BorduurwerkBreien en haken

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren

Elke naaister die zich bezighoudt met borduren, stelt vroeg of laat de vraag: “Hoe borduurwerk in bulk borduren?”. Ten eerste omdat het mooi is, en ten tweede ziet het werk er heel ongewoon uit. In dit artikel zullen we stap voor stap volumetrisch borduren voor beginners bekijken, we zullen de verschillende soorten volumetrisch borduren en de borduurtechniek analyseren.

Soorten volumeborduurwerk

Onder de vakvrouwen zijn er veel verschillende soorten technieken en materialen voor borduren, en als je ze probeert te classificeren, kun je de volgende soorten onderscheiden:

Volume borduurgaren

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren De eerste en belangrijkste techniek, die je onder de knie hebt, kun je al overschakelen naar andere, meer complexe technieken, die je hieronder zult leren. De essentie van technologie borduren met draden bestaat uit eenvoudige steken: “heen en weer”, rijgen en kleine letters. Als we het hebben over de materialen die in deze techniek zijn gebruikt, kunnen we met vertrouwen zeggen dat hun variëteit erg groot is: beginnend bij de floss en eindigend met wollen draden. Daarom, als u een erkende vakvrouw wilt worden, hoeft u alleen maar borduren met draden onder de knie te krijgen.

Voor beginners is het het handigst om te borduren op een linnen canvas met duidelijk zichtbaar weefpatroon. U kunt dus alle belangrijke borduurvaardigheden aanscherpen die nuttig zijn bij andere soorten volumeborduurwerk.

Volume kruissteek

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren De meest bekende en meest voorkomende techniek waaraan meisjes van school worden geleerd. Met behulp van deze techniek ontstaan ​​prachtige cadeaus en souvenirs.

De essentie is vrij eenvoudig: er kunnen gewone kruissteken, halve steken en Franse knopen in voorkomen. Bij de materiaalkeuze wordt meer de voorkeur gegeven aan viscose, wol en zijde. Met dergelijke materialen is borduurwerk het mooiste en meest volumineuze.

Borduren met satijnsteek

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren Driedimensionaal borduren is een van de mooiste, maar niet al te bekende borduurtechnieken vanwege de complexiteit. Bij de ontwikkeling is het gegaan van getelde borduurmotieven gemaakt met eenvoudige soorten naden tot complexe volumetrische motieven gecombineerd met verschillende satijnsteken. snijden van geometrische vormen.

Met dit type techniek kunnen ondervrouwen echte kunstwerken maken. Het belangrijkste onderdeel van dit borduurwerk is de mogelijkheid om de techniek van satijnsteek onder de knie te krijgen en de aanwezigheid van een dunne draad die het volume van het product creëert. Duurzaam metaaldraad wordt gevouwen in de vorm van een bloemblad en met dunne steken aan de basis genaaid. Een gewone satijnsteek borduurt rechtstreeks een bloemblad of blad, vervolgens wordt het langs de contour van de draad gesneden en wordt de gewenste vorm en buiging gemodelleerd.

 

Volumetrisch kralenwerk

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren De techniek van borduren met kralen is ook vrij eenvoudig. Het enige voorbehoud is dat je voor het maken van een driedimensionale afbeelding grotere kralen moet kiezen en dat de afmetingen van de canvas secties daarentegen kleiner moeten zijn.

Om het borduurvolume te creëren, is het alleen nodig om fragmenten van tekeningen die al op de stof zijn getekend, te benadrukken en te markeren.

Bij het naaien van kralen op bepaalde achtergrondfragmenten laten we sommige delen dus volledig vrij van kralen. Het ziet er mooi en ongebruikelijk uit.

Volumetrisch borduurwerk “Trapunto”

Volumeborduurwerk voor Beginners Soorten en Technieken van Borduren Een interessante techniek met een ongebruikelijke naam “trapunto», Afkomstig uit de middeleeuwen, is net zo eenvoudig als kralenborduurwerk, maar nog mooier. Het is belangrijk om te weten dat weefgaren in één toon naar de basis wordt geselecteerd. Bovendien kan de basis bestaan ​​uit twee stoffen canvasdoeken of worden vaak stoffen met groot fleece gebruikt om het product op de gewenste plaatsen het gewenste volume te geven.

Eerst wordt de contour van het toekomstige patroon geborduurd met een naai-naad op de hoofdstof, en vervolgens, van het ene deel van het patroon naar het andere, worden waar nodig afzonderlijke vullingen toegevoegd. Dit geeft volume en mooie contouren aan het product.

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Back to top button