Goede ideeën

Waarom komen witte nagelvlekken voor?

Leukoniki is een nagelziekte die veel mensen over de hele wereld tegenkomt maar de naam is nog niet veel gehoord. Deze ziekte manifesteert zich als kleine, witte of geelachtige vlekken die verschijnen in je nagels die verschijnen als kleine wolken die op plaatsen verschijnen.

De oorsprong van dit onderwerp is lange tijd het onderwerp geweest van verschillende bijgeloof. Volgens je experiment verwijderde hij een van deze vlekken op je nagels voor elke leugen die je zei. Of deze vlekken werden vermoedelijk veroorzaakt door een tekort aan calcium .

Zijn deze theorieën correct?

Hoewel sommige van deze mythen of theorieën overtuigend klinken, kloppen ze allemaal niet. Dit zijn onschadelijke maar slechte kleine plekjes; Volgens Pablo Unamuno, hoofd van de afdeling dermatologie van het klinisch ziekenhuis van Salamanka en lid van de Spaanse vereniging voor dermatologie en geslachtsziekten:

“Ze zijn het resultaat van een ongewone ontwikkeling van keratine als gevolg van een infectieuze aandoening of impact tijdens de groei van de nagel” . “De nagel groeit elke 10 dagen met een millimeter, dus als u een vlek in het midden van uw nagel ziet, is de blauwe plek die deze vlek veroorzaakte ongeveer 2-3 maanden geleden opgetreden.”

Volgens dokter Rosa Senan blaast licht op de nagel , harde of ruwe manicure, constant kauwen op nagels of slechte sneden van nagelriemen; zorgt ervoor dat je nagels blauwe plekken krijgen.

Kan het worden behandeld?

Er is momenteel geen remedie voor Leukoniki. Je hoeft alleen maar te wachten tot je vingernagel groeit zolang je hem van de bevlekte plek kunt snijden. Of door een donkere nagellak aan te brengen, kunt u voorkomen dat deze verschijnt.

Maak je geen zorgen als je een kleine vlek op je nagel hebt . Maar als deze vlek in een lijn ligt van het ene uiteinde van de nagel naar het andere; u heeft waarschijnlijk uw vingernagel beschadigd. In dit geval kunnen ze, als u naar een map gaat, precies vaststellen wat het probleem is.

Ook als je vingernagel merkbaar lichter of donkerder is, moet je naar de dokter gaan. “In dit geval is het probleem misschien niet de nagel zelf, maar het nagelbed (het gedeelte onder de nagel), en dit kan een teken zijn van een andere ziekte,” waarschuwt professor Unamuno.

Waarom komen witte nagelvlekken voor?

Suggesties om dit te voorkomen

Om te voorkomen dat deze vlekken zich op uw nagel vormen, moet u aandacht besteden aan:

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button