Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven | Plezier.net
Reizen

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

Laten we eerlijk zijn: de landen van de wereld verschillen in levenskwaliteit. Zelfs in de samenleving van een land kan er een grote ongelijkheid bestaan ​​tussen verschillende sociale klassen. Vraag je je echter ooit af waarom sommige landen over het algemeen meer tevreden mensen lijken te hebben? De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die bestaat uit 35 landen die werken aan wereldwijde economische welvaart, heeft besloten om een ​​Better Living Index te bedenken om te meten wat precies bijdraagt ​​aan het welzijn van een bevolking. Hier zijn tien van de lidstaten die opvielen in termen van algemene tevredenheid met het leven.

10. IJsland

Wist je dat IJsland de laagste werkloosheid in de OESO heeft? Volgens de Better Life Index van de OESO heeft 82% van de IJslanders tussen 15 en 64 jaar een betaalde baan. Verlangen naar schoon water? Maar liefst 97% van de bevolking is tevreden over hun waterkwaliteit. De unieke geografie van IJsland helpt het land ook efficiënt te werken – bijna 85% van hun energieverbruik uit hernieuwbare bronnen. Het is geen verrassing dat de relatief kleine IJslandse bevolking, met slechts ongeveer 300.000 mensen, veel dingen heeft om over te lachen.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© kavram / Shutterstock.com

9. De Verenigde Staten

Het gezegde luidt dat je geen geluk kunt kopen, maar het is moeilijk om gelukkig te zijn als je geen geld over hebt. De Verenigde Staten hebben met iets meer dan 41.000 USD het hoogste gezinsinkomen van alle OESO-landen. De bevolking van het land is ook goed opgeleid, aangezien 90% van de bevolking van 25-64 jaar de middelbare school heeft afgerond. Dit is des te indrukwekkender aangezien de Amerikaanse bevolking meer dan 300 miljoen bedraagt. Het land presteert ook boven het OESO-gemiddelde op andere gebieden, zoals watertevredenheid, arbeidsparticipatie en algehele levenskwaliteit.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© T fotografie / Shutterstock.com

8. Finland

Ga naar Finland als u een balans tussen werk en privé wilt – slechts 4% van de bevolking werkt erg lange uren. Als je je afvraagt ​​wat het onderwijssysteem van het land is, is de gemiddelde score van een Finse student in het OESO-programma voor internationale studentenbeoordeling (PISA) 529. Vergelijk dit met het OESO-gemiddelde van 497 en je zult zien dat Finse scholen iets goed doen. Tel daarbij op de lange levensverwachting in Finland en je zult zien waarom het leven daar geweldig is.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Victor Maschek / Shutterstock.com

7. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland lijkt misschien ver weg van de meeste landen op deze lijst, en het kan hun gemeenschapsgevoel hebben bevorderd – 99% van de Nieuw-Zeelanders gelooft dat ze in tijden van nood op iemand kunnen rekenen. Het onderwijssysteem in Nieuw-Zeeland is meetbaar beter dan het OESO-gemiddelde, aangezien de gemiddelde score van studenten op de PISA van de OESO 504 is. Een ding om op te merken is dat de genderkloof in termen van studentenprestaties lager is dan het gemiddelde in Nieuw-Zeeland. Praat over het jong beginnen met gelijkheid!

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Daniel Huebner / Shutterstock.com

6. Zweden

Bijna niemand werkt lange dagen in Zweden – slechts 1% van alle betaalde werknemers in de leeftijd van 15-64 jaar werkt zeer lange uren, ondanks het feit dat de arbeidsparticipatie hoger is dan het OESO-gemiddelde. De Zweedse burgers zijn ook zeer betrokken bij de politiek, want 86% van hen stemde tijdens de laatste verkiezingen! De spreiding van stemmen over sociale klassen verschilt ook niet veel, wat aantoont dat burgers uit alle lagen van de bevolking hun stem laten horen in Zweden. Dit type democratie draagt ​​er zeker toe bij dat Zweden hun levenskwaliteit hoger dan gemiddeld beoordelen.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Mikael Damkier / Shutterstock.com

5. Canada

Net als zijn buurland in het zuiden heeft 90% van de Canadese bevolking van 25-64 jaar het middelbaar onderwijs afgerond. Hoewel het gemiddelde gezinsinkomen aanzienlijk lager is dan in de VS, presteert het Canadese onderwijssysteem beter. De PISA-scores van hun OESO zijn veel hoger dan gemiddeld op 522, met een kleinere genderkloof op het gebied van prestaties. Het gemeenschapsgevoel is ook sterk in het land en de levensverwachting hoog. Het is geen wonder dat Canada de thuisbasis is van een grote immigrantenbevolking, want het leven is goed!

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Pierre Leclerc / Shutterstock.com

4. Zwitserland

Zwitserland is misschien politiek neutraal, maar de bevolking neigt zeker naar de gelukkiger kant. Wie zou dat niet doen, met een hoger gezinsinkomen dan het gemiddelde en een arbeidsparticipatie van 80%? De gemiddelde levensverwachting is 83 jaar oud, een van de hoogste in de OESO. Voeg daarbij de 97% tevredenheid over de waterkwaliteit en een van de hoogste algemene tevredenheidscijfers op de lijst – wonen in Zwitserland is idyllisch.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Pierre Leclerc / Shutterstock.com

3. Denemarken

Het zal u misschien verbazen dat Denemarken zo hoog op deze lijst staat – het huishoudensinkomen is immers lager dan het OESO-gemiddelde. Achteraf merk je dat slechts 2% van de Denen erg lange uren maakt. De genderkloof in de prestaties van studenten is erg klein, met meisjes die jongens slechts 2 punten overtreffen – het gemiddelde van de OESO is 13 punten! Denen zijn ook vaak betrokken bij de politiek, aangezien ze een opkomst van 86% hadden, met vergelijkbare percentages in verschillende sociale klassen. Met hoge scores in alle categorieën en een betere algemene tevredenheid dan gemiddeld, lijkt het erop dat Denemarken een geweldige plek is om te vertoeven.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Fedor Selivanov / Shutterstock.com

2. Australië

Het land down under presteert hoog qua levenskwaliteit! Ze hebben een hoog gezinsinkomen, maar ook geweldige studentenprestaties en een bovengemiddelde arbeidsparticipatie. Hoewel hun werk-privébalans misschien niet geweldig is, hebben ze wel het laagste percentage luchtverontreinigende stoffen en de hoogste opkomst van kiezers in de OESO. Mensen zijn over het algemeen gelukkig in Australië en dat is te zien!

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Sathit / Shutterstock.com

1. Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en als u zich daar vestigt, krijgt u de beste levenskwaliteit in de OESO-landen. Het gemiddelde huis in Noorwegen heeft 2 kamers per persoon, met een hoger gezinsinkomen. Er is een lage loonongelijkheid, wat betekent dat de meeste Noren dezelfde geweldige kwaliteit van leven genieten. Noorwegen heeft ook een lage luchtverontreiniging en een hoge watertevredenheid, wat ons laat zien dat ze goed voor hun omgeving zorgen. Geweldige levensverwachting, werkgelegenheidscijfers en een hechte gemeenschap – geen wonder dat Noorwegen bovenaan de lijst staat.

U Wilt Naar Deze Tien Landen Verhuizen Vanwege Hun Kwaliteit Van Leven

© Alex Emanuel Koch / Shutterstock.com

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button