Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio | Plezier.net
Cultuur reizenFoodie reizenReizen nachtleven

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio

Tokyo is de grootste stad ter wereld en heeft meer dan zeven miljoen inwoners. En binnen de stad zijn er veel wijken en buurten beroemd om hun verschillende geschiedenissen en kenmerken. Ik zou kunnen proberen alle verbazingwekkende dingen in Tokio en wat elk district te bieden heeft te dekken, maar dat zou een te grote klus zijn. Dus ik ga me vandaag alleen richten op een oude reisgids voor Tokio.

Asakusa is een geweldige wijk in Tokio die nog steeds een beetje het oude Japan-gevoel heeft. Het is een geweldige plek om te ontdekken en te verkennen wanneer je Tokyo voor het eerst bezoekt. Lees dus de oude reisgids van Tokio door als u uw reis wilt plannen, wat u zult zien en wat u zult meenemen, of waar u zult verblijven en eten.

Verwante onderwerpen

PLAATSEN OM ERVARING IN ASAKUSA

Sensoji Temple

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio

Sensoji-tempel, opgericht in 628, is de oudste tempel in Tokio. Naast de rivier de Sumida-Gawa is het een verbazingwekkend gezicht om te zien met zijn enorme rode papieren lantaarn bij de ingang met het opschrift ‘Kaminari-mon’ of ‘Thunder Gate’.

De tempel is beschermd door angstaanjagende standbeelden van boeddhistische Nio (beschermers van Boeddha, Agyo en Nimon) door zijn poorten. Om eerlijk te zijn, ze zien er nogal eng uit, maar ik denk dat dat het punt is.

Veel bezoekers en aanbidders bezoeken het het hele jaar door om te bidden en de prachtige architectuur te bekijken. Festivals vinden plaats in en rond de Sensoji-tempel, die nog meer mensen aantrekt om deel te nemen aan de festiviteiten en rituelen. Met zijn grote rode pilaren, poorten op ware grootte, artistieke beelden en prachtige lantaarns, zou het moeilijk zijn om zoiets cools te vergeten.

Asakusa Engei Hall

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio Asakusa was ooit de thuisbasis van vele Kabuki-theaters en was een levendige scène van acteurs en entertainers. Maar nu herbergt het slechts enkele theaters, waaronder de Engei Hall in het entertainmentdistrict Rokku.

De prachtige en kleurrijke Engei Hall biedt plaats aan 340 personen en doet voornamelijk Rakugo (komische monologen). Het biedt ook magische en acrobatische uitvoeringen, Manzai (professionele stand-up comedy) en Kodan die professionele verhalen vertellen.

Engei Hall staat bekend om de ontdekking van talenten en geweldige producties die het publiek verbazen en amuseren. Voor een goedkope toegangsprijs zie je de hele dag door traditionele en moderne acts. Het is een geweldige manier om je bezoek te vullen met cultuur en entertainment.

Hanayashiki

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
Direct achter de Sensoji-tempel ligt Hanayashiki, het eerste moderne amusementspark van Japan. Geopend in 1853, werd het helaas twee keer vernietigd, eenmaal in de Grote Kanto-aardbeving van 1923 en de tweede in de Tweede Wereldoorlog. Maar sinds de wederopbouw in 1949 heeft het veel trouwe aanhangers gehad. Zelfs toen de Japanse economische zeepbel in de jaren negentig barstte en veel pretparken ten onder gingen, keerden mensen nog steeds terug naar het park en steunden het door de moeilijke tijden heen.

Niet helemaal Disneyland, maar met zijn leuke en eigenzinnige ritten en activiteiten, geeft Hanayashiki je een gevoel van nostalgie en verwondering. Je zult zoiets niet vinden in de staten of Europa.

Asakusa Culture and Tourism Centre

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio Het eerste dat uw aandacht zal trekken over dit gebouw zal de gekke, coole architectuur zijn. Elke verdieping is gelaagd glas met houten pilaren om een ​​gebouw van acht verdiepingen met een uitkijkplatform te maken.

Het heeft wel zeer goede informatie over de geschiedenis van het district Asakusa, maar het uitkijkplatform is een geweldige plek om geweldige bezienswaardigheden te zien en een kopje koffie te drinken. In combinatie met een café kunt u ontspannen en de tempel en de omliggende gebouwen zien, evenals Tokyo’s Skytree, de hoogste wolkenkrabber in de stad.

CULTURELE EN TRADITIONELE DINGEN TE DOEN

Badhuizen

Badhuizen hebben al heel lang in Japan bestaan . En het Jakotsuyu-badhuis van Asakusa bestaat ook al geruime tijd. Geliefd zelfs meer dan honderd jaar geleden, het is een natuurlijk verwarmde minerale bron voor alle leeftijden en geslachten om van te genieten.

Velen voelen zich niet op hun gemak in een bad van hetzelfde geslacht (of misschien ben ik dat alleen?), Dus Jakotsuyu biedt je de discretie die je nodig hebt door de geslachten op te splitsen.

Het is een geweldige plek om gewoon te ontspannen terwijl de stoom om je heen stijgt en geniet van de warmte en mineralen.

Wees gewaarschuwd dat het een beetje moeilijk te vinden is. Google maps heeft helaas geen functie voor het verkennen van steegjes, dus proberen het op die manier te vinden zal een mislukking zijn. Er zijn borden die je naar Jakotsuyu leiden en de lokale bevolking wijst je graag in de goede richting, dus haal het nog niet van je lijst.

Theeceremonie

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
De Japanse theeceremonie maakt al honderden jaren deel uit van hun cultuur. En het beste is dat ze het nog steeds doen! Gelukkig heeft Japan een van zijn oudste tradities vastgehouden en niet weggegooid voor de nieuwe.

U kunt deelnemen aan een ceremonie voor slechts ¥ 2.700 ($ 22,21 USD). En als u een traditionele kimono wilt dragen en ook wilt deelnemen aan de theeceremonie, zal de prijs ¥ 4.400 ($ 36,19 USD) bedragen. Je kunt zien hoe een autoriteit op het gebied van theeceremonies een verbazingwekkende kop matcha-thee maakt met traditionele technieken en hulpmiddelen. Je kunt ook meedoen, maar je moet waarschijnlijk weten dat het niet zo goed smaakt als de matcha van de expert.

Verkleden in een kimono en deel uitmaken van een supercoole theeceremonie, nu klinkt dat als mijn bron … kopje thee.

Rickshaw Tour

Als je moe bent en moet opstaan ​​of als je gewoon een heel coole ervaring wilt, is een riksja-tour een geweldige manier om zie Asakusa. Een riksja kan het best worden omschreven als een voertuig met een man, en het kan tot een uur duren, afhankelijk van hoeveel geld je wilt uitgeven.

Zelfs als er een kleine taalbarrière is, zijn de gidsen super aardig en laten ze je rond Asakusa en zijn vele bezienswaardigheden zien.

En als alles voorbij is, zullen ze een geweldige foto van je maken op de riksja op een zeer mooie plek. Het is een geweldige manier om herinneringen te maken en een geweldige foto te delen met je vrienden op Facebook.

FESTIVALS

Sanja Matsuri

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
Dit is het grootste festival in Tokio met twee miljoen mensen kwamen opdagen om deel te nemen aan de festiviteiten in Asakusa. Mensen uit verschillende buurten van Asakusa worden vertegenwoordigd als Mikoshi-teams. Mikoshi zijn zeer gedecoreerde en uitgebreide palanquins die worden ondersteund door veel mensen die de palen eronder houden. Ze kunnen tot een ton wegen, maar desondanks stuiteren de verschillende teams ze op en neer of gooien ze ze in wedstrijden in de lucht. Het is een geweldige manier om teamwerk en een ganbatte-spirit te laten zien (wat betekent “doe je best!”)

Er zijn ook Geisha-evenementen die plaatsvinden binnen het festival op de tweede verdieping van de Asakusa Kenban. Kaartjes zijn verplicht, maar de zeldzame aanblik van Geisha’s in Tokio is het hele festival te zien. Geisha’s nemen deel aan de parade, dus het is een geweldige kans om te zien dat de traditionele Japanse gebruiken nog steeds sterk zijn.

Sumidagawa Fireworks

Als ’s werelds oudste vuurwerkfestival werd het in 1732 gestart toen de Shogun (militaire leider van Japan) een vuurwerkfestival goedkeurde om de geesten te verlichten van de mensen die door een vreselijke hongersnood gingen.

Vroeger was het zeer competitief en probeerden twee verschillende teams elk jaar de menigte te winnen met hun verschillende vuurwerkshows.

Nu claimen duizenden mensen plekken om het verbazingwekkende vuurwerk de nachtelijke hemel in te zien schieten. Veel mensen dragen hun kleurrijke yukata, een zomerse kimono. Als je straatkleding draagt, zul je je waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk voelen. Tenzij het je echt niets kan schelen, komt het wel goed.

Je kunt lekker eten, terwijl je je ontspant en de kleuren in de donkere lucht ziet verblinden.

Het vuurwerkscherm is zo groots en spectaculair, dat het een festival is dat je met een camera wilt vastleggen. Of wees gewoon in het moment en maak mooie herinneringen met je geest.

Tori-no-ichi

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
De haan (tori) is een van de twaalf dieren van de dierenriem. Herinner je je die papieren matjes in Chinese restaurants die je de jaren van de dierenriem lieten zien? Nee? Oké, vergeet dat ik het zei.

Tori-no-ichi is een festival dat de dagen van de haan viert. Het festival viert elke twaalf dagen in november, wat afhankelijk van het jaar twee tot drie dagen van de maand kan zijn.

Beurzen worden in de buurt van heiligdommen opgezet met kraampjes in de open lucht die goederen en lekkernijen verkopen.

Heiligdommen zijn ook opgezet voor de godheid van geluk en succesvol bedrijf en kleine versierde kumadeharken worden gekocht van kraampjes om harken in rijkdom en geluk te symboliseren. Wanneer een van deze kleine harken wordt gekocht, klappen de verkoper en de koper ritmisch in hun handen met een beetje geschreeuw in de viering. Het kan een leuk gezicht zijn om te zien en eraan deel te nemen.

Hagoita-ichi Nieuwjaarsfestival

Deelname aan het Hagoita-ichi-festival is een andere manier om in het nieuwe jaar. Toegegeven, het is niet hetzelfde als kijken hoe New York de bal laat vallen via tv, maar het is nog steeds een leuke en mooie manier om het einde en begin van nog een jaar te vieren. Oké, dus dat klinkt eigenlijk veel beter.

In de buurt van de prachtige Sensoji-tempel zijn veel openluchtkraampjes waar nieuwjaarsdecoraties en snuisterijen en lekker eten worden verkocht. U kunt op deze prachtige avond communiceren met de eigenaars van de stal en genieten van de prachtige decoraties en verlichting.

Het is veel magischer dan je onder je dekens verstoppen zodra je geweerschoten in de lucht hoort schieten. En ik veronderstel dat het ook een stuk veiliger is.

WINKELEN IN ASAKUSA

Nakamise Dori

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
In heel Tokyo is dit dit de beste plek om Japans straatvoedsel en souvenirs te kopen. Bloeiend sinds de zestienhonderd, zijn er kraampjes die nog steeds eigendom zijn van dezelfde families die al generaties lang bestaan.

Met een loopbrug van 800 voet is er veel om uit te kiezen tijdens het winkelen. Of u nu een nuttig en authentiek souvenir wilt of genoegen neemt met iets dat een beetje cheesy is maar de herinnering waard is, het is een geweldige plek om uw dag door te brengen. Vooral als je vers gekookte snoepjes in je hand hebt, zorgt dit voor een leuke ervaring.

FOOD

Izakaya

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio Geen oude Tokyo-reisgids zou compleet zijn zonder zonder met vermelding van het eten hier.

Asakusa heeft veel eetgelegenheden om uit te kiezen als je op zoek bent naar een snelle oplossing of een leuk restaurant. Deze wijk staat bekend om zijn vele Izakaya, de Japanse versie van een pub. Meestal is het een eetervaring in de open lucht, je kunt zitplaatsen onder het dak vinden of buiten zitten en genieten van je maaltijd.

De Japanners gaan naar izakayas voor allerlei soorten evenementen en verzamelen elkaar, dus het is een geweldige plek om te ontspannen, een drankje te pakken, lekker eten te eten en het leven rondom je te zien gebeuren.

Izakaya’s bieden ook een breed scala aan voedingsmiddelen, dus het is een goede manier om de Japanse keuken te verkennen als deze nieuw is. Dus als je een beetje preuts bent over het proberen van sushi of gefrituurde octopus, zijn er veel minder enge gerechten om uit te kiezen.

Tempura

Asakusa staat bekend om zijn tempura, een Japans gerecht van gehavende en gefrituurde groenten en zeevruchten. Je kunt deze gefrituurde heerlijkheid krijgen in veel restaurants die erin zijn gespecialiseerd, maar een die sterk wordt aanbevolen is Daikokuya Tempura . Het bestaat al sinds 1887 en heeft absoluut zijn eigen verschillende tempura-gerechten gemaakt. Met grote porties en een geweldige prijs, is dit absoluut een plek waar je wilt stoppen als je een fijnproever bent.

 

GEWELDIGE ACCOMMODATIES

Ryokan

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
Als u een unieke traditionele Japanse manier wilt van accommodatie, probeer zeker een ryokan in Asakusa. Beroemd om hen, zijn de ryokans traditionele Japanse herbergen die je meestal in resorts vindt. Maar Asakusa heeft nog steeds ryokans die dateren uit achttienhonderd honderden met geweldige prijzen voor hun accommodaties.

Sakura Hostel

Als je een backpacker bent of gewoon een goede prijs wilt voor een overnachting, dan is het Sakura Hostel een geweldige gok. Het is 24 uur per dag geopend met tweetalig personeel dat dezelfde dag inloop accepteert (ervan uitgaande dat er open kamers zijn). Het is een geweldige plek om medereizigers te ontmoeten en hun verhalen te horen, maar ook om een ​​paar dollar te besparen.

COOL FACTS

Geisha

Uw Reisgids Naar Het Oude Tokio
Ooit geïnteresseerd in het zien van een beetje van de oud Japan? Zoals eerder vermeld, kun je Geisha zien op het Sanja Matsuri-festival, maar je kunt ze ook het hele jaar door naar evenementen zien rennen. Asakusa is een van de weinige buurten in Tokio die nog steeds Geisha hebben, en er wordt gezegd dat er nog ongeveer veertig in de wijk zijn.

Gelukkig is dit verleden tijd en hoef je niet naar oude zwart-witfoto’s te kijken om Geisha te zien. Je kunt ze nu nog steeds zien met hun kleurrijke kimono’s en obis en ingewikkelde kapsels en make-up.

Nachtbezoek

Als je dacht dat Asakusa en zijn tempels en markten overdag prachtig waren om te zien, ga dan zeker een nachtwandeling maken en de buurt bekijken verlicht. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe gebouwen en kersenbloesembomen worden verlicht in een lichtdisplay en ze bijna transformeren in een andere attractie.

Het is ook een geweldige manier om het nachtleven te zien en hoe de atmosfeer verandert als de zon ondergaat.

Asakusa heeft nog steeds veel van zijn oude tradities en gebouwen waardoor het zich onderscheidt van veel van de andere districten in Tokio. Japan is vooruit gegaan met technologie en modernisering, maar Asakusa heeft nog steeds enkele van zijn authentieke tradities en oude manieren van leven behouden.

Dus voel je vrij om de andere delen van Tokio te verkennen en wat ze te bieden hebben, maar onthoud dat Asakusa je een geweldige ervaring van het oudere Japan kan geven.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button