Cultuur reizen

Waar naartoe voor een culturele reis in oktober?

Er is nooit een bepaalde tijd om de wereld te verkennen, maar de maand oktober biedt een leuke ervaring voor wie dicht bij een andere cultuur wil zijn.

Wat dacht je van een intercontinentale reis om de buitengewone ruïnes op het Griekse schiereiland Peloponnesos, de adembenemende wereldwonderen in Jordanië, de gelukkige mensen in Bhutan, het prachtige klimaat en de nooit slapende stad New York te ontdekken terwijl je het meest vredige seizoen ingaat?

Bezoek Bhutan voor heldere luchten, uitzichten en paden in de Himalaya.

Waar naartoe voor een culturele reis in oktober?
Wandeling naar het met kliffen bedekte Tiger Nest-klooster in Bhutan

Om je gelukkigste vakantie door te brengen, Bhutan keer op keer! Dit paradijs in de Himalaya is gebaseerd op succes in plaats van geld in termen van Bruto Nationaal Geluk, en de meeste Bhutanese mensen leven in overeenstemming met hun traditionele waarden en spiritualiteit. Een oktoberdag is net zo verfrissend als een berglucht. Ja, ja, oktober is de beste maand.

Het aangename warme weer en de blauwe lucht zijn perfect voor wandelingen en excursies, en de zeldzame zwartnekkraanvogels komen ook in de herfst aan in de Phobjikha-vallei en blijven hier tot februari. Culturele reizen omvatten prachtige dzongs (kastelen), waarvan er vele de kleurrijke festivals van deze maand, Thimphu en Gangtey-festivals omvatten. Voor meer actieve excursies kunt u richting de bergen gaan. Van het enorme Tiger Nest-klooster tot Jhomolhari met een klim van een halve dag, en na een zevendaagse wandeling worden er wandelingen georganiseerd voor alle niveaus, vanuit de meest ongerepte gebieden van de Himalaya.

Excursieplan: met een cruise van 7 tot 10 dagen kun je Paro, Thimphu en Punakha verkennen en dzongs, uitzichten, korte wandelingen en traditionele activiteiten (boogschieten, hete steenbaden) uitproberen. We raden aan om wat langer te blijven voor een paar dagen wandelen.

Wat u moet weten: bezoekers moeten minimaal $ 250 per dag betalen ($ 200 voor februari, juni-augustus).

Andere maanden: december-februari: koud, droog weer; Maart-mei – bloemen, warm weer; Januari-september – natte plaatsen; September tot november – koud, schoon, droog weer.

Verken de ruïnes en warme zeeën in de Peloponnesos.

Waar naartoe voor een culturele reis in oktober?
Oude ruïnes in Olympia

U hoeft de Peloponnesos niet alleen in het laagseizoen te bezoeken. Zoals je duidelijk kunt zien, heeft dit schiereiland, dat eruitziet als een menselijke hand, de onderontwikkelde stranden van Griekenland, de best bewaarde plaatsen, de aantrekkelijkste bergen en zelfs het originele Arcadia, maar je kunt maar een paar van de toeristen zien die er omheen staan. andere uithoeken van het land. De maand oktober biedt minder drukke en milde weersomstandigheden om te wandelen tussen de heuvels en ruïnes.

Onder de bezienswaardigheden zijn Olympia, waar de Olympische Spelen al 1000 jaar worden gehouden; Het kasteel van Mycene, het amfitheater van Epidaurus met 14.000 zitplaatsen en de Byzantijnse haven van Monemvasia kwamen samen op een oorlogsschipachtig eilandje. U kunt enkele van de beste stranden van Griekenland, Voidhokilia, aan de westkust ontmoeten, terwijl prachtige wandelingen worden gemaakt op het wilde schiereiland Mani, vooral rond de Výros-kloof.

Excursieplan: Vanuit Athene kun je naar de Peloponnesos met het oude Korinthe komen en in een paar dagen de nabijgelegen Mycene, Epidaurus en de prachtige Venetiaanse stad Nafplio bezoeken. Als u meer tijd heeft, kunt u naar het zuiden gaan naar Monemvasia en Mani, en dan naar het noorden en noorden richting Olympia.

Wat u moet weten: het is 85 km van Athene naar Korinthe. Bussen, treinen en veerboten rijden helemaal naar de Peloponnesos bij Athene.

Andere maanden: november-maart – koud weer; April-mei – warm weer, bloemen; Juli-augustus – warm weer, druk; September-oktober – warm weer, stilte.

New York Central Park in de herfst

Waar naartoe voor een culturele reis in oktober?
Centrale park

Leuke herfst bij de Big Apple

Aangezien New York nooit slaapt, kun je deze stad elk uur, elke dag bezoeken. The Big Apple is altijd duur, spannend en druk, en de winkels en musea zullen je ongeacht het weer aanspreken. Hoewel de herfst de zinderende lucht van de zomer inneemt, brengt het ons mooie en warme dagen. Zelfs de bladeren van de bomen beginnen te transformeren. U kunt getuige zijn van de vele tinten van de herfst in Central Park, Fort Tyron Park en Staten Island’s Greenbelt. Of, als je een vlammend feest wilt zien, ga dan naar New York – maak een tocht door de Adirondack Mountains of de Finger Lakes-regio (op het moment van de heerlijke druivenoogst).

Oktober is de meest comfortabele tijd voor een rondleiding door NYC. Thema-opties die worden aangeboden variëren van verzamelen in Brooklyn, kleine beeldjes in Manhattan tot geesten van de Upper West Side.

Reisplan: u moet 5 dagen vrijmaken voor New York. U kunt 5 extra dagen toevoegen om Syracuse (Finger Lakes) te bekijken. Met de trein: 2,5 uur.

Wat u moet weten: het New York Open House Weekend, gehouden in oktober, is een goede gelegenheid om enkele van de vaak gesloten poorten van de stad te zien.

Andere maanden: november-februari – koud, mogelijk sneeuwweer; Maart-mei – opwarmend weer, demonstraties; Juli-augustus – heet, vochtig weer; September tot september – koel weer.

Petra, de rotsachtige stad van Jordanië

Waar naartoe voor een culturele reis in oktober?
Wereldwonderen in Jordanië wachten op dappere reizigers

Zuid-Jordanië is een geweldige plek om wereldwonderen te ontdekken.

Met de overgang van de verzengende hitte naar de verfrissende herfst en een paar druppels regen in het groen, is oktober een van de levendigste tijden om de twee juwelen in Jordanië te verkennen. De stad Petra, gelegen op een rots die 2000 jaar geleden werd uitgehouwen door de mysterieuze Nabateeërs, is een verbazingwekkend wereldwonder.

Iets naar het noorden ligt een wild natuurwonder genaamd Dana Nature Reserve, dat 1500 m hoog en onder zeeniveau is. Hier kunt u duizenden jaren menselijke geschiedenis en zijn doordringende aard ervaren: jeneverbessen, dadelbomen, pistachenoten, granaatappels, berggeiten en berggazellen. U bereikt de straat door dit prachtige dubbele pad te bewandelen. 28 mijl (45 km) van Dana Nature Reserve naar Petra. De nachten kamperen onder de sterren zullen magie aan uw reis toevoegen.

Reisplan: Tijdens deze 8-10-daagse reis kun je naar Dana gaan vanuit het zuiden van Amman naar de Dode Zee, vier of meer dagen wandelen naar Petra en dan terugkeren naar Amman.

Wat u moet weten: 130 mijl (210 km; 1,5 tot 3 uur) van Petra naar Amman

Andere maanden: maart-april en oktober-november – warm weer, groen; December-februari – het koudste weer; Mei-september – warm weer.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button