Natuurlijke Remedies

Verbeter uw Schildklier door voor uw Darmen te Zorgen

Wist je dat je schildklierproblemen kunt verbeteren door voor je darmen te zorgen?

In dit artikel ontdekt u welke factoren direct en indirect uw schildklier kunnen beschadigen. We zullen ook enkele tips en natuurlijke recepten delen die erg nuttig voor u zullen zijn.

Schildklier-darmrelatie

Veel mensen zijn verrast te horen dat driekwart van de immuunweefsels van het lichaam zich in de darmen bevinden .

Als de darmbacteriën gezond zijn, fungeert de darm als een uitstekende barrière voor alle soorten ziekteverwekkers . Deze omvatten virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

Maar als de situatie verandert, worden de darmen een open deur voor deze ziekteverwekkers om in de bloedbaan te komen. Bovendien beïnvloedt het ook enkele enzymacties gerelateerd aan schildklierhormonen .

Wat kan uw darmen schaden?

Verbeter uw Schildklier door voor uw Darmen te Zorgen Er zijn veel factoren die het delicate evenwicht in de darmen negatief kunnen beïnvloeden. Deze omvatten:

  • Een slecht dieet volgen door voedsel te consumeren dat rijk is aan suiker, zuivel en geraffineerd voedsel ,
  • Constipatie,
  • Antibiotica ,
  • Intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals glucose of lactose,
  • Vergiftiging door zware metalen (bijv. Gebruik van kwikvullingen),
  • Darmparasieten,
  • Prikkelbaarheid, angst en stress
  • Negatieve emoties zoals woede en angst.

Uw darmfuncties in evenwicht brengen

Als u merkt dat u lijdt aan een vorm van darmziekte , moet u beginnen met het toepassen van enkele natuurlijke behandelingen .

In geval van constipatie , focus op het verhogen van de consumptie van vezelrijk voedsel . Bovendien moet u tijdens uw dagje uit uw maaltijden minstens anderhalve liter water drinken.

Als u regelmatig diarreeproblemen heeft, kunt u proberen groene thee te drinken .

Hier zijn drie tips die iedereen kan volgen om de darmfunctie te verbeteren:

Een geïntegreerd dieet

Verbeter uw Schildklier door voor uw Darmen te Zorgen

Of u nu last heeft van darmproblemen of een gezond darmsysteem heeft, vezelrijk voedsel moet in uw dieet aanwezig zijn. Deze omvatten fruit, groenten, peulvruchten, noten en granen.

Tegenwoordig bevatten de meeste commerciële producten gemaakt met bloem geen vezels. Maar als je er genoeg naar zoekt, kun je heerlijke en voedzame opties vinden die volkorenmeel zoals rogge, snoerloze tarwe en dergelijke bevatten.

Je kunt ook korrels proberen zoals haver, gierst of quinoa .

Pas op voor gluten

Verbeter uw Schildklier door voor uw Darmen te Zorgen Veel mensen met schildklieraandoeningen kunnen glutenintolerantie ervaren . Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge.

Soms wordt het ook gevonden in haver, maar dit is te wijten aan het feit dat het samen met producten zoals tarwe wordt verwerkt. We raden u aan gluten uit uw dieet te verwijderen , wat u binnen enkele weken grote verbeteringen oplevert.

Probiotica

Ten slotte zijn op probiotica gebaseerde supplementen een van de beste opties voor een gezonde darmflora.

U zult de voordelen voor uw gezondheid vanaf de eerste dag opmerken. Uw darmgezondheid is immers een bepalende factor voor uw kwaliteit van leven.

We raden u aan de probiotica van de beste kwaliteit te kiezen met een grote hoeveelheid bacteriën . Het label moet de hoeveelheid aangeven, idealiter tussen 30 en 50 miljoen CPU’s (levende organismen die kolonies kunnen vormen).

U moet altijd darmsupplementen, nemen, vooral ’s morgens, op een lege maag. De beste tijd is tussen 5 en 7 uur ’s ochtends.

Klysma

Verbeter uw Schildklier door voor uw Darmen te Zorgen Eindelijk, een klysma is de beste manier om je darmen schoon te maken. Dit geldt vooral als u constipatieproblemen heeft. Kortom, het klysma is een rectumreiniging met water of een medisch preparaat.

U kunt het klysma maken met thee, zoals kamille of tijm, of zelfs koffie gebruiken om de leverfunctie te verbeteren. In dit geval moet u altijd kiezen voor niet-geroosterde biologische koffie.

Om de bacteriële flora niet te veranderen, moet u echter goed op deze techniek letten . In het ideale geval moet u een klysma aanbrengen op een moment dat u geen haast heeft, zoals voor het slapengaan.

Dit komt omdat het soms vermoeidheid kan veroorzaken. Houd de vloeistof zoveel mogelijk binnen en laat deze zo nodig achter.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button