld meestal te zeuren en escaleert hij vervolgens naar blaffen. Indienen bij een zeurende hond lijkt misschien onschadelijk, het is tenslotte maar één traktatie, maar dit is een ramp die zoveel hondeneigenaren maken: het zeuren belonen. Zeuren is ontworpen om alarmerend te klinken , en we willen instinctief stoppen, maar dit doen beloningen en moedigt de hond aan om dergelijke zeurende geluiden te laten horen wanneer ze onze aandacht willen. Het is contra-intuïtief.

Als hondeneigenaar ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de organisatie en structuur binnen de wereld van je hond, dus het is van vitaal belang om de tijd te nemen om de redenen achter het gejank te onderzoeken. Als uw hond bij de deur staat te zeuren, kunnen ze proberen te communiceren dat ze zichzelf moeten verlichten. In dat geval zou het negeren van het geluid leiden tot ongewenst gedrag. Nogmaals, de context is enorm belangrijk!

Baying en Howling

Er is algemene verwarring over het blaffen, blaffen en huilen. Baying is gebruikelijk voor honden in tegenstelling tot alle hoektanden. In vergelijking kan huilen worden omschreven als een enkele onderscheidende toonhoogte, die aan het einde vervaagt, terwijl baying uit meer variatie bestaat; korte bursts en variaties binnen de toon. Het gehuil van een wolf is treurig en spookachtig terwijl de baai van een hond helderder en enthousiaster is (bekijk de korte video hieronder om een ​​baying Coonhound te horen) .

Het verbinden van honden wordt beschreven als een uitnodiging, in het algemeen om de eigenaar te waarschuwen. Het gehuil van een wolf wordt meestal gebruikt om mede-leden van het peloton te signaleren dat een vijand is aangetroffen en dat hulp nodig is , of dat een jacht is begonnen en de prooi zich terugtrekt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button