Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan | Plezier.net
Smartphones

Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

De nieuwe Samsung Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra zijn erg indrukwekkend, van hun dynamische AMOLED-schermen en krachtige zoomlenzen tot hun slankere ontwerpen. In feite overtreffen de nieuwe vlaggenschepen van Samsung de iPhone 12 in sommige opzichten.

Het is te laat voor Apple om nog iets te doen aan de prestaties van de iPhone 12, dus onze aandacht gaat uit naar de iPhone 13, waarvan we aannemen dat deze in september op de markt zal komen. Er zijn al verschillende geruchten over de specificaties en het ontwerp, en sommige zijn precies wat Apple nodig heeft om onze beste telefoonlijst te bepalen.

Hoewel alleen het draaien van iOS genoeg kan zijn om sommige mensen op de iPhone 13 te verkopen, zullen anderen goed kijken naar de hardware en specificaties om te zien hoe deze en de Galaxy S21 overeenkomen. Dit zijn de belangrijkste gebieden waarop de iPhone 13 moet worden verbeterd en wat deze nodig heeft om te slagen.

Een 120Hz-scherm voor de iPhone 13 (eindelijk)Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het is moeilijk te beschrijven hoe een 120Hz-scherm aanvoelt voor iemand die er nog geen heeft geprobeerd, maar het zorgt ervoor dat het scrollen door menu’s, social media-feeds en webpagina’s veel soepeler aanvoelt. Zowel de Galaxy S21 als de S21 Ultra zijn voorzien van dynamische 120Hz-schermen, wat betekent dat de verversingssnelheid lager wordt op basis van de inhoud op het scherm.

De S21 varieert van 48Hz tot 120Hz, terwijl de S21 Ultra van 10Hz tot 120Hz gaat. Ondertussen blijven alle vier de iPhone 12 steken op 60 Hz.Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het goede nieuws is dat de iPhone 13 naar verluidt een 120Hz-scherm heeft dat gebruikmaakt van hetzelfde type LTPO-technologie waarmee de schermen van de Galaxy S21-serie dynamisch kunnen zijn. Apple biedt al een 120Hz-paneel op de iPad Pro, hoewel het de vernieuwingsfrequentie niet dynamisch aanpast.

Een kleinere notchWat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De iPhone-schermen van Apple hebben een grote zwakte met de hoeveelheid ruimte die wordt ingenomen door de inkeping, die de selfiecamera en Face ID-sensoren bevat. Hoewel de S21-serie een minder geavanceerde vingerafdruksensor onder het scherm gebruikt, kan Samsung het hele scherm bruikbaar houden, afgezien van een klein centraal gat voor de camera aan de voorkant.Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Apple zal Face ID niet verlaten. Het moet de inkeping echter minder opdringerig maken en toch gezichtsherkenningsfuncties bieden. Gelukkig zijn er lekken die laten zien dat de iPhone 13 dankzij een gecombineerde infrarood projector / sensor de inkeping aan het krimpen is.

Touch ID onder het displayWat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: Redmond Pie)

Hoewel er hoge verwachtingen zijn van de Covid-19-vaccins, zullen mensen in de nabije toekomst in het openbaar maskers blijven gebruiken. En daarom is de vingerafdruksensor op het scherm van de iPhone 13 zo belangrijk: de Face ID van de iPhone herkent mensen die maskers dragen niet.

We hebben hoge verwachtingen dat dit zal gebeuren dankzij voorspellingen van analisten, en nog tastbaarder vanwege de 4e generatie iPad Air, die een Touch ID-sensor heeft ingebouwd in de aan / uit-knop. Hoezeer we de experts ook vertrouwen, de iPad Air is het bewijs dat Apple vingerafdrukscanners nog steeds een plaats vindt in zijn moderne reeks mobiele apparaten.

Een sensor onder het scherm zou de gemakkelijkste optie zijn voor gebruikers en zou passen bij de legioenen Android-telefoons die deze functie al hebben. Zo heeft de Galaxy S21-serie een 1,7 keer grotere sensor dan zijn voorganger, waardoor de telefoons makkelijker te ontgrendelen zijn.

Grotere zoomcamera voor iPhone 13 ProWat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De 100x “Space Zoom” telefotocamera op de Galaxy S21 Ultra kan verbluffende beelden produceren. Ter vergelijking: de maximale digitale zoomlens van 12x op de iPhone 12 Pro Max ziet er bloedarm uit. Zelfs als je naar puur optische vergroting kijkt, verplettert de 10x zoom van de S21 Ultra de 2,5x zoom van de 12 Pro Max.

De reguliere Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus zijn in staat tot 30x digitale zoom en een hybride optische 3x zoomlens.Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Een uitdaging waar de iPhone 13 voor staat om dit te verslaan, is dat de Galaxy S21 een periscooplens gebruikt voor zijn 10x optische zoomcamera, een mechanisme dat een grotere vergroting mogelijk maakt terwijl de lensgrootte tot een minimum wordt beperkt. Van Apple wordt niet verwacht dat het een periscoopcamera introduceert tot de iPhone 14, die die functie zou terugdraaien tot 2022. Dus hoe graag we ook willen dat de iPhone 13 een nieuwe krachtige lens introduceert, het resultaat zal waarschijnlijk niet overeenkomen met Zelfs als Apple zijn telelenscamera upgradet.

Snellere 5G-snelhedenWat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Snelle 5G zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden, en momenteel is de Galaxy S21 Ultra de snelste telefoon die er is, met een downloadsnelheid van 3 Gbps, althans onder perfect ideale omstandigheden. Dat is slecht nieuws voor Apple.

Zelfs bij dagelijks gebruik zagen we dat de Galaxy S21 Ultra de iPhone 12 versloeg op 5G-snelheid door zowel het AT & T-netwerk als het netwerk van T-Mobile te gebruiken. En het komt allemaal neer op de modem.Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De iPhone 12 werd zwaar op de markt gebracht op zijn 5G-snelheid, dus het verlies van de race tegen de nieuwste telefoon van Samsung is gewoon niet voldoende. Gelukkig voor Apple zal het waarschijnlijk dezelfde X60 5G-modem van Qualcomm gebruiken die je in de S21-serie aantreft. Met enkele van zijn eigen aanpassingen is het binnen het bereik van Apple om de 5G-snelheidskroon terug te nemen en te profiteren van de grotere energie-efficiëntie van de X60, wat een langere levensduur van de batterij betekent.

Langere levensduur van de batterij

Ondanks dat ze veel kleinere batterijen hebben dan de typische Android-telefoon, bieden iPhones nog steeds een van de beste batterijduur op de markt. Met zijn combinatie van een grote batterijcapaciteit en een nieuw, efficiënt schermontwerp slaagde de S21 Ultra er echter in om de iPhone 12 Pro Max te verslaan tijdens onze Galaxy S21-batterijlevensduur.

De Galaxy S21 versloeg ook de gewone iPhone 12 op batterijduur. De adaptieve weergavemodus van Samsung heeft echter een negatieve invloed op het uithoudingsvermogen, dus u zult de beste resultaten zien in de 60Hz-modus.Wat Apple nodig heeft om Samsung Galaxy S21 te verslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Er zijn een aantal routes die Apple zou kunnen nemen om dit te verbeteren. Het kan de batterij van de iPhone 13 vergroten. Evenzo zou het kunnen vertrouwen op efficiëntere componenten, zoals de adaptieve verversingssnelheid op het geruchten LTPO-scherm en / of het verminderde stroomverbruik van een nieuwe 5G-modem.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button