BorduurwerkBreien en haken

Vilttechniek voor beginners

Daarom hebben we u onlangs op de pagina’s van onze blog kennis laten maken met de techniek van vilten uit wol. En als je dit soort handwerk nog niet hebt geprobeerd, wilde je het waarschijnlijk proberen – het is interessant!

Weet je niet waar je moet beginnen? Laten we het hebben over de vilttechniek voor beginners.

Gereedschap en materialen voor vilten

Voor droog vilten hebben we nodig:

  • dikke naalden (nr. 25 of 36);
  • dunne naalden (nr. 40);
  • wol om je favoriete kleur te vilten;
  • als je een groot en omvangrijk vaartuig hebt bedacht, dan heb je om wol te besparen ook een vulmiddel nodig (bijvoorbeeld synthetische wintermaker of “zwanenpluis”);
  • een schuimspons of een dikke harde borstel, om tijdens gebruik geen krassen op de tafel te maken;
  • wat vrije tijd.

Waar te beginnen met vilten van wol?

Eerst moet je beslissen wat je wilt doen. Als je nog nooit de techniek van droogvilten hebt geprobeerd, zijn eenvoudige ambachten – bijvoorbeeld kralen – perfect voor beginners. Laten we beginnen met de les!

Vilttechniek voor beginners

De techniek van droogvilten voor beginners: een masterclass over het vervaardigen van kralen uit gekleurde wol.

Neem eerst de vuller, rol het in een bal. Smeer het dan voorzichtig aan alle kanten in met mooie wol, zodat de vulling niet zichtbaar is. Bereid een paar naalden dik en dun voor – ze zijn kwetsbaar en breken vaak. Zet ze apart om niet door elkaar te halen. Leg een grote spons of borstel op tafel. Ze beschermen niet alleen de tafel tegen naalden met naalden, maar ook uw handen. Nu is het begin al gemaakt.

Wat nu? Steek nu een dikke naald loodrecht op het midden van je kraal en trek deze terug. Nadat u het werkstuk op een borstel of spons hebt gelegd, loopt u gelijkmatig over het hele gebied om het dichter te maken. Tegelijkertijd kan het zijn volume drievoudig of zelfs viervoudig verminderen. Misschien het werkstuk gelijkmatig verdichten op een moment dat u niet zult slagen (kinderen, huishoudelijke taken, werk …). Het maakt niet uit. Doe het in twee of drie benaderingen.

Wat volgt er?

Ik moet zeggen, een zeer zeldzame vakvrouw krijgt de eerste keer de perfecte bal. Typisch is het werkstuk als de verdichting wordt verkregen hoekig, kosobokoy. En wat te doen? Gooi weg? Pluis en opnieuw beginnen?

Maar nee. Bevestig een beetje wol aan de lelijke holtes en “rol” met dezelfde naald op het hoofdwerkstuk. Zet het product waterpas zoveel u wilt. Wat een heerlijk droog vilt gemaakt van wol voor beginners – eventuele gebreken kunnen eenvoudig worden verholpen!

Als er geen dikke naald meer in je bal zit, betekent dit dat het tijd is om hem te vervangen door een dunnere. Gebruik een dunne naald totdat deze niet meer in de bal past.

Beoordeel je werk. Een kleine, harde, heldere bal wol ligt in je handpalm. Echt, is hij mooi?

Gebruik van het eindproduct

Dichte ballen gemaakt met de technologie van droog vilten kunnen op honderden verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld een leuke decoratie van maken – zowel voor jezelf als voor het interieur. Een hanger of zelfs hele kralen is een geweldige stimulans om de droge viltmethode voor beginners te leren.

Vilttechniek voor beginners Vilttechniek voor beginners Vilttechniek voor beginners

En van deze charmante bal kun je een kerstboomversiering maken in vintage stijl. Voorzichtig, met een dunne naald, kan het naar eigen smaak worden versierd met pailletten, kralen, pailletten of kralen. Het eindproduct kan worden gevlochten met een mooie draad om het aan de kerstboom te hangen, en met de verbetering van de techniek van droogvilten kun je zelfs de draad in het werkstuk steken en ermee rollen!

Vilttechniek voor beginners

De lessen van droog vilten van wol voor beginners zijn natuurlijk niet beperkt tot eenvoudige ballen. Nadat je je eerste eenvoudige speeltje hebt gemaakt, kun je experimenteren met andere eenvoudige vormen: hart, worst. Door tijdens het corrigeren van gebreken te leren de wol naar het eindproduct te rollen, leer je tegelijkertijd delen naar elkaar rollen.

Vilttechniek voor beginners

We hopen dat je bent geïnspireerd door onze masterclass voor beginners over droogvilten. Misschien creëer je binnen een maand je eerste vilten teddybeer, een uil of een pop!

Vilttechniek voor beginners

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button