Gezondheid van kinderen

Wanneer Moet Worden ingegrepen bij Kinderen met Hartaandoeningen

Cardiovascular Surgery Specialist Assoc. Dr. baby’s geboren met aangeboren hartafwijkingen geeft de volgende informatie over wanneer te worden geopereerd. Baby’s worden geboren met een aangeboren hartaandoening elk jaar 3000-3500 in Turkije. Een van de meest voorkomende ziekten is Tetralogy of Fallot, een blauwe kinderziekte. Andere veel voorkomende ziekten bij kinderen zijn een gat in de atria van het hart (ASD-artriaal septumdefect) en een gat in de hartventrikels (VSD-ventriculair septumdefect). Gezinnen, kinderen die worstelen met deze ziekten, welke operatie, wanneer ze zich afvragen wat er moet gebeuren.

Cardiovascular Surgery Specialist Assoc. Dr.  geeft de volgende informatie over wanneer baby’s moeten worden geboren met aangeboren hartziekten:

Ze zullen een operatie ondergaan wanneer ze worden geboren:

Atresieën zijn patiënten waarbij het bloed uit het hart niet naar het lichaam of de long gaat. Tijdens de operatie worden deze patiënten in extra aderen geplaatst of worden kleppen geopend. Er is een kans om in te grijpen in deze patiënten tijdens angiografie.

De eerste 5-15 na de geboorte. dag zal zijn: Grote slagadertranspositie (TGA) genoemd, de aderen van het 95 procent slagingspercentage in deze operatie overschrijden. Als de operatie in de derde maand wordt uitgevoerd, kan het slagingspercentage dalen tot 50 procent.

Wat zou er in de eerste maand moeten gebeuren:

Degenen met omgekeerde aderen en gaten in het hart moeten in de eerste maand worden geopereerd. Na de derde maand neemt het slagingspercentage af omdat het longweefsel onder hoge druk begint te verslechteren.

AVSD’s met ASS en VSD:

Het is het beste om een ​​operatie uit te voeren in 3-6 maanden. Maar nogmaals, hoge longdruk veroorzaakt problemen. Terugkerende longinfectie met een gat in het hart, niet in staat om aan te komen als gevolg van hartfalen: het gat kan meerdere of zeer groot zijn. Omdat zodra het bloed naar de long moet gaan, het 3 tot 6 keer meer door het gat gaat dan normaal en de long deze last niet kan dragen, neemt de werkbelasting van het hart toe en ontwikkelt zich hartfalen. Na zes maanden veroorzaakt het longschade, zonder kans op een operatie van 7 – 8 jaar oud. Het is belangrijk dat deze patiënten een operatie ondergaan die korter is dan een jaar. Soms kan worden gewacht tot een jaar oud, als het gat klein is, kan het zichzelf sluiten. Maar dit is zeldzaam. Ze moeten heel goed met de arts praten en de patiënt heel goed opvolgen. Niet elk gat hoeft chirurgisch te worden gesloten, maar sommige gaten kunnen worden gesloten door een angiografische methode. Als het de longen niet schaadt, wordt van het kind verwacht dat het een bepaald gewicht bereikt en het juiste gewicht kan worden verstrekt en het gat kan worden gesloten.

Wat moet er na de leeftijd van twee worden gedaan: Een deel van het hart bestaat uit onontwikkelde patiënten, kan worden gedaan in fasen, 6 maanden tot een jaar tussen de eerste stap, twee jaar oude permanente palliatieve operaties kunnen worden uitgevoerd wanneer we de laatste fase noemen. Het is niet mogelijk om het hart volledig te corrigeren.

Assoc. Dr vestigt ook de aandacht op hartklepaandoeningen in de kindertijd en zegt:

De operatieperiode is voor elke klep verschillend. Het kan worden gezien in de hele kindertijd en de klep wordt geëvalueerd volgens de toestand van de ziekte; kan worden gebruikt in de kindertijd, tijdelijke chirurgie met ballonnen of klepvervanging of reparatie kan in de toekomst worden uitgevoerd. Sommigen van hen kunnen niet verschijnen tot de leeftijd van de basisschool. Het kind heeft vier kleppen in zijn hart; Volgens de schade veroorzaakt door elke klep aan het hart wordt bepaald door de leeftijd van de operatie. Het moet worden opgevolgd en na 5 tot 10 jaar kan een chirurgische klepvervanging worden uitgevoerd.

Naast deze kunnen er aandoeningen van het membraan zijn die het hart omringen. Pericardium (myocardium) en myocardiale aandoeningen (aandoeningen van de hartspier) kunnen gaan tot harttransplantatie. In deze gevallen kan harttransplantatie bij kinderen worden uitgevoerd en worden goede resultaten verkregen. ”

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button