Natuurlijke Remedies

Vecht tegen 7 Natuurlijke Recepten tegen Symptomen van Urineweginfecties

Urineweginfecties zijn gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door de overmatige groei van bacteriën die dit deel van uw lichaam koloniseren. Dit kan zwakte van al uw systemen veroorzaken, inclusief uw blaas en nieren , en onaangename symptomen die van invloed zijn op uw kwaliteit van leven.

Hoewel de meeste gevallen mild en incidenteel zijn, kunnen veel een ernstig probleem vormen dat de belangrijke processen van het lichaam verstoort.

Hoewel het meest voorkomende symptoom pijn of brandend is tijdens het plassen , kan infectie ook gepaard gaan met zichtbare veranderingen in de koorts, krampen en urinestructuur. Gelukkig vermindert de ernst en de verbetering van de symptomen U hoeft niet altijd gebruik te maken van traditionele antibiotica om het proces te versnellen.

Vanwege de eigenschappen van sommige natuurlijke ingrediënten, kunt u zelfgemaakte oplossingen bedenken om u te helpen de symptomen te beheersen zonder bijwerkingen.

In dit artikel willen we zeven van de beste opties met u delen .

1. Indiase kruisbes voor urineweginfecties

Vecht tegen 7 Natuurlijke Recepten tegen Symptomen van Urineweginfecties Indian Gooseberry ( Phyllanthus emblica ), ook bekend als Amla, is een van de meest effectieve natuurlijke behandelingen voor bacteriële infecties die de urinewegen aantasten. Het doet dit dankzij het hoge vitamine C-gehalte en antibacteriële verbindingen.

Ingrediënten

 • 1 theelepel Indisch kruisbessenpoeder (5 g)
 • 1 kopje water (250 ml)

Hoe dit te gebruiken ?

 • Voeg eerst een theelepel poeder Indiase kruisbes toe aan een glas water en kook tot de helft van het water verdampt.
 • Wacht vervolgens tot het een drinktemperatuur bereikt en consumeer drie keer per dag .

2. Zuiveringszout

Zuiveringszout heeft alkalische eigenschappen die helpen de pH van de urine te herstellen om de infectie te beheersen door uw urinewegen te reinigen.

Ingrediënten

 • 1 theelepel bakpoeder (5 g)
 • 1 kopje water (200 ml)

Hoe dit te gebruiken ?

 • Voeg een theelepel bakpoeder toe aan een glas water en drink het twee keer per dag.

3. Ananas

Vecht tegen 7 Natuurlijke Recepten tegen Symptomen van Urineweginfecties Ananas bevat een enzym dat bekend staat als bromelaïne, waarvan de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen de symptomen van urineweginfecties helpen beheersen. Ananasconsumptie verhoogt de urineproductie in de nieren en verlicht irritatie in de urinewegen en de blaas.

Hoe moet je dit gebruiken?

 • Eet een glas gehakte ananas (150 g) per dag.
 • Bovendien kun je sap maken met ananas en gember en het twee of drie keer per dag drinken.

4. Warme kompressen

Orale behandelingen hielpen bij het beheersen van de bacteriegroei die urineweginfecties veroorzaakte , maar hete kompressen lokaal, kan worden gebruikt om de brandende en ontstekingsgebeurtenissen die ermee gepaard gaan te verlichten .

Hoe moet u dit gebruiken?

 • Giet wat kokend water in een warmwaterkruik en breng gedurende 15 minuten aan op de onderkant van je buik.
 • Als u een warmwaterzak hebt, kunt u deze op dezelfde manier gebruiken.

5. Blueberry

Vecht tegen 7 Natuurlijke Recepten tegen Symptomen van Urineweginfecties Dankzij de diuretische en antioxiderende eigenschappen , zijn bosbessen een van de meest voorkomende thuisbehandelingen voor urineweginfecties. Het verbruik ervan verhoogt uw urineproductie. Bovendien vergemakkelijkt de vernietiging van vloeistoffen en microben die in weefsels zijn opgesloten.

Hoe moet u dit gebruiken?

 • Eet een handvol bosbessen 2 of drie keer per dag .
 • Bovendien kunt u natuurlijk bosbessensap bereiden en drinken wanneer de infectie het eerste symptoom vertoont.

6. Essentiële olie van tea tree

Essentiële olie van tea tree is een zeer effectief product bij de behandeling van urinewegen en vaginale infecties. Het is geen goed idee om het direct te consumeren of op uw huid aan te brengen. Wanneer u het echter extern gebruikt, helpen de antibacteriële componenten u om bestaande ziekteverwekkers te bestrijden.

Hoe moet u dit gebruiken?

 • Voeg 10 druppels etherische olie van tea tree toe aan je badwater. Zorg ervoor dat u de doorgang van uw urinewegen wast.
 • Optioneel kan deze olie combineren met dezelfde hoeveelheid sandelhoutolie en deze vervolgens over uw buik aanbrengen om ontstekingen te beheersen.
 • Blijf gebruiken totdat de infectie onder controle is.

7. Coquette-thee

Vecht tegen 7 Natuurlijke Recepten tegen Symptomen van Urineweginfecties Ten slotte is het kruid een van de meest populaire kruiden ter wereld bij de natuurlijke behandeling van urineweginfecties. Diuretische effecten verhogen uw urineproductie. Dit helpt u bij het vrijmaken van urinewegen, blaas en urinewegen.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel kruid (10 g)
 • 1 kopje water (250 ml)

Hoe moet u het gebruiken?

 • Voeg eerst een eetlepel kruidenwiet toe aan een glas heet water en laat dit 10 tot 15 minuten trekken.
 • Zeef vervolgens de vloeistof en consumeer twee keer per dag .

Zoals u kunt zien, zijn er veel natuurlijke opties om urineweginfecties te behandelen zonder antibiotica te gebruiken. Kies het recept dat opvalt en probeer deze suggesties voor de beste resultaten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button