Goede ideeënGezondheid en Fitness

Voordelen Van Uien

Ui is een van de meest onmisbare voedingsmiddelen in onze keuken ; Beide smaken onze gerechten en kunnen op alle mogelijke manieren worden gegeten en gekookt. Uien behoren tot de meest aanbevolen voedingsmiddelen vanwege hun nutritionele eigenschappen en voordelen. Kom, wat zijn de voordelen van het eten van uien, ontdek!

Voordelen van het eten van uien

Het hoofdbestanddeel van ui is water, dat ongeveer 90% daarvan uitmaakt . Daarom kan het je verbazen dat de resterende 10% bestaat uit voedingsmiddelen die veel voordelen hebben.

  • Essentiële oliën zijn verantwoordelijk voor de meeste voordelen van de ui, zoals we hieronder zullen bespreken. Ze zijn ook de reden waarom je huilt wanneer je uien hakt.
  • B-groepvitaminen, vitamine E en C, die essentieel zijn voor uw zenuwstelsel en immuunsysteem .
  • Veel mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor, calcium, natrium en zwavel.
  • Essentiële aminozuren.
  • Vezel.

Voordelen Van Uien

Kenmerken van ui

Een van de bekendste kenmerken is het kenmerk diureticum . Daarom wordt het vaak aanbevolen voor mensen met nierproblemen, jicht, hyperurikemie, nierstenen, oedeem en hypertensie. Hoewel het te wijten is aan zijn diuretische eigenschappen, maken we ook uien een belangrijk onderdeel van onze voeding vanwege het hoge gehalte aan water, veel vezels, weinig vet en suiker.

Het doodt ook uien, bacteriën en schimmels, die ook worden gebruikt als slijmoplossend middel. Het wordt gebruikt voor verkoudheid, griep, bronchitis, faryngitis en andere aandoeningen van de luchtwegen. Daarom is een behandeling die in deze gevallen vaak wordt gebruikt om ’s nachts een gesneden ui naast het bed te leggen. De afgelopen jaren heeft ui zijn voordelen laten zien bij astma en allergieën .

Ui is een sterke hartbeschermer; anticoagulans, heeft hypolipidemie (vermogen om cholesterol- en triglycerideniveaus in het lichaam te verlagen) en bloeddrukverlaging . Daarom zou je moeten proberen regelmatig uien te eten.

Van de zuiverende effecten van ui is de bekendste de verwijdering van gifstoffen en gisting die tijdens de spijsvertering in de maag worden gevormd. Dit proces stimuleert de lever , de alvleesklier en gal en zorgt voor de productie van de benodigde stoffen. Dit gebeurt echter alleen als u rauwe uien consumeert.

De voordelen van het eten van uien zijn talrijk. Zelfs als we ze niet allemaal noemen, hebben we de meest onderscheidende functies voor u voorbereid. Je moet een groente consumeren die elke dag zo’n voordeel heeft; eet liever rauw omdat je op deze manier van alle voordelen kunt genieten.
Voordelen Van Uien

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button