ReizenStrand reizen

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Verona, dat als eerste in me opkomt in Italië en wordt beschouwd als een van de meest populaire reisbestemmingen, ligt tussen Milaan en Venetië in de regio Veneto in het noorden van Italië. Verona staat bekend als de plaats van liefde voor het werk “Romeo en Julia” van William Shakespeare en organiseert tal van evenementen voor gasten van alle leeftijden. Piazza delle ErbeVan het bezoeken van de originele locaties van het Forum Romanum in Istanbul tot het kijken naar de opera in de authentieke Romeinse arena, u kunt er zeker van zijn dat u vele locaties en evenementen zult vinden die u op elk moment van het jaar zullen opwinden tijdens uw reis naar Verona.

Zie het Forum Romanum op Piazza delle Erbe

Als u uw reis eerst met historische plaatsen wilt beginnen Piazza delle ErbeStop bij het originele Forum Romanum op. Dit rechthoekige plein ligt in het hart van historisch Verona en is omgeven door prachtige middeleeuwse gebouwen en torens. In het midden vind je een 14e-eeuwse fontein versierd met een beeldhouwwerk in Romeinse stijl.

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Dit plein werd lang geleden gebruikt als centrum waar handgemaakte producten werden gemaakt en verkocht. Piazza delle ErbeOp de meeste kraampjes hangen nu toeristische souvenirs. Desalniettemin vindt u rond het plein cafés waar u ’s ochtends koffie kunt drinken of van uw wijn kunt genieten als u aankomt voor de dag.

Loop onder de boog naar Piazza dei Signori en maak een rondleiding over het plein

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Na het verlaten van Piazza delle Erbe Boog van de kustonder de boog van een walvisrib en is een klein vierkant omgeven door monumentale structuren. Piazza dei SignoriKom naar toe. Dante in het midden en veel beroemdheden boven de gebouwen rondom het plein signaal standbeeld heeft. Op dit plein, waar ooit de officiële instellingen van de stad waren gevestigd, Palazzo del Capitanio gebruikt als stadhuis in de 15e eeuw Loggia van de Raaden werd gebruikt als de residentie van de familie Scaligeri en de vroegere naam regeringspaleis 14e eeuws werk Prefectuur gebouwJe zult zien.

Bezoek de Scaligergraven

Een van de meest invloedrijke families in de geschiedenis van Verona was de familie Scaliger, die de stad regeerde in de 13e en 14e eeuw. In die periode zijn er rondom Verona een aantal monumenten gebouwd, waaronder de Scaligergraven. Deze verzameling van vijf gotische mausoleums bevindt zich op de binnenplaats van de kerk van Santa Maria Antica, en elk graf is Cangrande I, Mastino II, Cansignorio, Alberto II en Giovanni is opgedragen aan een andere Heer van Verona. Je kunt de Scaliger Memorial Tombs elke dag van het jaar bezoeken, maar de graven zijn omgeven door ijzeren leuningen zodat passerende toeristen degenen die op hun rustplaatsen rusten niet storen.

Afslag Torre dei Lamberti

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Lamberti-toren, vlakbij Piazza delle Erbe en niet ver van Palazzo della Ragione (Lamberti-toren) Bevindt zich in een populair deel van de stad Verona. Neem de trap (of lift voor 1 euro) naar boven en je ziet het prachtige uitzicht over de stad en verder zich aan je voeten ontvouwen. De bouw van de middeleeuwse klokkentoren begon in de 12e eeuw en werd verschillende keren verhoogd met toevoegingen tot het zijn uiteindelijke hoogte van 84 meter bereikte in 1436. Ook voegde graaf Giovanni Sagramoso in 1798 al snel een klok toe aan de toren om de kapotte klok bij Torre Gardello te vervangen.

Zie Julia’s huis en balkon

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Misschien wel de meest populaire toeristische attractie in Verona, Juliet huis Het staat bekend als het 13e-eeuwse gebouw en herbergt het museum dat is gewijd aan de heldin van Shakespeares “Romeo en Julia”. Het huis is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en in het museum zijn replica’s te zien van items die Juliet mogelijk heeft gebruikt. Gelegen op een binnenplaats bij Capello Street Juliet’ huıs ziet u het beroemde balkon waar Romeo zijn legendarische liefde voor de jonge Julia verklaarde en een standbeeld van Julia. Bezoekers kunnen gratis het balkon en het bronzen beeld bekijken, maar voor toegang tot het museum is een kleine vergoeding vereist.

Als alternatief kunt u het huis aan de Arche Scaligere-straat zien, dat wordt toegeschreven aan de familie van Rome. Proef vervolgens de traditionele gerechten van Verona, waaronder paarden- en ezelvlees, in de buurt van Osteria al Duca.

Bezoek het Romeinse theater en het archeologisch museum

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Vanaf Juliet’s House kunt u gemakkelijk het Romeinse theater en het archeologisch museum bereiken, gebouwd op een heuvel boven de rivier de Adige, door de rivier over te steken via de pittoreske Ponte Pietra-stenen ommuurde brug. Het Romeinse theater uit de eerste eeuw organiseert hier tijdens de zomermaanden openluchtvoorstellingen, u kunt Romeinse mozaïeken, Etruskische en Romeinse bronzen sculpturen en Romeinse inscripties zien in het museum in het voormalige klooster van Sint-Hiëronymus. Beide attracties zijn zeven dagen per week geopend en het is nodig om voor elk een apart kaartje te kopen.

Bezoek de Duomo di Verona

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

De romaanse kathedraal, ook bekend als de Duomo di Verona, is een gebouwencomplex met de overblijfselen van de 12e-eeuwse doopkapel, de Hermitage, de kerk van Sint-Elena en de paleo-christelijke basiliek uit de 4e eeuw. Achthoekige romaanse inscripties versierd met scènes uit de Bijbel zijn uitgehouwen in een monolithisch marmeren blok en de doopkapel is versierd met fresco’s uit de 13e tot de 15e eeuw. De fresco’s van de kathedraal zijn geschilderd van de 15e tot de 18e eeuw en de buitenkant is versierd met 12e-eeuwse reliëfs. Het kathedraalcomplex is geopend van zondag tot en met vrijdag, met seizoensuren en kaartjes zijn vereist om de faciliteiten te betreden. De binnenkant van de kathedraal is echter het hele jaar door gratis te zien tijdens de zondagsdienst.

Ontdek Castelvecchio kasteel en museum

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Castelvecchio, gebouwd in de 14e eeuw als residentie en kasteel (Oud kasteel) dient als een museum dat het middeleeuwse leven van vandaag weerspiegelt. Het gebouwencomplex omvat meerdere torens en een stenen brug over de rivier. Het gebied, dat vroeger werd gebruikt voor ceremoniële doeleinden en omringd door 16 kamers van het oude paleis vol heilige kunstwerken, schilderijen, bronzen sculpturen uit de Renaissance, archeologische vondsten, munten, wapens en harnassen, fungeert nu als de elegante binnenplaats van het museum. Rondleidingen zijn het hele jaar door dagelijks beschikbaar en kaartjes moeten worden gekocht om het museum te betreden; Inwoners van Verona ouder dan 65, lichamelijk gehandicapten en gasten met een Verona Card hebben echter gratis toegang.

Zie de Opera in Fondazione Arena Di Verona

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Het grootste en meest imposante monument in de stad, de Fondazione Arena Di Verona, is de derde grootste Romeinse arena van Italië, na de arena in Capua en het Colosseum in Rome. Het amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw, is groot genoeg voor 25.000 toeschouwers en organiseert tegenwoordig een verscheidenheid aan concertevenementen, waaronder de toonaangevende operagezelschappen van Verona. Nogmaals, sinds 1913 Operafestival in de Arena van Verona Het organiseert ook een prestigieus operafestival dat bekend staat als.

Merk op dat de beste tijd om deze Romeinse arena te bezoeken overdag is wanneer de zonnestralen zwaar op het podium vallen. Feloranje en rode stoelen bedekken tegenwoordig een aantal stoelen, maar het is niet moeilijk om de oorspronkelijke uitstraling van het amfitheater voor te stellen, behalve voor leuke activiteiten zoals het kijken naar een toneelstuk of opera.

Ga picknicken op Piazza Bra

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Piazza Bra, ooit een buitenwijk braida (gebied), is een groot plein dat kan worden bereikt door de hoofdingang van Verona te passeren. Aan de ene kant van het plein zie je de Romeinse Arena naast het neoklassieke Palazzo Municipale, en aan de andere kant zie je het portiekgebouw met cafés en restaurants langs een lange gang. Piazza Bra is ook een geweldige plek met een grote tuin met een fontein in het midden, waar je tijdens de lunchpauze kunt picknicken door een hapje mee te nemen of een afhaalmaaltijd te bestellen bij een van de nabijgelegen restaurants.

Giusti’de Dolaşın Garden

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Giardino Giusti, gelegen in een groot kasteelcomplex aan de oostelijke oever van de rivier Adyghe, is een grote tuin ontworpen in renaissancestijl en staat bekend als een van de mooiste tuinen van Italië. In deze beroemde tuin, die is georganiseerd in acht afzonderlijke secties, zijn er ook labyrintvormige paden en een wandelpad in een klein bosgebied aan de rand van het land. Giardino Giusti opent ook het hele jaar door zijn deuren voor verschillende evenementen, zoals het schoonheidsfestival, de Song Garden en wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Giardino Giusti is het hele jaar door dagelijks geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur, behalve met Kerstmis. Tickets moeten bij de ingang worden gekocht, maar er zijn kortingen voor studenten, senioren, groepen en houders van Verona Card.

Maak een dagtocht aan het Gardameer

Verona Gids: 12 mooiste plekken om te zien

Als u tijd heeft om Verona te verkennen, maak dan zeker een dagtocht naar het Gardameer. In Italiaans Gardameer Het Gardameer, bekend als het Gardameer, is een van de grootste meren van Italië en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking, dankzij het helderblauwe water, het aangename klimaat en de schone stranden. Er zijn ook diverse attracties in de buurt.

De stad Sirmione, gelegen aan de zuidkant van het meer, is de thuisbasis van de Rocca Scaligera, ooit eigendom van de invloedrijke familie Scaliger en bekend als het kasteel met een toren, en de Grotte di Catullo, de overblijfselen van een villa uit de Romeinse tijd. Aan de westkust van de stad Gardone Riviera, de dichter d’Annunzio‘nu Vittoriale degli Italiani U zult het oude land vinden dat bekend staat als.

Koop een Verona Card en bespaar geld

De Verona Card is een all-inclusive toegangskaart die wordt uitgegeven door het VVV-kantoor van Verona en die u kunt gebruiken om vele musea en attracties in de stad binnen te gaan. Als u van plan bent om veel van deze beroemde attracties te bezoeken, kan de aanschaf van een Verona Card u tijd en geld besparen tijdens uw reis.

30 Italiaanse Dorpen En Kleine Steden

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button