Gezondheid en Fitness

Waarom stijgt CRP in het bloed? Wat is CRP?

Waarom stijgt CRP in het bloed? Wat is CRP? Hoe de CRP verlagen?

De korte vorm van C-reactief proteïne, het proteïne geproduceerd door de lever, heet CRP. Soms is dit niveau erg hoog of laag in de door de experts gevraagde bloedonderzoeken. Deze hoogte of laagheid, die optreedt tijdens verschillende situaties die worden ervaren in het mechanisme in het werkproces van het lichaam, is soms een voorbode van een ziekte. Soms is het een ziekte op zich. Dus waarom stijgt CRP in het bloed? Wat is CRP? Hoe de CRP verlagen?

Bij de bloedtest die wordt gebruikt bij de vroege diagnose van bijna veel ziekten, zijn sommige waarden hoog en laag. Een daarvan is CRP. CRP is een soort eiwit dat door de lever wordt geproduceerd. De bloedtest van deze stof, die een C-reactief proteïne is, wordt speciaal gedaan. De behandeling die moet worden toegepast als het niveau in deze test hoog is, wat nodig is na ziekten zoals hoge percentages infecties, tumoren en hartaanvallen, wordt bepaald. Bovendien laat de CRP-test het niveau van de ziekte zien. Dit niveau is laag bij gezonde mensen. Hoog zijn betekent echter dat er een hoog gehalte aan lichaamsvreemde stoffen in het lichaam aanwezig is, evenals aan gemuteerde cellen die bacteriën, virussen of tumoren veroorzaken. Deze situatie, die het lichaamsmechanisme negatief beïnvloedt, kan binnen 24 uur snel toenemen.

Waarom stijgt CRP in het bloed?  Wat is CRP?

WAAROM STIJGT CRP IN HET BLOED?

CRP-verhoging is geen aandoening die direct zichtbaar is voor het lichaam. Plotselinge koorts, zwakte, huiduitslag en zwakte kunnen optreden. Het kan bij sommige patiënten ook worden gezien na een operatie. Wanneer het immuunsysteem dat in het spel komt tijdens het genezingsproces onvoldoende is, activeert het lichaam dergelijke eiwitten. Langdurig voortbestaan ​​kan echter ernstige schade veroorzaken. CRP neemt toe na een hartaanval als gevolg van een verminderde bloedstroom, onbalans in celweefsel en verhoogd cholesterolgehalte. CRP neemt ook toe als gevolg van bloedarmoede, beroerte, meningitis, gewrichtspijn, gewrichtsaandoeningen, zeer infectieziekten en ernstige ongevallen. Deze stof, die het lichaam activeert om zijn mechanische werk voort te zetten, is hoog in het bloedonderzoek. Als deze situatie niet kan worden voorkomen, kan dit verschillende ziekten uitnodigen.

HOE CRP VERMINDEREN?

Deze situatie die het lichaam mechanisch afscheidt, is eenvoudig te voorkomen. Dieet en lichaamsbeweging die de immuniteit versterken, zijn effectief bij het verlagen van het CRP-niveau. Bovendien moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan antibiotica of antibiotica worden geconsumeerd. Aspirine moet worden gebruikt. Moet wegblijven van cafeïne en nicotine.

Waarom stijgt CRP in het bloed?  Wat is CRP?

HOEVEEL MOET HET CRP-NIVEAU ZIJN?

Volgens studies uitgevoerd in een controlecentrum in de VS is de relatie tussen het CRP-niveau en hartaandoeningen gecontroleerd. Volgens de verstrekte informatie;

Als 1 mg / L een laag risico is

1-3 mg / L is of is een risico

3 mg / L is gevaarlijk in termen van hartaandoeningen.

Tegelijkertijd werd de relatie tussen het hoge infectieniveau, oftewel ontsteking en CRP in het lichaam, onder controle gehouden. Het bleek dat naarmate het ontstekingsniveau toenam, het CRP-niveau ook toenam. De reden waarom de CRP-spiegel ondanks de soms toegepaste behandelingen niet daalt, is de toename van het ontstekingsniveau in het lichaam.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button