Goede ideeën

Waarom is De Kleur Van De Tong Belangrijk?

Je taal lijkt op een kaart die je gezondheid laat zien. Als je gezond bent, is je tong rood en is alles op dezelfde toon. Het heeft een sappige uitstraling.

Aan de andere kant, als je een probleem als onbalans of ontoereikendheid in een van je organen ervaart, is dit onmiddellijk duidelijk dankzij de kleur van de tong.

Traditionele Chinese geneeskunde helpt ons deze tekenen te lezen en bepaalde ziekten te voorkomen en te behandelen. Als je de taal van voren bekijkt;

  • Middenregio maag en milt
  • Zijkanten lever en galblaas
  • Binnenste delen
  •  nieren
  • De punt van de tong geeft informatie over het hart.

De kleur van de taal

De kleur van uw tong waarschuwt u voor een orgaan dat slecht functioneert of functioneert. Een gelige tong; verwijst naar lever-, galblaas- en maagproblemen. Als de tong groen is, is er een probleem met uw lever.

Waarom is De Kleur Van De Tong Belangrijk?

Aan de andere kant duidt een grijze tong op lever- en darmproblemen . Witte tong betekent parasiet, bloedarmoede, nier- of hormonale problemen, onvoldoende bloedcirculatie en ondervoeding. Laten we de wonden op je tong eens nader bekijken, zodat je onevenwichtigheden kunt detecteren.

Geel-witte laag

Als u een gelige en / of witte laag heeft die uw tong bedekt, vooral bijna het hele interieur, is er een probleem met uw galblaas.

Dit probleem veroorzaakt spijsverteringsstoornissen. Voedselresten die niet zijn opgenomen, gaan in het fermentatie- en vervalstadium, waardoor giftige stoffen vrijkomen.

Tandafdrukken aan de zijkanten van de tong

Littekens die lijken op bijtsporen treden op aan de zijkant van hun tong. Deze mensen willen soms een wit slijmachtig slijm verwijderen en beginnen te hoesten.

Dit geeft aan dat het spijsverteringssysteem niet goed werkt en voedselresten niet goed worden opgenomen in de dunne darm . Deze sporen kunnen ook worden veroorzaakt door een gebrek aan mineraal .

Blisters op de tong

Blisters op de tong zijn indicatief voor onvoldoende spijsvertering en voedselresten in zowel de dikke als de dunne darm.

Barsten op de tong

Barsten op de tong zijn een van de meest voorkomende problemen. Deze scheuren kunnen diep of oppervlakkig in verschillende gebieden verschijnen, maar meestal in het midden van de tong.

Scheuren duiden op een langdurig toxisch zuurprobleem als gevolg van onvoldoende vertering in de darmwanden van de darm. Dit heeft ook te maken met onvoldoende vitamine-inname. Een laag sputum is ook te zien op de tong.

Sputum op de keel of tong

Slijm dat zich in onze keel kan vormen en in sommige gevallen de tong kan bereiken; faryngitis is een indicator van ontstekingen zoals sinusitis. De reden voor dit sputum is onvoldoende vertering en het vertelt ons dat ons lichaam giftige stoffen produceert die onmiddellijk moeten worden verwijderd.

Als je een slechte smaak in je mond krijgt, is omdat het galwater omhoog gaat. Als je voedsel niet goed kunt verteren en je maag brandt ( reflux ), vormt het sputum dat wordt gevormd het mechanisme van je lichaam om het spijsverteringsstelsel te beschermen.

Mondzweer

Mondzweer treedt op als er een ontsteking in uw zweer of een deel van het spijsverteringsstelsel is en een symptoom is van een slechte spijsvertering. In feite verschijnen deze zweren op de dag na het eten van het voedsel.

Deze wonden verschijnen soms buiten of rond uw mond, en als erger wordt, kan dit veranderen in een korstje. Deze zweren zijn als een weerspiegeling van zweren gevormd in de twaalfvingerige darm als gevolg van spijsverteringsproblemen.

Als je de ongezonde toestand die je taal je geeft wilt wegwerken en een beter leven wilt leiden, moet je voorzichtig zijn met wat je eet en alle giftige stoffen verwijderen die je lichaam schaden. U kunt indien nodig ook natuurlijke supplementen voor uw spijsvertering gebruiken.

Eindelijk kun je olie gorgelen. Als je regelmatig elke dag met olie gorgelt, is je spijsvertering in orde en verbetert je mond- en taalgezondheid over het algemeen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button