Auto's en Motoren

Unieke Cadillac 62 Coupe uit 1953 van Ghia Wordt Geveild

We hebben het over een Cadillac Series 62 Coupé uit 1953, gebouwd door de Italianen in Ghia. Er zijn er maar twee van gemaakt zoals deze, en die in de fotogalerij is de enige die te koop is. Een ander voorbeeld is het Petersen Automotive Museum.

Hoewel Ghia twee Cadillacs heeft gebouwd, hebben de auto’s verschillende front-end ontwerpen, dus er is geen weg naar de hel dat je ooit iemand zult tegenkomen die bij een verkeerslicht staat en een auto als de jouwe bestuurt. En in de garage van een andere verzamelaar, waar de meeste van deze auto’s hun lot beleven, zul je er zeker geen vinden.

De huidige eigenaar heeft het al meer dan twee decennia en is al gerestaureerd door wijlen Mike Fenel, een beroemde autorestaurateur uit Santa Clarita, Californië. De auto is nu te koop op een veiling van RM Sotheby in Arizona op 28-29 Januari 2016 vindt plaats. Er is dus nog tijd voor dit gelukslotje of voor de verkoop van je ziel. Of zo.

Unieke Cadillac 62 Coupe uit 1953 van Ghia Wordt Geveild

De oorspronkelijke eigenaren van de twee door Ghia gebouwde Cadillac 62 coupes zijn onbekend, hoewel het gerucht ging dat de beroemde Rita Hayworth van een van de twee auto’s had gehoord. De tweede eerste eigenaar van een Ghia-Cadillac 62 Coupé is John Perona, een oude Ghia-klant en vervolgens eigenaar van de beroemde nachtclub van Manhattan genaamd El Morocco.

Op het moment van catalogiseren had de auto slechts 34.320 mijl en veel indrukwekkende verhalen in het verleden. Zo was hij te zien op het Pebble Beach Concours d’Elegance in 1989 en 2002. Tijdens dit evenement werd hij plechtig herenigd met zijn zusterwagen, die, zoals hierboven vermeld, in een museum, Petersen Automotive, staat.

Unieke Cadillac 62 Coupe uit 1953 van Ghia Wordt Geveild

Mocht je het je afvragen, de Ghia Cadillac Series 62 Coupé uit 1953 is uitgerust met een 331 kubieke inch OHV-V8 met 210 pk en een viertraps automatische transmissie uit de Hydra-Matic-serie van GM. De voorwielophanging is onafhankelijk van de schroefveer, terwijl de achteras een aangedreven as heeft met semi-elliptische bladveren. Alle wielen gebruiken hydraulisch bediende trommelremmen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button