Moeder en Baby

Vermijd Deze Drankjes Tijdens de Zwangerschap

Ontdek de veilige en onveilige drankjes van uw specialist tijdens de zwangerschap!

De maximaal te consumeren vloeistoffen tijdens de zwangerschap zijn drinkwater, verse sappen en melk. Bovendien moeten dranken zoals melk, warme chocolademelk en salep de voorkeur hebben als warme dranken. Coladranken, thee, groene thee en koffie moeten beperkt worden tot maximaal twee eenheden (kopjes of kopjes) vanwege hun cafeïnegehalte.

* Deze dranken moeten absoluut worden vermeden, omdat additieven in de recent geadverteerde energiedranken het suikermetabolisme tijdens de zwangerschap kunnen verstoren.

* Alcohol is een stof die de ontwikkeling van de hersencellen van de ontwikkelende baby remt als een neurotoxische stof en moet zeker stoppen tijdens de zwangerschap. De belangrijkste reden voor mentale retardatie bij kinderen in samenlevingen die te veel alcohol consumeren, is het alcoholgebruik van de aanstaande moeder.

* Dieet Hoewel aspartaam ​​in de inhoud van dranken en voedingsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen niet als een schadelijke stof voor de baby wordt beschouwd (medicijncategorie B tijdens de zwangerschap is het geschikt om te gebruiken), bevat het andere stoffen op een zoetmakende manier  dieetproducten en, indien mogelijk, alle dieetproducten moeten volledig worden vermeden.

* Lichte melk kan alleen worden gebruikt als een bron van calcium zonder angst, omdat het een vetarm product is.

* Alternatieven die probiotische bacteriën (probiotische yoghurt) bevatten, vergemakkelijken de spijsvertering met het effect van goedaardige bacteriën en voorkomen constipatie en kunnen gemakkelijk tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

* Kefir is een drank die net in de medische literatuur is begonnen, ook al is het een oud product. Hoewel wordt gedacht dat het een onschuldig drankje is, zijn er momenteel geen gecontroleerde onderzoeken naar het gebruik ervan tijdens de zwangerschap.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button