Kinderen en Ouderschap

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond

Lezen biedt kinderen en volwassenen tal van voordelen en we weten zeker dat je weet dat het een wereld van goed is om een ​​boek in de hand van je kleintje te plaatsen in plaats van een smartphone! Wat net zo belangrijk is als het inprenten van de leesgewoonte bij uw kind, is ervoor zorgen dat hij de juiste boeken leest. Uw kind moet verhalen lezen die kennis overbrengen, waarden prediken, de woordenschat verbeteren en hem natuurlijk vermaken. En we zijn hier om dat aan te bevelen!

Auteur voor de maand maart – Ruskin Bond

Onze ‘Auteur van de maand’ heeft misschien niet echt een gedetailleerde introductie nodig. We zouden allemaal zijn boeken of verhalen in onze leerboeken of bibliotheken zijn tegengekomen toen we opgroeiden, waardoor we allemaal dichter bij het leven in de bergstations zouden komen. Padma Bhushan Ruskin Bond is een Indiase auteur van Britse afkomst, die op jonge leeftijd van 17 begon met het draaien van verhalen.

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: Pinterest

Ruskin Bond, geboren in Brits-Indië uit Edith Clarke en Aubrey Alexander Bond, voltooide zijn opleiding aan Bishop Cotton School, Shimla. Hoewel hij een paar jaar na zijn afstuderen van school naar het VK verhuisde, kwam hij terug naar India om zich uiteindelijk in Dehradun te vestigen. Een romanschrijver, een freelance schrijver, een redacteur en natuurlijk een verhalenverteller – de boeken van Ruskin Bond zijn een genot om te lezen. Het feit dat deze auteur al vroeg in zijn schrijfcarrière is begonnen, zal je creatieve kleintje zeker inspireren, als hij de flair voor en interesse in verhalen heeft!

7 verhalen van Ruskin Bond die uw kind zou moeten lezen

Rustiek, eenvoudig en lief, deze verhalen van Ruskin Bond houden uw kind in de ban en laten hem veel leren over een deel van India dat hij misschien niet heeft gezien. Zijn verhalen verkennen ook thema’s als het behoud van de natuur en het belang van flora en fauna, wat geweldige lessen voor kinderen zijn om te leren. Sommige van de onderstaande verhalen zijn gepubliceerd in het boek Children’s Omnibus, , een verzameling van de beste verhalen van Bond. Laten we dan beginnen, zullen we?

1. De blauwe paraplu

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: Pinterest

Het verhaal gaat over een jong meisje genaamd Binya die met haar moeder en oudere broer Bijju woont in een klein dorpje in de heuvels van Himachal Pradesh. Op een dag komt Binya een groep toeristen tegen in de vallei, en hun mooie, ruige, blauwe paraplu valt meteen op. Gecharmeerd door haar onschuld ruilen de toeristen hun paraplu in ruil voor Binya’s hanger met luipaardklauw. Binya’s paraplu wordt al snel het gesprek van de stad, want ze is zo gecharmeerd van de schoonheid dat ze er zelden mee afsluit of zich van aftrekt. Het wordt echter ook een obsessie voor een lokale winkelier, Ram Bharosa, die tegen elke prijs de paraplu wil bezitten. Het verhaal volgt wat er gebeurt als de medewerker van Ram Bharosa besluit de paraplu voor zijn meester te stelen en hoe Binya op de hele situatie reageert.

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Het toont prachtig de negatieve effecten van opschepperij en afgunst, geen van beide goede eigenschappen voor kinderen om te ontwikkelen.
 • Het laat ook zien hoe delen, zorgen en mededogen een verschil kunnen maken en iemand echt kunnen onderscheiden van een menigte.

2. De kersenboom

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: Pinterest

Het korte en lieve verhaal van The Cherry Tree draait om een ​​jonge jongen genaamd Rakesh, die met zijn grootvader aan de rand van Mussoorie woont. Hij plant op een dag een kersenzaad en vergeet het dan allemaal, maar om te zien dat het zaad maanden later goed op weg is om een ​​kersenboom te worden, zij het heel langzaam. Rakesh zorgt teder voor de kleine plant, probeert hem te beschermen tegen verschillende obstakels en documenteert zijn groei door de jaren heen. Het groeit uit tot een majestueus gezicht en Rakesh is verbaasd om te zien hoe zo’n schepping voortkwam uit een klein zaadje, wat leidde tot zijn vraag: “ Is dit hoe het voelt om God te zijn?”

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Het kan een liefde voor de natuur bij uw kind inprenten, aangezien het verhaal de verschillende seizoenen beschrijft, de veranderingen die de boom doormaakt en andere elementen van de natuur die hem geïnteresseerd zullen houden.
 • Het verhaal leert je kind ook hoe belangrijk het is om zelf iets te doen, waarbij hard werken boven snelkoppelingen belangrijk wordt. Het zal hem helpen zijn werk des te meer te waarderen, omdat hij zich realiseert dat de resultaten specialer zijn als hij de vereiste inspanning levert.

3. Ghost Trouble

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: Pinterest

Dit is geen horrorverhaal dat je kleintje bang zal maken! Het zal hem in ieder geval vermaken met de grappige capriolen van de ondeugende geest, Pret, die in een kijkboom leeft. Over het algemeen is onschadelijk, Pret geniet van domme trucs zoals het gooien van zaden naar voorbijgangers. Maar wanneer de peepalboom wordt gekapt voor commerciële doeleinden, zoekt Pret zijn toevlucht in een nabijgelegen huis, waar hij een vriendschappelijke band smeedt met de jonge jongen van het huis. De rest van het verhaal onderzoekt alles wat er gebeurt als Pret intrekt en hoe de familie ermee omgaat.

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Dit verhaal laat de fantasie van uw kind de vrije loop en laat hem geamuseerd door de verschillende vormen van onheil van de geest.
 • Het drijft ook een belangrijk punt naar huis, namelijk dat er alarmerende gevolgen zullen zijn wanneer mensen willens en wetens de verschillende elementen van de natuur schade toebrengen.

4. Cricket voor de krokodil

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: http://www.firstcry.com/PUFFIN/Cricket-For-The-Crocodile-By-Ruskin-Bond-English/1499090/product-detail

Een heerlijk verhaal over krekel en een krokodil – de titel zelf klinkt niet intrigerend! Het verhaal gaat over een luie krokodil genaamd Nakoo, die respectvol Nakoo- ji of Nakoo meneer wordt genoemd door de dorpsboys. De krokodil wordt meestal gestoord omdat de mensen van de stad en het dorp bij zijn rivieroever samenkomen om cricket te spelen, lawaai te maken en ballen in zijn huis te spatten. Nakoo heeft echter ook andere eigen conflicten om mee om te gaan – hoewel hij niet houdt van de mensen die hem storen, verveelt hij zich zeker van het eten van alleen vis en vogels, en snakt naar iets nieuws om te eten, zoals menselijk vlees! Op zo’n dag waagt Nakoo zich op de plek waar de jongens spelen en ontstaat er chaos en hilariteit!

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Net als het vorige verhaal, Ghost Trouble, , onderzoekt dit verhaal ook het concept van wat er gebeurt wanneer de woningen van dieren door mensen worden verstoord voor hun eigen behoeften.
 • Het kan ook de voorwaarden van uw kind met betrekking tot cricket introduceren en interesse wekken in buitenactiviteiten en teamspel .

5. Grootvaders privé dierentuin

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: Pinterest

Je kind kan zich beter vastbinden, want hij zal zeker een ritje maken met dit verhaal! Een goed gemaakt verhaal over natuur en dieren in het wild, het volgt de avonturen van de verteller (een jonge jongen) en zijn grootvader wanneer deze verschillende dieren opneemt om zijn eigen privédierentuin te onderhouden. Van apen en pythons tot neushoornvogels en kraaien, de dieren veroorzaken nogal wat onrust en het is aan hun eigenaren om de verschillende problemen die ze veroorzaken op te lossen! De jongen ontdekt ook verschillende nieuwe dingen en maakt tussen al deze avonturen nieuwe vrienden.

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Het beste deel van dit verhaal is dat het uw kind verschillende dieren zal laten zien waar hij al dan niet eerder van gehoord heeft, waardoor het hem interesseert voor alles wat met wilde dieren en natuur te maken heeft.
 • Het verklaart ook de verschillende gedragspatronen en eigenschappen van deze dieren die uw kleintje inzicht geven in het gedrag van dergelijke dieren in hun eigen omgeving.

6. Stof op de berg

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: http://www.firstcry.com/PUFFIN/Dust-On-The-Mountain-English/1499091/product-detail

Een prachtig verhaal over de liefde van een jonge jongen voor de natuur, dit zal je kind ongetwijfeld het belang laten inzien van het beschermen van het milieu. Wanneer de protagonist in bepaalde situaties zijn thuisland moet verlaten, dat in de schoot van de natuur ligt, neemt hij verschillende klusjes op zich om zichzelf te onderhouden. Hij ontmoet ook verschillende mensen, maakt nieuwe vrienden en blijft tijdens zijn reis optimistisch. Maar wanneer hij eenmaal tegenkomt wat er in een kalksteengroeve gebeurt, dat wil zeggen de vernietiging van de natuur voor modernisering en industriële doeleinden, beseft hij zijn liefde voor de natuur en de noodzaak om haar te beschermen. Uiteindelijk moet hij kiezen tussen in de stad blijven of teruggaan naar zijn huis in de heuvels, en dat is wat het verhaal zal lezen.

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Meteen vanaf het begin predikt het verhaal in zijn meeslepende verhaal hoe belangrijk het is om voor moeder natuur te zorgen.
 • Het leert je kind ook om positief en sterk te blijven, hoe groot de obstakels ook zijn, en altijd een goed karakter te hebben.

7. Rusty, The Boy from the Hills

Top 7 Kinderverhalen Van Ruskin Bond
Bron: http://www.firstcry.com/PUFFIN/Rusty-The-Boy-From-The-Hills-English/1499100/product-detail [19459019 ]

Dit boek , een populair fictief personage van Ruskin Bond, volgt de avonturen van Rusty (geïnspireerd door het eigen karakter en verleden van Bond) door middel van verschillende korte verhalen. Rusty, een jonge jongen die bij zijn grootouders woont, is volgzaam, gevoelig en bevindt zich op de een of andere manier altijd midden in een avontuur! Van pythons voor huisdieren tot het overleven van een vliegtuigongeluk tot het ontmoeten van een geest, deze jongen ervaart verschillende dingen die voor een meeslepend lezen zorgen. Je kleintje is misschien te jong om dit boek meteen te lezen, maar zorg ervoor dat het deel uitmaakt van zijn verzameling – hij zal de verhalen geweldig vinden als hij ouder wordt!

Waarom uw kind dit verhaal zou moeten lezen

 • Het boek schetst een prachtig beeld van Rusty’s huis in de heuvels, en nogmaals, het zal je kind verbazen over de wonderen van de natuur.
 • Het laat ook zien hoe Rusty de verschillende ervaringen en uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd aanpakt en hoe hij door al deze situaties heen kan groeien. Zoals gezegd, dit boek is misschien een beetje geavanceerd voor je kleintje om mee te beginnen, maar hij zal dit boek waarderen als het tijd is om het te lezen!

Dus dat omvat 7 van onze favoriete verhalen geschreven door Ruskin Bond. Maar laat je niet misleiden door hoe klein deze lijst eruitziet – bezoek je lokale bibliotheek of een boekwinkel en je zult zien dat er een behoorlijke verzameling Ruskin Bond-boeken is die je kind kan verslinden als hij echt geïnteresseerd is! Start hem tot die tijd met deze mooie verhalen en wacht natuurlijk op onze volgende ‘Auteur van de maand’!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button